Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#481 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 16 October 2013 - 01:08 PM

Vezi postareaOlguta, la 21 December 2011 - 12:24 AM, a spus:

Daniella, uite aici cum face Gordon Ramsay gasca la cuptor:

[url="http://www.youtube.com/watch?v=88MHrk0qA1c"]http://www.youtube.c...h?v=88MHrk0qA1c[/url]



daca sunteti in cautarea unei retete pentru o zburatoare de tip gasca, va recomand cu caldura, reteta lui Gordon, recomandare primita de la Olguta Imagine postata
Este fabuloasa!
Spor la crosetat menu-urile ...idei astept si eu de la voi Imagine postata

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#482 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 17 October 2013 - 10:20 AM

Ce mă bucur că nu-s singura care deja se gândește la masa de Craciun, la cadouri și decorații! E sărbătoarea mea favorită, întineresc doar gândindu-mă la ea și toate pregătirile le fac cu cea mai mare bucurie, nici nu simt oboseala.

La noi în familie e tradiție să ne vină prietenii la colindat și la masa in noaptea de ajun- cu cât mai mulți cu atât mai bine- deci bufet rece cu multe feluri de aperitive pentru toate categoriile de oaspeți: carnivori, mâncători doar de pește, ovo-lacto-vegetarieni, vegani. Apoi sarmalele fierbinți pentru toți, cu foi de viță și cu foi de varză, cu carne sau cu ciuperci, fierte pe căprării in oale diferite neaparat servite și cu smântână dar și cu hrean cu sfeclă roșie și apoi dulciurile și.... cam gata cu noaptea de Ajun. In ziua de Craciun ne vin la masa de amiază socrii și e ceva mai tradițional, cu aceleași aperitive, cu sau fără borș- dacă e, e de perișoare sau de potroace- cu sarmale și cu friptură și aceleași dulciuri ca-n ajun. Provocarea mare e la lista de aperitive, să fie pe toate gusturile și singurul fel constant sunt răciturile de pasăre, cocoș sau curcan- favoritele mele, anul ăsta mă gândesc să le fac monoporție. În rest, mai văd, mă mai inspir de la voi..

#483 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 17 October 2013 - 10:29 AM

Vezi postareapetunie, la 16 October 2013 - 12:04 PM, a spus:

Banalitatile voastre sunt specialitati la mine! Cred ca o sa fac si eu racituri, sarmale si sper sa gasesc carnat proaspat, bun, sau poate imi trimite mama Imagine postata

Carnat proaspat si bun facut de manutele noastre!
Cred ca daca vorbesti cu macelarul, iti poate face rost de mate chiar si acolo.
Si faci un carnat ca la mama lui, sa se linga toti pe degete...

#484 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 October 2013 - 01:27 PM

Vezi postareabellamama, la 17 October 2013 - 10:29 AM, a spus:


Carnat proaspat si bun facut de manutele noastre!
Cred ca daca vorbesti cu macelarul, iti poate face rost de mate chiar si acolo.
Si faci un carnat ca la mama lui, sa se linga toti pe degete...

Matele nu-s o problema aici. Se pot comanda la macelari sau chiar comanda de pe net, tot din macelarii ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#485 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 17 October 2013 - 01:46 PM

Vezi postareabellamama, la 17 October 2013 - 10:29 AM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 16 October 2013 - 12:04 PM, a spus:

Banalitatile voastre sunt specialitati la mine! Cred ca o sa fac si eu racituri, sarmale si sper sa gasesc carnat proaspat, bun, sau poate imi trimite mama Imagine postata

Carnat proaspat si bun facut de manutele noastre!
Cred ca daca vorbesti cu macelarul, iti poate face rost de mate chiar si acolo.
Si faci un carnat ca la mama lui, sa se linga toti pe degete...



Vezi postareaMaya, la 17 October 2013 - 01:27 PM, a spus:

Vezi postareabellamama, la 17 October 2013 - 10:29 AM, a spus:

Carnat proaspat si bun facut de manutele noastre!
Cred ca daca vorbesti cu macelarul, iti poate face rost de mate chiar si acolo.
Si faci un carnat ca la mama lui, sa se linga toti pe degete...

Matele nu-s o problema aici. Se pot comanda la macelari sau chiar comanda de pe net, tot din macelarii ;)


Cum zice si Maya, matele nu sunt o problema, si nici carnea, dar nu am timp sa fac carnat, si pt doua bucati cat mi-ar trebui, nici nu am chef sa ma apuc.Sper sa-mi trimita mama ;)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#486 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 October 2013 - 02:15 PM

Vezi postareapetunie, la 17 October 2013 - 01:46 PM, a spus:



Cum zice si Maya, matele nu sunt o problema, si nici carnea, dar nu am timp sa fac carnat, si pt doua bucati cat mi-ar trebui, nici nu am chef sa ma apuc.Sper sa-mi trimita mama ;)

Si noi tot vrem, dar nu ajungem. Ca vorba ta, cît cîrnat mîncam... si ce sa fac, sa cer la macelar 1 m de mat ;)
Dar poate ne luam inmina-n dinti, si facem vreo 2 metri ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#487 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 October 2013 - 02:47 PM

Uite cam citi fac eu la Craciun, cred ca vreo 3m. Imi ia mai putin timp decit sa fac niste sarmale, desi inainte de-a ma apuca prima data de cirnati as fi zis ca trebuie sa stau o zi intreaga dupa ei. Eram obsedata de cantitatile uriase de carne din care faceau ai mei cirnatii, adica din jumatate de porc.

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-233-13820140114304.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2013/post-233-13820140268279.jpg

#488 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 November 2013 - 02:42 PM

Ati mai avansat cu planurile? :love7:
Eu tocmai incep sa regandesc lista. Din motive de hipo, hiper si alte nebunii (de la diverse personute, nu e doar una singura cu probleme) trebuie sa pregatesc meniu de "criza". Dietetic, simplu si usor (de facut, nu neaparat de mancat :scratch:). Atat cat se poate, sa fim seriosi.... :D
Asa ca..... la o prima gandire, probabil o sa fac asa:
- racitura din aripi / picioare de curcan,
- oua umplute cu pate facut de mine (ficat si ceapa fiarta),
- supa de legume (sau bors, depinde de cerinte),
- sarmale cu hribi si ceapa fiarta, facute-n foi de varza proaspata (daca oi mai gasi) sau foi de vita de vie desarate vreo 2 zile in muuuuulte ape,
- gratar din piept de curcan, cu ceva legume aburite / gratarite.
Mai trebuie sa vad de dulciuri... fara unt, fara oua.... Tarte, checuri..... Poate chiar tortul meu de portocale. :D
Ar mai merge si crema de spanac, facuta cu branza, nu cu smantana. Si inca mai scotocesc :occasion15: prin retete, sa vad ce mai apare la interval. Dar, in linii mari, cam asta e planul (momentan).

#489 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 19 November 2013 - 11:46 AM

Vezi postareaFoxyy, la 18 November 2013 - 02:42 PM, a spus:

Ati mai avansat cu planurile? ;)

Lista mea este fix contrara listei tale dietetice - bombe calorice si lovituri la ficat:
- piftie de porc
- carnati din acelasi porc
- sarmale cu varza acra si mamaliga
- friptura la cuptor
- ciorba cu zeama de varza si porcul
- daca ma incumet, ca nu ma pricep - cozonac. Acesta fara porc :notworthy:
Fineturile le pastrez pentru Revelion, de Craciun - neaos.

#490 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 November 2013 - 03:39 PM

Si eu am sa merg pe aceeasi linie ca si bellamama, carnati, racituri, sarmale, cozonac :notworthy: Abia astept!

Si poate am sa fac si o casuta din crackrs ca aici


Imagine atasata: monthly_11_2013/post-341-13848866777617.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#491 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 20 November 2013 - 05:28 PM

Eu anul asta cred ca n-o sa fac cozonac, o sa fie prima oara dupa muuult timp, da asta e... poate daca se hotaraste fie-mea sa vina cu vreo saptamana inainte sa am oaresce sanse, desi nu stiu ce chef o sa am, vom vedea!

#492 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 November 2013 - 09:01 PM

In afara ca fac somonul Danei în pijama de bacon si doua deserturi mici:
- unu la paharele, panna cotta cu pere în sirop de espresso servite cu felioare de cantuccini cu migdale si boabe de cafea
- tarta cu fructe (gen coacaze) coapte, acoperite cu bezea de migdale sau nuci, nu stiu înca. Mai bine mergeau alunele, dar nu poate fiica-mea.

În rest... sînt în pana cronica de idei!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#493 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 November 2013 - 09:23 PM

Deja va pregatiti de Craciun vad :rolleyes:

Noi nu avem un meniu inca.. cozonac va fi sigur ca in fiecare an. Restul nu stiu, insa ceva usor de facut. M-am lecuit de stat in picioare ore in sir pentru a avea mese imbelsugate cand de fapt nici nu mancam mare lucru. Simplu si usor, probabil ceva ce nu facem mai mereu.. vreo friptura mai cu dichis, ceva garnitura mai speciala. Chiar acuma mi-au venit in gand galustele de paine ale Mayei ca nu le-am mai facut de secole si tare bune erau.

Spor la pregatit meniul, cumparaturi, planificari etc :notworthy:
Imagine postata

#494 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 November 2013 - 09:42 PM

noi sintem in faza de discutare a meniului si incercam sa ajungem la un consens pina la Craciun :notworthy:

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-505-1385235019669.gif


#495 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 November 2013 - 02:03 PM

revenind la meniul de Craciun, eu sint pentru ceva simplu si rapidescu de preparat, iar jumatatea ma bate la cap cu pastrarea traditiilor. :tongue3:
eu optez pentru tartinute cu crema de ciuperci (reteta Mayei), apoi o supa de rosii sau una de sfecla rosie, un piept de rata cu vad eu ce pe linga si la desert, un tiramisu la pahare sau prajitura aproape dietetica a Bonicellei.
insa gourmandu' meu cu acte vrea creveti cu legume in aspic, apoi un fripturision de guitzake (cu soric) si legume (reteta Foxulinei) sau una din carne de miel (pinnekjøtt), iar la desert nuj ce crema de orez cu lapte si sos de capsuni.
sincer, n-am nici timp si nici chef de bucatareala multa. daca nu ajungem la un numitor comun pina la urma, parca vad ca-l iau de o aripa si ma invit la restaurant. :toothy6:

#496 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 November 2013 - 03:59 PM

Dana, menul vostru suna bine in ambele variante. Insa mie mi s-ar parea mai greu de facut o friptura de rata decat una de porc. :toothy6: Pentru desert eu le-as face pe amandoua....si iarasi, parca pare mai usor de facut crema de orez decat tiramisu :tongue3: Poate pana de Craciun iti vine cheful de bucatareala si ne incanti cu bunatati!


Maya, poti sa dai mai multe detalii despre pana cotta cu pere? Suna perfect pentru gustul meu.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#497 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 November 2013 - 10:09 PM

Si mie ca si Aurei,imi pare mai 'complicat' tiramisu decat crema de orez.Dar stiind gustul ambelor,nu schimb ever tiramisu pe crema de orez,care nu-i decat orez cu lapte amestecat in frisca(cel putin cele mancate de mine) .Personal,n-o pot incadra la capitolul desert,de fapt nici nu stiu unde as incadra-o....,oricum nu in cel de masa festiva.Dar stiu ca aici asa se practica,mno de', nu te pui cu gusturile omului si nici nu le discuti. De fapt eu nici masa traditionala a localnicilor nu pot s-o consider festiva,dar asta-i alta mancare de....porc.Vezi si tu in care parte tragi balanta,Dana!


Eu la topic nu contribui pentru ca nu am nici cea mai vaga idee ce voi face. Poate niste biscuti si un tort-de care.....nu stiu si depinde mult de care reusesc,dar si pe unde ne-o duce sania de Craciun.

Spor la pregatiri chiar daca v-ati determinat sau nu.

#498 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 November 2013 - 12:37 PM

Vezi postareaaura, la 24 November 2013 - 03:59 PM, a spus:



Maya, poti sa dai mai multe detalii despre pana cotta cu pere? Suna perfect pentru gustul meu.


Asta e doar o idee, înca nu am cantitati exacte, adica o reteta. Dar iti spun ce am de gînd.
În primul rînd, nu stiu daca servesc panna cotta asta în paharele mici de desert sau pahare de martini, sau poate întoarse din forma de flan... :thumleft:

Ideea e asta. Voi fierbe un sirop din espresso si zahar dupa gust, poate aromat cu putina scortisoara. Apoi voi adauga cubulete de pere si le voi ameti putin în sirop pe foc lejer, atît cît sa se înmoaie putin. Voi împarti perele cu tot cu siropul lasat în paharele, pahare de martini sau forme de flan.
Panna cotta o fac din smîntîna de frisca, lapte, zahar, vanilie (maduva din pastaie - pe mine nu ma deranjeaza punctuletele) si o îngros cu agar-agar, nu cu gelatina. O reteta postata cu multi ani în urma, pe blog: http://mayas-esprit....anna-cotta.html
Panna cotta o torn peste pere in recipientele în care ma voi hotarî cîndva... poata în formele de flan si cînd intorc se prelinge siropul cu pere de deasupra :appl: Cu toate ca ma cam bate gîndul sa instalez totul în pahare de martini...

Daca cei mici tolereaza aroma de cafea, poti face cu cea fara cofeina. Daca nu, eu as îndrazni sa fac un sirop din cacao, apa si zahar în locul espresso-ului. Imi place combinatia cacao/cioco-pere.

Panna cotta asta vreau s-o servesc cu felioare de cantuccini cu migdale si boabe de cafea :pupic: Pentru biscuitii astia ma voi orienta dupa o rereta de cantuccini ci migdale. Atunci cînd voi împarti aluatul pentru a forma suluri, într-o rola voi baga si boabe de cafea, asa de proba :drool:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#499 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 November 2013 - 03:40 PM

wow, frumos si detaliat explicat. Merci Maya. Pana cotta cred ca le-ar placea si copiilor, iar pentru sos am sa folosesc cacaoa.

Nu ma tenteaza sa fac un tort de sarbatori, nici macar fursecuri... mi-ar placea un dulce lejer, la pahar. Dar cozonacul o sa fie!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#500 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2013 - 11:43 PM

Vezi postareaMaya, la 25 November 2013 - 12:37 PM, a spus:

Panna cotta o torn peste pere in recipientele în care ma voi hotarî cîndva... poata în formele de flan si cînd intorc se prelinge siropul cu pere de deasupra :P Cu toate ca ma cam bate gîndul sa instalez totul în pahare de martini...

Sorella, daca imi permiti sa-mi dau cu parerea, in momentul in care tu versi panna cotta lichida in paharele risti sa se amestece cu siropul. Ori congelezi paharelul cu siropul si peste el congelat versi panna cotta si iar o pui la racit imediat, ori dupa ce ai rasturnat panna cotta intarita singura versi siropelul deasupra si servesti imediat.
Asta mie care fac panna cotta cu gelatina deci compozita e lichida bine si un pic calduta mi s-ar intimpa sigur, nu stiu cum e a ta cu agaragar dar daca e lichida teama mi-e ca se amesteca.

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi