Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#441
Postat 29 December 2012 - 08:27 PM
Ti-ai rasfatat musafirii, si ne-am clatit si noi ochii uitandu-ne aici la poze.
Lorica faine oo-le londineze.
#443
Postat 30 December 2012 - 08:13 PM
Carmella, la 29 December 2012 - 10:00 AM, a spus:
Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.
#444
Postat 30 December 2012 - 08:35 PM
Adriana, la 30 December 2012 - 08:13 PM, a spus:
Carmella, la 29 December 2012 - 10:00 AM, a spus:
Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.
s-ar putea sa fie prea rigide crude, poate-ar tb date intr-un fiert.
Ma gandeam si eu, dar sunt suficient de lungi morcovii?
#445
Postat 30 December 2012 - 08:55 PM
Adriana, la 30 December 2012 - 08:13 PM, a spus:
Carmella, la 29 December 2012 - 10:00 AM, a spus:
Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.
Cum spuneam, Adriana, eu i-am lasat mai "al dente" ca mi-a fost frica sa nu se rupa daca-s fierti de-a binelea. Pina la urma, mai fierbi un morcov daca se rup, ca asta-n 10 minute e gata.
#446
Postat 30 December 2012 - 11:36 PM
ariel, la 29 December 2012 - 03:36 PM, a spus:
Definitely monkey business, sweetheart! You monkey?!?1 Me a bigger one
#447
Postat 30 December 2012 - 11:42 PM
Si doua tonturi, respectiv eternul si mega-apreciatul tort cu trei feluri de ciocolata, trai-r-ar ani muuuulti cea care a pus reteta acum multi ani!
Si, evident, ca nu putea sa treaca anul fara fanta-mega-super-deliciosul tort de familie, tort cu foi de bezea , pe care probabil ca ne vom bate maine. Apreciati va rog arta futurista, ca azi a chinuit rau talentul pe un colocatar de-al meu Si gata frate cu destrabalarea, pana la revelionu' viitor pauza, ceai verde si...alearga, Lola, alearga!
#448
Postat 30 December 2012 - 11:45 PM
zerda, la 29 December 2012 - 01:06 PM, a spus:
E draguta soacra ta!
Soacra mea este o femeie tare bonoma, multumesc!
Aici ne pregateam de prajitura si cafeaua traditionala in dupa-amiaza de Craciun. La nemti este o traditie duminica ori in zilele de sarbatoare sa se serveasca intre 2 si 5 dupa-amiaza prajitura cu cafea.
#449
Postat 30 December 2012 - 11:55 PM
Jos palaria!
#450
Postat 31 December 2012 - 08:56 AM
De bucatele traditionale romanesti s-a ocupat in exclusivitate Mammaroatta. Si s-a achitat mai mult decat onorabil.
Eu am onorat doar comenzile speciale ale fetitei venita acasa de sarbatori.
In sapte zile - toate festive si incredibil de fericite pentru mine - am preparat, de multe ori impreuna cu ea, cateodata doar ghidand-o:
Supa miso
Supa crema de dovleac, ghimbir, lapte de cocos si alte nebunii asiatice
Supa crema rece de avocado
Supa de gaina-batrana de la tara cu taitei de casa - Penicilina evreiasca
Yorkshire pudding
Chiken tikka masala
Insalata capresse
Guacamole
Home made spicy corn tortilla chips
Home made bresaola (pastrama de vita)
Chinese Chicken Chop Suey
Zucchini la grill marinati
Dorayaki pancakes
Uova in purgatorio (oua in Purgatoriu)
Melci - Escargots à la bourguignonne
Penne cu midii, untdelemn, usturoi, patrunjel, vin
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#451
Postat 31 December 2012 - 09:53 AM
W Mamadeus Paparotti, la 31 December 2012 - 08:56 AM, a spus:
De bucatele traditionale romanesti s-a ocupat in exclusivitate Mammaroatta. Si s-a achitat mai mult decat onorabil.
Eu am onorat doar comenzile speciale ale fetitei venita acasa de sarbatori.
In sapte zile - toate festive si incredibil de fericite pentru mine - am preparat, de multe ori impreuna cu ea, cateodata doar ghidand-o:
Supa miso
Supa crema de dovleac, ghimbir, lapte de cocos si alte nebunii asiatice
Supa crema rece de avocado
Supa de gaina-batrana de la tara cu taitei de casa - Penicilina evreiasca
Yorkshire pudding
Chiken tikka masala
Insalata capresse
Guacamole
Home made spicy corn tortilla chips
Home made bresaola (pastrama de vita)
Chinese Chicken Chop Suey
Zucchini la grill marinati
Dorayaki pancakes
Uova in purgatorio (oua in Purgatoriu)
Melci - Escargots à la bourguignonne
Penne cu midii, untdelemn, usturoi, patrunjel, vin
si poze?
LA MULTI ANI!
#452
Postat 31 December 2012 - 11:43 AM
ariel, la 30 December 2012 - 11:55 PM, a spus:
Jos palaria!
Esti tu o draga, Da-te mai incoa, sa-ti spuna baba Lori secretul: dupa aaaani de zile, mi-am adus aminte ca am multe jucarii de la Wilton...sigilate. Si cand esti la doua maini, parca-ti mai vine cheful sa mai decorezi, sa le mai gadili. Asa, cand sunt singura, le-am trantit doua frunze, trei surcele si-atat! Mersi mult pentru idee, e tare funky!
Eu vroiam sa te rog sa imi dai si mie reteta de paleuri, e cea de cofetarie? Si fursecurile alea cu susan is "caine rece", cu biscuiti? MUltumesc frumos in prealabil!
#453
Postat 31 December 2012 - 11:45 AM
#454
Postat 31 December 2012 - 12:40 PM
#455
Postat 31 December 2012 - 01:06 PM
#456
Postat 31 December 2012 - 01:32 PM
#457
Postat 31 December 2012 - 02:01 PM
Eu anul asta am facut din 2 kg de cartofi plus restul ingredientelor.
Si torturile imi plac tare mult.
#458
Postat 31 December 2012 - 02:43 PM
#459
Postat 31 December 2012 - 03:41 PM
Lapona Enigel, la 31 December 2012 - 11:43 AM, a spus:
ariel, la 30 December 2012 - 11:55 PM, a spus:
Jos palaria!
Esti tu o draga, Da-te mai incoa, sa-ti spuna baba Lori secretul: dupa aaaani de zile, mi-am adus aminte ca am multe jucarii de la Wilton...sigilate. Si cand esti la doua maini, parca-ti mai vine cheful sa mai decorezi, sa le mai gadili. Asa, cand sunt singura, le-am trantit doua frunze, trei surcele si-atat! Mersi mult pentru idee, e tare funky!
Eu vroiam sa te rog sa imi dai si mie reteta de paleuri, e cea de cofetarie? Si fursecurile alea cu susan is "caine rece", cu biscuiti? MUltumesc frumos in prealabil!
Reteta de paleuri..hi hi...e reteta de polosi. Ii tot fac de vreo 3 ani incoace si au un succes nebun.
Fursecurile cu susan s-au terminat primele. Sint de fapt alfajores si reteta am luat-o de pe un blog (nu stiu daca pot zice aici adresa, dar iata reteta (cu copy&paste, ca tot se poarta)
"Ingrediente biscuiti:
•1 ou
•1 galbenus
•125 de grame de unt topit si racit
•90 de grame de zahar pudra
•1 lingurita extract de vanilie
•80 de grame de amidon de porumb (gustin)
•200 de grame de faina
•1 lingurita de praf de copt
•1 praf de sare
•200-250 de grame de crema tartinabila la alegere
•100 de grame de seminte de susan sau fulgi de cocos
•decor: 1 galbenus, 1 lingura de lapte, 1 lingurita de cafea solubila
Untul topit, 1 ou intre si 1 galbenus impreuna cu zaharul pudra si vanilia se mixeaza intr-un castron pana se omogenizeaza. Se adauga amidonul amestecat omogen cu praful de copt si se incorporeaza. Se adauga faina, pana cand se formeaza un aluat care trebuie sa fie inca molcut, dar omogen. Aluatul se infoliaza in film alimentar si se da la frigider pentru o ora.
Dupa trecerea timpului de odihna, se presara planul de lucru cu faina si se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 4 mm., care se taie in forme pe cat posibil mai egale. Se dizolva cafeaua solubila intr-o lingura de lapte, se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se pun biscuitii in tava acoperita cu hartie de copt (vor rezulta 2 tavi) iar jumatate dintre biscuitii formati se ung pe deasupra cu amesteceul de galbenus si cafea. Cu o furculita se treseaza pe suprafata biscuitilor unsi diferite modele. Se coc 13-15 minute in cuptorul preincins la 180 de grade, supraveghindu-se cu atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, abia sa inceapa sa se coloreze pe margini.
Biscuitii copti se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu crema cei fara decor.
Se acopera biscuitii unsi cu crema cu jumatatile decorate, se unge putina crema de jur imprejur si se imbraca marginile in seminte de susan, fulgi de cocos, nuca macinata, ciocolata razuita etc. Daca folositi seminte de susan, e bine sa le prajiti intr-o tigaie fara grasime timp de 2-3 minute, amestecand continuu, doar cat sa-si dezvolte aroma si sa se coloreze putin."
Lori draga, eu i-am umplut pe-ai mei cu ganache de ciucalata, si precum ai vazut i-am "susanit". Se fac repede, sint spornici, dar mai ales deliciosi!
#460
Postat 31 December 2012 - 04:12 PM