Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#301
Postat 21 December 2011 - 01:32 PM
Nu stiu de ce ti se pare ca ar castiga soacra, ca vad ca mai mult primeste si face un platou de sunca+branza, bacala, orez cu lapte si nu-sh exact ce's si cat de laboriosi sunt rabanadas ...dar zau mai mult ai tu de lucru decat ea, cu piftii salata, boeuf, sfecla si prajitura!
Pune si mie o poza du platou de jambon cu branzeturi si cuburi de pepene, daca ai, te rog. MERCI
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#302
Postat 21 December 2011 - 02:18 PM
moatza, la 21 December 2011 - 01:26 PM, a spus:
Pai da, tre' sa-i multumesc ca ma scuti de munca sisifica de a impacheta sarmalutele una cate una. Cum n-am de gand sa fac cozonac folosesc tavile pentru sarmalele la metru.
Sper sa reusesc sa prepar totul in timpul liber de dimineata si apoi seara cand ma intorc. Inca nu mi-am planificat in ce ordine sa incep atacul.
Daniella, la 21 December 2011 - 01:32 PM, a spus:
Nu stiu de ce ti se pare ca ar castiga soacra, ca vad ca mai mult primeste si face un platou de sunca+branza, bacala, orez cu lapte si nu-sh exact ce's si cat de laboriosi sunt rabanadas ...dar zau mai mult ai tu de lucru decat ea, cu piftii salata, boeuf, sfecla si prajitura!
Pune si mie o poza du platou de jambon cu branzeturi si cuburi de pepene, daca ai, te rog. MERCI
N-am poza cu platoul, am luat una de pe net. Soacra-mea face exact la fel, cuburi de branza invelite in presunto si cuburi de pepene invelite, arata exact la fel si mananci ce ai norocul sa nimeresti. Ea mai intercaleaza pe platou rosii cherry, aseaza totul pe frunze de salata verde.
.jpg]
Orezul cu lapte se face aici in multe feluri, de la cel simplu care-l stim noi, pana la un fel mai elaborat care se face cu galbenusuri de ou frecate cu zahar.
Rabanadas sunt de fapt feliile de franzela alba inmuiate in lapte, tavalite prin ou si prajite in ulei. Apoi se stropesc din belsug cu un sirop de zahar si miere cu multa coaja de lamaie, dulce dulce si se presara multa scortisoara.
E destul de lucru si cu platourile si cu rabanadele, prefer sa fac o prajitura decat sa stau la tigaie cu 20-30 de felii de franzela.
Spor la treaba si voua!
#303
Postat 21 December 2011 - 02:23 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#304
Postat 21 December 2011 - 02:47 PM
Daniella, la 21 December 2011 - 08:01 AM, a spus:
Olguta, la 21 December 2011 - 12:24 AM, a spus:
Lista mea e mai scurta ca din experienta anilor trecuti nu mancam decat ff putin
Daniella, uite aici cum face Gordon Ramsay gasca la cuptor:
Olguta esti maestra! Merci din suflet! m-am uitat la filmulet, singura chestie ca nu inteleg cand spune ce condimente pune, intelege careva? moama si ce misto o taie pe madam gasca, oare o sa reusesc si eu sa feliez asa? Si timpii si temperaturile nu prea le-am inteles, zice intai 15 min/kg x 250 grade (nu-s cam multe grade, sau iar nu aud bine?), dupa care pune mierea si zice inca 50 min la 180 grade? is tare fudula de urechi! Si ultima incurcatura ca nu am portocale/lamai bio. Ma risc cu astea stropite? sau inlocuiesc cu altceva?
Pai tu ai de 2 ori mai multa mancare decat mine ... eu in final doar cateva tartine, o friptura si un cozonac
Pai zice coaja de la 2 lamai si 1 portocala, plus 2 linguri de 5 spices (pe net zice ca are scortisoara, piper alb, piper sichuan, pudra de anason etc), sare....toate astea le amesteca bine in mojar si maseaza gasca bine. Se umple cu portocala si lamaile pe care le-am curatat de coaja si se da la cuptor 15min/kg. Primele 15min in cuptor sa fie temperatura mare (250gr), apoi se reduce temperatura la 180. La jumatatea timpului de copt, se scurge grasimea si se unge gasca cu miere si se da din nou la cuptor tot la 180.... Parca asa inteleg eu, dar nu bag mana in foc ca m-am uitat la filmulet cam pe fuga
#305
Postat 21 December 2011 - 02:49 PM
a deci dupa primele 15 min/kg la 250 grade mai lasa la 180 grade pana sa scurga grasimea? asta nu pricepusem eu acolo ... merci inca o data si spor in toate!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#306
Postat 21 December 2011 - 03:57 PM
Am fost si-am dat comanda de peste, ma duc dupa amiaza sa iau claponul si organele de miel ca mi-e pofta de drob si vreau sa fac, am si prapur.
Aseara am cojit aproape 1 kg de migdale, vreau sa fac dulciuri din ele, pe astea s-ar putea sa le fac diseara.
Si de maine se da startul la biscuiti.
#307
Postat 21 December 2011 - 04:53 PM
#308
Postat 21 December 2011 - 05:19 PM
any_annette, la 21 December 2011 - 04:53 PM, a spus:
woaw! de asta sa-mi trimiti si mie o portie, ca deja ma ingras cand vad atatea porcarii ...
ce faci cu migdalele mai exact, ca am si eu faina de migdale 500 g in asteptarea gasirii unei utilitati ...?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#309
Postat 21 December 2011 - 10:29 PM
Cînd e gata modificat, nu apesi nici save nici download, ca tre' sa te înregistrezi etc, etc, ci marchezi toata imaginea si o salvezi. Atît tot.
Uite aici un exemplu rapid. Am ales un model, am editat si kopiat, apoi marcat albastru si salvat
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#310
Postat 21 December 2011 - 10:59 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#311
Postat 21 December 2011 - 11:50 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#312
Postat 22 December 2011 - 12:46 AM
Suntem noi 3 plus mama plus soacra-mea probabil, socrul e in spital asa ca e posibil ca in orice moment organizarea si planificarea mea sa se duca.
Daniella, ti-am trimis pe mailul care e in profilul tau meniul meu de anul trecut in word, il poti modifica si face ce vrei cu el
Ajun
Antipasti
- Gamberetti in tempura (creveti in tempura, gata facuti si congelati de Bofrost, tre numai sa ii pun la cuptor)
- Insalata di frutti di mare al profumo di arancia (salata de fructe de mare gata facuta, cumparata, elimin uleiul ei si ii pun altul bun si sucul de la o lamiie, daca gasesc la ferma portocale din sicilia adevarate pun si o coaja rasa)
- Insalata di sgombro, pomodorini e olive su letto di insalata (salata de macrou afumat cumparat pe care il amestec bucatele cu rosii micute si masline, ulei si il pun pe salata)
- Tartine di pane nero con salmone affumicato (tartine cu piine neagra pe care pun un strop de brinza si apoi somonul afumat)
Primo
- Spaghetti con frutti di mare (spaghetti cu fructe de mare, congelate, le fac rapid in tigaie cu un catel de usturoi si arunc spaghettile deasupra)
Secondo
- Tranci di salmone con patate al vapore condite con burro aromatizzato (somon congelat, il stropesc cu lamiie si ulei si il coc in cuptor, cartofi fierti pe care topesc untul aromat cu usturoi si patrunjel cred)
Dolce
- Semifreddo al limone (aici trebuie tradusa reteta daca intereseaza pe cineva)
Craciun
Antipasti
- Flan di porri e cavolo rapa con fonduta e semi di girasole (sunt deja la congelator, ii decongelez si incalzesc in cuptor si deasupra pun fonduta facuta pe moment)
- Insalata di pollo, sedano e noci (fierb pieptul de pui si il amestec cu nuci si tija de telina)
- Crostini con crema di funghi (tartine cu crema de ciuperci a Mayei)
- Insalata russa romena (salata boeuf)
Primo
- Agnolotti saltati in padella con julienne di verza e porri (agnolotti is la congelator, in timp ce fierb in tigaie fac prazul cu varza fideluta si apoi arunc agnolotti peste)
Secondo
- Rolata di coniglio (o am la congelator, o scot si o fac la tigaie cu vin, sper sa fie de iepure, ca s-ar putea sa fie de pui )
- Sformato di patate e funghi ( o reteta noua pe care trebuie sa o fac, sper sa iasa)
Dolce
- Panbriacone ( e un panettone siringat cu lichior, cumparat in Internet si vine din Toscana)
Sf. Stefan
Antipasti
- Vitello tonnato
- Cubotti di polenta con ragu di funghi (pun mamaliga in forme de silicon si deasupra ii pun raguul asta facut cu ciuperci, am deja amestecul in congelator trebuie numai sa il gatesc)
- Crostini con foie gras e marmellata (tartine cu foie gras adus din Franta si o sa-i pun o marmelada alaturi)
Primo
- Crespelle con ragu di salsiccia e verza (clatite umplute cu un ragu din varza si cirnat)
Secondi
- Petto di anatra o Filetto al Roquefort (daca gasesc piept de rata daca nu tre sa iau filet ca pe ala sigur il gasesc)
Dolce
- Foresta nera (Padurea Neagra, reteta lui Peter)
#313
Postat 22 December 2011 - 01:20 AM
Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupid
daca dau click stanga intra in editare
daca dau click dreapta nu am varianta de save
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#314
Postat 22 December 2011 - 08:10 AM
Daniella, la 22 December 2011 - 01:20 AM, a spus:
Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupid
daca dau click stanga intra in editare
daca dau click dreapta nu am varianta de save
Pai nu se salveaza. Doar se printeaza. Cred ca a gresit Maya, vroia sa zica printezi, nu salvezi:
Maya, la 21 December 2011 - 10:29 PM, a spus:
#315
Postat 22 December 2011 - 09:45 AM
#316
Postat 22 December 2011 - 09:49 AM
Daniella, la 22 December 2011 - 01:20 AM, a spus:
Am reusit la un moment dat, dar acum nu mai nimeresc :iamwithstupid
daca dau click stanga intra in editare
daca dau click dreapta nu am varianta de save
Daniella, ar mai fi o posibila problema: daca incerci de la servici, e posibil ca server-ul sa blocheze accesul la anumite functii de pe site-uri. Sau sa fie blocate chiar site-uri intregi... Sau are calculatorul tau ceva probleme???
Daca altfel nu merge, fa Print Screen. Incearca sa micsorezi pagina (Ctrl si -) si cand s-a incadrat perfect meniul pe verticala, faci Print Screen. Apoi ajustezi marginile laterale, sa-ti iasa strict meniul.
Te ajuta cu ceva informatiile astea? Sau alta e problema?
#317
Postat 22 December 2011 - 10:53 AM
nu, de acs am incercat aseara
nu poti printa ca iti cere inregistrare si plata (Cu 30 zile free)
de aia ea zice sa selectez si salvez pe local, dar nu am putut sa selectez, aia e buba
dupa ce a fost gata editat, am reusit o varianta mai de ageamiu de copy (dar e mare cat o zi de post), l-am adus in word si acolo micsorat la pagina
singura treaba ca pana maine tb sa definitivez si printez, sper ca duminica sa nu pierd din preparate pe drum, sau sa mai schimb meniul in ultimul ceas.
ma uit sa vad cum zice Adriana! merci , dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de save
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#319
Postat 22 December 2011 - 11:06 AM
Daniella, la 22 December 2011 - 10:53 AM, a spus:
nu, de acs am incercat aseara
nu poti printa ca iti cere inregistrare si plata (Cu 30 zile free)
de aia ea zice sa selectez si salvez pe local, dar nu am putut sa selectez, aia e buba
dupa ce a fost gata editat, am reusit o varianta mai de ageamiu de copy (dar e mare cat o zi de post), l-am adus in word si acolo micsorat la pagina
singura treaba ca pana maine tb sa definitivez si printez, sper ca duminica sa nu pierd din preparate pe drum, sau sa mai schimb meniul in ultimul ceas.
ma uit sa vad cum zice Adriana! merci , dar eu cand dau click dreapta nu.mi da nici o optiune de save
Mai poti face o chestie, desi te-ar cam incurca...
Printezi strict lista de denumiri. Adicatelea scrii Aperitive, Desert, Bauturi.... Nu treci si ce anume vei servi (fursecuri, vin alb....). Alea le scrii de mana cand esti aproape gata cu pregatelile. Sau, pe masura ce le-ai pregatit, le treci pe foaie. Bine, asta presupune sa printezi n-spe mii de foi, ca sa ai de rezerva, in caz ca-ti murdaresti una din ele, ca nu-ti incap toate preparatele in pagina, etc...
#320
Postat 22 December 2011 - 11:34 AM