Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#441 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2012 - 08:27 PM

G-A(:notworthy:riel/a...splendid arata totul, si tare dichisite mai sunt cele bucate .
Ti-ai rasfatat musafirii, si ne-am clatit si noi ochii uitandu-ne aici la poze.
Lorica faine oo-le londineze.

#442 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 30 December 2012 - 03:58 PM

Vezi postareastella, la 29 December 2012 - 08:27 PM, a spus:

G-A(:floare:riel/a...splendid arata totul, si tare dichisite mai sunt cele bucate .
Ti-ai rasfatat musafirii, si ne-am clatit si noi ochii uitandu-ne aici la poze.
Lorica faine oo-le londineze.


Sar'na Stella!

#443 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2012 - 08:13 PM

Vezi postareaCarmella, la 29 December 2012 - 10:00 AM, a spus:

Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc :blink:

Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.

#444 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 December 2012 - 08:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 December 2012 - 08:13 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 29 December 2012 - 10:00 AM, a spus:

Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc :blink:

Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.


s-ar putea sa fie prea rigide crude, poate-ar tb date intr-un fiert.
Ma gandeam si eu, dar sunt suficient de lungi morcovii?

#445 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 30 December 2012 - 08:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 December 2012 - 08:13 PM, a spus:

Vezi postareaCarmella, la 29 December 2012 - 10:00 AM, a spus:

Adriana, daca gasesti unde a mai fost pusa pe forum tehnica, te rog da-mi si mie link. Pare relativ simplu, dar parca vad ca ma incurc :blink:

Nu stiu daca e sau nu tehnica pe undeva, mi-am lasat 2 morcovi mari intregi de la fiertul celorlalte pentru salata si ma gindeam miine sa le tai fisii lungi cu ala cu care se curata cartofii si apoi sa incerc sa ii modelez asa.


Cum spuneam, Adriana, eu i-am lasat mai "al dente" ca mi-a fost frica sa nu se rupa daca-s fierti de-a binelea. Pina la urma, mai fierbi un morcov daca se rup, ca asta-n 10 minute e gata.

#446 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 December 2012 - 11:36 PM

Vezi postareaariel, la 29 December 2012 - 03:36 PM, a spus:

Lori scumpa, te pupez. Creatica nu-s, am mers pe principiul "monkey see, monkey do" :) si uite ce-a iesit. :)


Definitely monkey business, sweetheart! You monkey?!?1 Me a bigger one :)


Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#447 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 December 2012 - 11:42 PM

Dupa care am mai crosetat azi: chiftelute de curcan in maioneza de casa cu ceapa dulce:


Si doua tonturi, respectiv eternul si mega-apreciatul tort cu trei feluri de ciocolata, trai-r-ar ani muuuulti cea care a pus reteta acum multi ani! :)


Si, evident, ca nu putea sa treaca anul fara fanta-mega-super-deliciosul tort de familie, tort cu foi de bezea :), pe care probabil ca ne vom bate maine. Apreciati va rog arta futurista, ca azi a chinuit rau talentul pe un colocatar de-al meu :) Si gata frate cu destrabalarea, pana la revelionu' viitor pauza, ceai verde si...alearga, Lola, alearga!

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#448 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 December 2012 - 11:45 PM

Vezi postareazerda, la 29 December 2012 - 01:06 PM, a spus:

Frumos curcanul si maaaareeee!
E draguta soacra ta!


Soacra mea este o femeie tare bonoma, multumesc!
Aici ne pregateam de prajitura si cafeaua traditionala in dupa-amiaza de Craciun. La nemti este o traditie duminica ori in zilele de sarbatoare sa se serveasca intre 2 si 5 dupa-amiaza prajitura cu cafea.
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-12-13569039382057.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#449 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 30 December 2012 - 11:55 PM

Lori mama, tu duci ideea de "monkey business" la nivel de arta!
Jos palaria!

#450 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 December 2012 - 08:56 AM

Sunteti niste artiste desavarsite! :)

De bucatele traditionale romanesti s-a ocupat in exclusivitate Mammaroatta. Si s-a achitat mai mult decat onorabil.

Eu am onorat doar comenzile speciale ale fetitei venita acasa de sarbatori.
In sapte zile - toate festive si incredibil de fericite pentru mine - am preparat, de multe ori impreuna cu ea, cateodata doar ghidand-o:


Supa miso
Supa crema de dovleac, ghimbir, lapte de cocos si alte nebunii asiatice
Supa crema rece de avocado
Supa de gaina-batrana de la tara cu taitei de casa - Penicilina evreiasca :)
Yorkshire pudding
Chiken tikka masala
Insalata capresse
Guacamole
Home made spicy corn tortilla chips
Home made bresaola (pastrama de vita)
Chinese Chicken Chop Suey
Zucchini la grill marinati
Dorayaki pancakes
Uova in purgatorio (oua in Purgatoriu)
Melci - Escargots à la bourguignonne
Penne cu midii, untdelemn, usturoi, patrunjel, vin
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#451 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 31 December 2012 - 09:53 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 31 December 2012 - 08:56 AM, a spus:

Sunteti niste artiste desavarsite! :)

De bucatele traditionale romanesti s-a ocupat in exclusivitate Mammaroatta. Si s-a achitat mai mult decat onorabil.

Eu am onorat doar comenzile speciale ale fetitei venita acasa de sarbatori.
In sapte zile - toate festive si incredibil de fericite pentru mine - am preparat, de multe ori impreuna cu ea, cateodata doar ghidand-o:


Supa miso
Supa crema de dovleac, ghimbir, lapte de cocos si alte nebunii asiatice
Supa crema rece de avocado
Supa de gaina-batrana de la tara cu taitei de casa - Penicilina evreiasca :)
Yorkshire pudding
Chiken tikka masala
Insalata capresse
Guacamole
Home made spicy corn tortilla chips
Home made bresaola (pastrama de vita)
Chinese Chicken Chop Suey
Zucchini la grill marinati
Dorayaki pancakes
Uova in purgatorio (oua in Purgatoriu)
Melci - Escargots à la bourguignonne
Penne cu midii, untdelemn, usturoi, patrunjel, vin


si poze?
LA MULTI ANI!

#452 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 11:43 AM

Vezi postareaariel, la 30 December 2012 - 11:55 PM, a spus:

Lori mama, tu duci ideea de "monkey business" la nivel de arta!
Jos palaria!



Esti tu o draga, =)) Da-te mai incoa, sa-ti spuna baba Lori secretul: dupa aaaani de zile, mi-am adus aminte ca am multe jucarii de la Wilton...sigilate. Si cand esti la doua maini, parca-ti mai vine cheful sa mai decorezi, sa le mai gadili. Asa, cand sunt singura, le-am trantit doua frunze, trei surcele si-atat! Mersi mult pentru idee, e tare funky!
Eu vroiam sa te rog sa imi dai si mie reteta de paleuri, e cea de cofetarie? Si fursecurile alea cu susan is "caine rece", cu biscuiti? MUltumesc frumos in prealabil!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#453 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 11:45 AM

Sefule, eu citit supa misto =)) Dau la schimb o felie de tort de bezea pentru o penicilina evreiasca!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#454 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 December 2012 - 12:40 PM

Lori, cu ce ai facut tu tumburusii aia rosii de pe salate? Ce este acel ceva rosu??!! Care arata exceptional de altfel!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#455 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 01:06 PM

Ei zi si tu cum ma faci sa ma duc in boxa sa ma uit cu ce le-am facut. Daca nu revin in decurs de 5 minute, deja bobinez la salata =))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#456 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 01:32 PM

Deci: varful 106 de la Wilton cu care am facut niste chestii, care nush de ce dar arata altfel de cum ar trebui =)) Alea sunt facute cu maioneza colorata cu doua picaturi de colorant alimentar. Cu un cutter am facut din ou, gogosar, morcov fiert si castraveti la otet tot felul de chestiute.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#457 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 December 2012 - 02:01 PM

Lori ti-a iesit fain salata, ai facut si tu ca si mine o tona.
Eu anul asta am facut din 2 kg de cartofi plus restul ingredientelor.
Si torturile imi plac tare mult.

#458 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 December 2012 - 02:43 PM

Lori, foarte frumos tot ce ai facut. Imi plac chiftelutele, am sa incerc sa le fac si eu asa, cu maio si ceapa. De salate nu mai spun, jos palaria!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#459 Useril este offline   ariel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 290
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva,cindva

Postat 31 December 2012 - 03:41 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 31 December 2012 - 11:43 AM, a spus:

Vezi postareaariel, la 30 December 2012 - 11:55 PM, a spus:

Lori mama, tu duci ideea de "monkey business" la nivel de arta!
Jos palaria!



Esti tu o draga, =)) Da-te mai incoa, sa-ti spuna baba Lori secretul: dupa aaaani de zile, mi-am adus aminte ca am multe jucarii de la Wilton...sigilate. Si cand esti la doua maini, parca-ti mai vine cheful sa mai decorezi, sa le mai gadili. Asa, cand sunt singura, le-am trantit doua frunze, trei surcele si-atat! Mersi mult pentru idee, e tare funky!
Eu vroiam sa te rog sa imi dai si mie reteta de paleuri, e cea de cofetarie? Si fursecurile alea cu susan is "caine rece", cu biscuiti? MUltumesc frumos in prealabil!


Reteta de paleuri..hi hi...e reteta de polosi. Ii tot fac de vreo 3 ani incoace si au un succes nebun.
Fursecurile cu susan s-au terminat primele. Sint de fapt alfajores si reteta am luat-o de pe un blog (nu stiu daca pot zice aici adresa, dar iata reteta (cu copy&paste, ca tot se poarta)

"Ingrediente biscuiti:
•1 ou
•1 galbenus
•125 de grame de unt topit si racit
•90 de grame de zahar pudra
•1 lingurita extract de vanilie
•80 de grame de amidon de porumb (gustin)
•200 de grame de faina
•1 lingurita de praf de copt
•1 praf de sare
•200-250 de grame de crema tartinabila la alegere
•100 de grame de seminte de susan sau fulgi de cocos
•decor: 1 galbenus, 1 lingura de lapte, 1 lingurita de cafea solubila

Untul topit, 1 ou intre si 1 galbenus impreuna cu zaharul pudra si vanilia se mixeaza intr-un castron pana se omogenizeaza. Se adauga amidonul amestecat omogen cu praful de copt si se incorporeaza. Se adauga faina, pana cand se formeaza un aluat care trebuie sa fie inca molcut, dar omogen. Aluatul se infoliaza in film alimentar si se da la frigider pentru o ora.
Dupa trecerea timpului de odihna, se presara planul de lucru cu faina si se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 4 mm., care se taie in forme pe cat posibil mai egale. Se dizolva cafeaua solubila intr-o lingura de lapte, se adauga galbenusul si se omogenizeaza. Se pun biscuitii in tava acoperita cu hartie de copt (vor rezulta 2 tavi) iar jumatate dintre biscuitii formati se ung pe deasupra cu amesteceul de galbenus si cafea. Cu o furculita se treseaza pe suprafata biscuitilor unsi diferite modele. Se coc 13-15 minute in cuptorul preincins la 180 de grade, supraveghindu-se cu atentie, nu trebuie sa se rumeneasca, abia sa inceapa sa se coloreze pe margini.
Biscuitii copti se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu crema cei fara decor.
Se acopera biscuitii unsi cu crema cu jumatatile decorate, se unge putina crema de jur imprejur si se imbraca marginile in seminte de susan, fulgi de cocos, nuca macinata, ciocolata razuita etc. Daca folositi seminte de susan, e bine sa le prajiti intr-o tigaie fara grasime timp de 2-3 minute, amestecand continuu, doar cat sa-si dezvolte aroma si sa se coloreze putin."


Lori draga, eu i-am umplut pe-ai mei cu ganache de ciucalata, si precum ai vazut i-am "susanit". Se fac repede, sint spornici, dar mai ales deliciosi!

#460 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 December 2012 - 04:12 PM

Mie imi place la soacra lui Lapona acasa =)) Imi place lustra, imi place sfesnicul, tapiseria de pe perete, tortul, aranjamentele, e foarte frumos totul =))

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi