Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#541 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 December 2014 - 08:21 PM

Vezi postareaDexter, la 27 December 2014 - 07:35 PM, a spus:

detaliez

pai seamana cu ce am facut si eu
initial vroiam sa tai un cerc dintr-o foaie de lasagna si apoi sa pun o lingura de sos, alta foaie deasupra si alta lingura de sos, dar vorbind la coafor :occasion14: despre ce vroiam sa fac coafezele mi-au povestit reteta ta
asa ca m-am gindit sa le pun si eu in forme
dar pina la urma le-am pus in forme prea tirziu si mi-a ramas putin timp sa le las in cuptor adica aproape deloc asa ca le-am pus doar cit sa se incalzeasca dar n-a fost suficient ca pasta sa ia forma rotunda
servite in forme nu puteam ca erau fierbinti si cu 3 batrini la masa nu stiu ce s-ar fi intimplat
asa ca le-am prelins, cum ziceam unde am povestit meniul, in farfurie
pasta de la colturi se usuca n-ai ce-i face
dar ai fiert putin pasta inainte, nu? ca si cumparate si facute de tine tot trebuie fierte inainte

#542 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 December 2014 - 08:37 PM

nu am fiert-o că scria pe ea, gata de consumat :occasion14:

#543 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 December 2014 - 10:16 PM

ma gandesc c-ar merge mai bine cu foi filo.
adica la mine ar merge, ca nu mi-ar placea atata aluat de paste ingramadit in forma aia mica de muffin, e mai savuroasa umplutura de carne si sosul.
zic si io!

#544 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 December 2014 - 10:40 PM

Eu sint departe de a contrazice ce spui tu, Adriana, in domeniul oricaror chestii de provenienta italieneasca :)dar asta cu lasagnele fierte in prealabil pot s-o contrazic. Nu din cauza ca sint eu specialista, dar am citit pe primul pachetul de lasagna pe care l-am cumparat vreodata in viata mea, acum vreo 20 de ani, ca se pun placutele alea nefierte in tava, cu sos, si am testat si se fac foarte bine nefierte inainte. Niciodata nu le-am fiert dar au iesit perfecte. Fac compozitia cu carne ceva mai zemoasa, daca observ ca s-a absorbit toata zeama mai pun apa, iese intotdeauna perfect.

#545 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 December 2014 - 11:09 PM

Eu cred ca a stiu ce vroia sa spuna Adriana. In cazul in care le prepari asa si trebuie sa ia o forma prestabilita, nu sunt intinse cuminte" la culcare sa absoarba ele in liniste sosul, trebuie fierte un pic macar sa le dai forma, ca altfel raman batz si sosul se prelinge in liniste de pe ele, daca nu stau " cosulet".
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#546 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 December 2014 - 11:22 PM

Aaa, pentru modelul asta da, eu ma refeream la indicatia de a le fierbe inainte in cazul in care faci lasagna clasica, in tava la cuptor

#547 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2014 - 11:41 PM

Vezi postareaDexter, la 27 December 2014 - 07:51 PM, a spus:

detaliez

Merci! Ce meniu fancy ai avut si de data asta! Normal ca are succes la public!
Dar wagyu beef tartare ce-i?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#548 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2014 - 11:46 PM

iaca si pozele mele.
Comentariul meu e la fel ca cel al Carmellei, Nu fierb placile de lasagna, le pun asa :). oricum eu nu fac decat cea cu mozarella si rosii. cea clasica cu ragu si bechamel mi se pare prea indigesta ...parerea mea =))

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-16-14197165972838.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-16-1419716609967.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-16-1419716624965.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-16-14197166464385.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-16-14197166677568.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-16-14197166792315.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2014/post-16-14197167031051.jpg


#549 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2014 - 11:47 PM

Carmella, excelent vinul alb =)) merci!!

#550 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 December 2014 - 11:53 PM

Eu nu fierb placile (bine spus, ca folosesc uscate), pun ragu si mozzarella, fara besciamella (indigesta si pt bila mea).. Ies perfect fierte ...am unele cu timp de 40 min la coptura si acum unele noi de 20 min... ca sa le tai cercuri/patratele insa, banuiesc ca musai tb sa fie foaie proaspata sau usor oparita...
Stella, felicitari, totul arata minunat! 😘 sa va fie de bine si de acu' sa te mai si odihnesti!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#551 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 December 2014 - 12:59 AM

Zerda a inteles perfect, ma refeream strict la varianta asta, la lasagna clasica nici eu nu le fierb niciodata.

#552 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 December 2014 - 02:33 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 December 2014 - 11:41 PM, a spus:

Ce meniu fancy ai avut si de data asta!
Dar wagyu beef tartare ce-i?

dani, săru-mîna de complimentare și eu am admirat la greu platingul matale artistic
wagyu beef tartare este biftec tartar cu carne de vacă Wagyu (carne de vacă crudă + ceapă tăiat fin + gălbenuș, "frecată" pînă se omogeniează, cu sare, piper, worcestershire sauce, tabasco)

Wagyu e vaca japoneză Kobe, dar crescută în afara Japoniei; vaca aia de bea bere și (cică) primește masaj și costă de parcă ar fi lingou de aur

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-1215-14197252210388.jpg

#553 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 28 December 2014 - 02:40 AM

experiența mea în ale lasagnelor esta minimă și se vede in produsul final. am băgat la cap toate sfaturile, data viitoare va fi altă mărie, cu alt ... capac =))

#554 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2014 - 09:06 AM

Dex, daca te poate interesa...

http://ricette.giall...ne-cupcake.html

#555 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,239
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 December 2014 - 10:08 AM

Vezi postareastella, la 27 December 2014 - 11:47 PM, a spus:

Carmella, excelent vinul alb :) merci!!



Mare bucurie pentru mine ca l-ai consumat la asa eveniment si mai ales ca ti-a si placut :)
Da' zi-ne si ce-i prin strachinile celea, ca mor de curiozitate =))

#556 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 December 2014 - 11:55 AM

Vezi postareaCarmella, la 28 December 2014 - 10:08 AM, a spus:

Vezi postareastella, la 27 December 2014 - 11:47 PM, a spus:

Carmella, excelent vinul alb =)) merci!!



Mare bucurie pentru mine ca l-ai consumat la asa eveniment si mai ales ca ti-a si placut :)
Da' zi-ne si ce-i prin strachinile celea, ca mor de curiozitate :)


Pai parca scrisei...salata de fenicul&portocale ( taiat subtire cu mandolina :) ) salata de ciuperci( champignon) cu rodie, merisoare si bobite de struguri, salata "greceeasca" : rosioare, castravete, ardei gras, ceapa verde sare ulei. celelalte lamaie si ulei dressingul.
Macrou afumat ( irlandez) , racituri de porcule. 2 feluri de foie gras ( unul mai rustic cu porto si dulceata de smochine in interior servit cu dulceata de ceapa rosie, celalalt simplu cu chutney mango. telemea, rosii, ridichi ceapa verde, inimi de anghinare pugliese ; ...
bibilica umpluta cu un amestec de carne pui, ficatei si galbiori taiati si un chiept de rata care a lasat grasimea sa peste carofiorii noi, ceapa, usturoiul si rosioarele din garnitura.. Sarmale in varza acra cu piept de ratza.

salata de fructe si ciocolatelile lu cofetarul specialist :)

eu pun totul pe masa la antreuri , asa mai peizan, ca fiecare doreste altceva si se serveste fiecare cu ce doreste.
eu de explu am mancat putina racitura, cele 2 foie gras, si salata fenic ci ciuperci.
altii au ras alte chestii....deci nu aveti nici o sansa la mine la masa sa fie asezate frumops si prezentabil...totul la gramada , si apoi self service :)

#557 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 December 2014 - 12:00 PM

Io am!! il am si pe Fiocco supervisor! Inca nu pot sa fac nebunii din astea de Craciun, doar de anul nou, acum ma toooot bantuie!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#558 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2014 - 04:35 PM

Vezi postareaCarmella, la 27 December 2014 - 10:40 PM, a spus:

Eu sint departe de a contrazice ce spui tu, Adriana, in domeniul oricaror chestii de provenienta italieneasca :)dar asta cu lasagnele fierte in prealabil pot s-o contrazic. Nu din cauza ca sint eu specialista, dar am citit pe primul pachetul de lasagna pe care l-am cumparat vreodata in viata mea, acum vreo 20 de ani, ca se pun placutele alea nefierte in tava, cu sos, si am testat si se fac foarte bine nefierte inainte. Niciodata nu le-am fiert dar au iesit perfecte. Fac compozitia cu carne ceva mai zemoasa, daca observ ca s-a absorbit toata zeama mai pun apa, iese intotdeauna perfect.


Nici eu nu le fierb si ies excelente. Important e sa fie bine acoperite cu ragù si sos bechamel pe la colturi si pe margini ca sa nu se intareasca.

#559 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2014 - 04:38 PM

Ma bucur sa te mai vad!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#560 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 29 December 2014 - 04:45 PM

sa ma laud va arat ce am pregatit pentru seara de Ajun:

champignon umplute cu pasta de branza
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-142-14198633907166.jpg

merluciu (din conserva) cu fasole alba
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-142-1419863558128.jpg

bruschette cu crema de fasole alba si creveti, seminte de susan si floarea soarelui
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-142-14198636389625.jpg

friselle cu kale
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-142-14198638840553.jpg

pasta cu kale
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-142-14198640540051.jpg

am mai avut sarmale, dar au ramas pe a doua zi de Craciun

in ziua de Craciun am jucat mancat in deplasare, contribuind cu
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-142-14198642731675.jpg
fiica dacilor

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi