Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#521
Postat 23 December 2013 - 11:15 PM
Mai aveti de facut?
Stella spuneai ca tu faci rata. Cum o faci tu?
Am incercat cateva retete de-a lui Maya, de-a unei matuse (cu prune uscate umpluta si cu mere parca, ne-au placut amandoua da parca as face ceva care nu necesita mult timp de fierbere.
Piperata, descantata si la cuptor.
#522
Postat 24 December 2013 - 08:32 AM
- salata de vinete
- salata de hribe cu maioneza
- oua umplute (asta e la cererea expresa a fetelor, ca io n-as mai fi facut)
- felii de bagheta cu salata de ton (pentru copii)
- ficatei de pui invelit in bacon, la cuptor
- rulada de porc umpluta cu carne tocata si caise
- friptura, carnati si sarmale
- fursecuri: cu cocos (Any), cornuletele cu migdale ale lui Petu, care mie imi plac la nebunie, cornulete cu mac
- cozonac cu mac (asta s-a mancat deja jumatate)
Sincer mie mi se pare multa mancare, dar al meu, anul asta parca e iesit din foame...asa ca facem de toate.
#523
Postat 24 December 2013 - 09:14 AM
La dulce am făcut un tort și turtă dulce, Alba ca Zăpada, fursecurile cu stafide ale Adrianei și crinklesii superciocolatoși de la Any și o prăjitură cu foi și cremă caramel- 7 foi e intitulată în caietul mamei. Și cam atât, așteptăm diseară colindătorii. Par multe, dar am făcut cantități mici din fiecare.
#524
Postat 24 December 2013 - 10:22 AM
#525
Postat 24 December 2013 - 11:07 AM
Am scos din 2 preparate principale carnea de porc ca am gasit chestii mai interesante si anume: iepure cu care o sa fac o mincare rece si coada de bou din care am facut deja o supa de coada de bou.
In rest: cirnati (deja facuti), carne de porc coapta in propria untura (o sa pun si la borcan amestecata cu niste cirnati, ca am facut destul de multa) si sarmale din carne de porc.
Nu fac dulciuri, sper sa am noroc sa pice ceva de undeva
#526
Postat 28 December 2013 - 11:06 AM
sincer de Rev, cred ca voi presta doar mici chestii asa de rontait, ca nu vreau sa am resturi.
Invitati am pe 2 seara si atunci oi face mai multe
#527
Postat 19 November 2014 - 04:17 PM
De Craciun se pare ca a facut mama ceva planuri (deja) - cica mi-a bagat in congelator o gasca si-un cocos, iar de Revelion mergem in munti, asa ca nema pregatiri.
Inca nu am facut vreun plan pentru Craciun. Or sa vina niste musafiri cu cateva zile inainte, dar trebuie sa discut cu jupanu', sa vedem ce bunataturi le punem oamenilor in strachinute. Idei n-am, tre' sa recunosc. Parca mi-s cam satula de clasice, dar cum ei sunt din strainezia, parca le-as da ceva mancaruri neaose..... Mdaaa.... a inteles careva ceva?
I-am dat tema de casa maica-mii: sa pregateasca formele de nuci, fagurii, poate si ceva fursecuri, cornulete, eventual si niste foi.....
#528
Postat 19 November 2014 - 05:23 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#529
Postat 21 November 2014 - 05:15 PM
#530
Postat 21 November 2014 - 11:37 PM
#531
Postat 23 November 2014 - 08:20 PM
De Craciun vor fi cele de rata in varza acra, cu care voi *burdusi* o ratza/ratzoi dezosat si totul imbracat in straie de varza murata tocata ( aka choucroute) si
lasat sa se imprieteneasca cu totii la cuptorul domol.
In rest mizilicuri de aperitive , nu stiu daca fac piftie sau fac pass anul asta.
dulciuri....inca nu m-am gandit. mai e timp destul
#532
Postat 24 November 2014 - 09:42 AM
In rest fac piftie si mai vedem, noi nu mancam cozonac, 2 felii de pofta primesc eu sigur de la cineva, o prajitura o sa fac dar in stilul meu, fara creme si cu multe fructe.
#533
Postat 09 December 2014 - 02:10 PM
In rest meniul meu il stiti, sarmale, carne la ceaun cu muraturi si mamaliga, carnaciori afumati apoi prajiti inceeeet pana se fac crocanti, d'astea!
#534
Postat 26 December 2014 - 09:44 AM
Racituri de porcule; macrou afumat , 3 salate : fenic&portocala, ciuperci crude&rodii& merisoare& boabe de struguri, si una clasica cu rosii&ceapaverde&ardei gras& castraveti.
Sarmalute de rata in varza acra & mamaliga, friptura de bibilica umpluta cu un amestec de carne de pui tocata&ficat de pui& galbiori sare piper etc , inmpreuna cu piept de rata foarte delicioase, facute alaturi de cartofi noi mici care s-au facut in grasimea de la pieptul ratei.
Am sarit platoul de branza caci eram ghiftuiti.
desert salata de fructe si bomboane de la un mare cofetar din urbe, cadou de la alt Mos .... vin alb sec si rosu italienesc, tuica si afinata la inceput...deci a fost un mare dezmat culinar, dar foarte apreciat
cafele,
poze daca reusesc sa scot de pe tel
#535
Postat 26 December 2014 - 08:30 PM
zucchine alla velletrana
wagyu beef tartare
cupcake lasagnette
crown roast of pork cu double baked mini potatoes
flognarde de ricotta cu pere și ginger, servită upside down
pozele sunt făcute in așa viteză și așa de nereușite, că mai bine vă las să vă imaginați festinul
#536
Postat 26 December 2014 - 08:52 PM
Dexter, te rog detaliaza si upload pozele alea asa cum sunt, ca suna prea a MC si sunt sigura ca totul a fost la inaltime... Vreau sa vad dovezile... . Sa va fie de bine!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#539
Postat 27 December 2014 - 07:35 PM
se fac foile de lasagna, eu le-am cumpărat și rău am făcut pentru că au fost foarte țepene
se face ragu, al meu clasic, cu carne de vacă
se face bechamel ( al meu 25 g unt, 25g făină și 250g lapte)
montarea se face intr-o tavă de muffins sau in forme individuale care se ung cu unt in prealabil
foile se taie in pătrate de 10 cm și cercuri cu diametru de 6 cm
începeți prin a pune in formă foaia pătrată, aranjați-o cum puteți mai bine, să stea lipită de pereți.
puneți o lingură de bechamel, o lingură de ragu, un start de pecorino/grana/parmigiano, o foaie cerc și incă un strat de bechamel-ragu-pecorino.
se bagă la cuptor cam 40 min și iese această traumă
cum nu am putut aseza foaia bine, nu am putut pune și al doilea strat și am lăsat "capacul" care imediat s-a scofîlcit. asta e, omul cît trăiaște invață
cind am servit, am scos capacul și am oferit mosafirior cîte o bazma, să se lege la ochi. gustul a fost nemaipomenit, la prezentare mai lucrăm
iaca și o poză de pe net să vedeți cam cum trebuia să arate. rețeta originală e pe giallozafferano
#540
Postat 27 December 2014 - 07:51 PM
se folosesc cartofi mici, care intii se fierb in coajă cam 10 min, numai cît să se inmoaie putin.
se pun in tavă, se turtesc cu fundul unui pahar/căni și fiecare se presară cu sare grunjoasă, un fir de ulei, usturoi (mujdei) și rozmarin. se dau la cuptor și se intorc o dată. rezultă un cartof crocant pe dinafară și moale pe dinăuntru. incă un preparat din ciclu urîți dar buni