aura, la 24 November 2013 - 03:59 PM, a spus:
Maya, poti sa dai mai multe detalii despre pana cotta cu pere? Suna perfect pentru gustul meu.
Asta e doar o idee, înca nu am cantitati exacte, adica o reteta. Dar iti spun ce am de gînd.
În primul rînd, nu stiu daca servesc panna cotta asta în paharele mici de desert sau pahare de martini, sau poate întoarse din forma de flan...
Ideea e asta. Voi fierbe un sirop din espresso si zahar dupa gust, poate aromat cu putina scortisoara. Apoi voi adauga cubulete de pere si le voi ameti putin în sirop pe foc lejer, atît cît sa se înmoaie putin. Voi împarti perele cu tot cu siropul lasat în paharele, pahare de martini sau forme de flan.
Panna cotta o fac din smîntîna de frisca, lapte, zahar, vanilie (maduva din pastaie - pe mine nu ma deranjeaza punctuletele) si o îngros cu agar-agar, nu cu gelatina. O reteta postata cu multi ani în urma, pe blog:
http://mayas-esprit....anna-cotta.html
Panna cotta o torn peste pere in recipientele în care ma voi hotarî cîndva... poata în formele de flan si cînd intorc se prelinge siropul cu pere de deasupra
Cu toate ca ma cam bate gîndul sa instalez totul în pahare de martini...
Daca cei mici tolereaza aroma de cafea, poti face cu cea fara cofeina. Daca nu, eu as îndrazni sa fac un sirop din cacao, apa si zahar în locul espresso-ului. Imi place combinatia cacao/cioco-pere.
Panna cotta asta vreau s-o servesc cu felioare de cantuccini cu migdale si boabe de cafea
Pentru biscuitii astia ma voi orienta dupa o rereta de cantuccini ci migdale. Atunci cînd voi împarti aluatul pentru a forma suluri, într-o rola voi baga si boabe de cafea, asa de proba