Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#563
Postat 29 December 2014 - 10:36 PM
#564
Postat 29 December 2014 - 11:56 PM
bristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:
champignon umplute cu pasta de branza
champignonii cruzi?
bristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:
bruschette cu crema de fasole alba si creveti, seminte de susan si floarea soarelui
astea ma atrag tare de tot
#565
Postat 30 December 2014 - 12:49 AM
Bristena brava, arata super totul.
baci aia sarati ma tentau si pe mine, dar raman pe alta data
#566
Postat 30 December 2014 - 08:10 AM
zerda, la 29 December 2014 - 06:43 PM, a spus:
astia erau pui de piguini, ca nu am gasit masline negre mari, refac de revelion daca am materia prima
Foxyy, la 29 December 2014 - 10:36 PM, a spus:
multumesc, nu prea mult, ca sa nu fiu obosita in seara de Ajun
Adriana, la 29 December 2014 - 11:56 PM, a spus:
bristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:
champignon umplute cu pasta de branza
champignonii cruzi?
da, Adriana, cruzi si sunt o mimunatie, crema am facut-o din branza de capra putin uscata, ricotta, silano-o branza asemanatoare cu cascavalul, dar parca mai cremoasa, nu stiu cum sa explic-, primo sale, sare, piper si erba cipollina (cum ii zice in ro?)
bristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:
bruschette cu crema de fasole alba si creveti, seminte de susan si floarea soarelui
astea ma atrag tare de tot
simplu de tot: prajit putin feliile de paine, dat cu usturoi, pus crema de cannellini -din conserva, scursi de zeama, minipimer, condimente, gata crema- peste crema pus crevetii trasi in tigaie cu putin Martini (ca nu aveam vin alb), ornat cu susan si seminte de floarea soarelui prajite putin in tigaie, fara ulei
stella, la 30 December 2014 - 12:49 AM, a spus:
Bristena brava, arata super totul.
baci aia sarati ma tentau si pe mine, dar raman pe alta data
Saru-mana, Stellin, de la discutia ta cu Verber (multumesc ) a pornit totul, iar pentru mine au fost the best
#567
Postat 30 December 2014 - 11:57 AM
#568
Postat 30 December 2014 - 12:22 PM
Adriana, la 30 December 2014 - 11:57 AM, a spus:
cu multa placere
iti multumesc si eu (sper sa fie unul mai bun decat cel ce se termina, ca mare nevoie mai am)
iti doresc si tie si familiei tale un An Nou cu sanatate, multe bucurii si succes!
#569
Postat 30 December 2014 - 07:49 PM
Parca asa am inteles din discutia la topicul lui Dex.
#570
Postat 30 December 2014 - 08:18 PM
uite de aici
http://www.ripplefar...co.uk/kale.html
#571
Postat 30 December 2014 - 11:27 PM
Dexter, la 28 December 2014 - 02:33 AM, a spus:
Ah! Cu asa o vaca fresh sosita de la SPA, poate as indrazni si eu sa mananc tartar... merci de detalii si felicitari!
Bris, super totul, asa-mi place rapid si simplu... Felicitari!
Any, ma tot gandeam la tine ultimamente! Printre altele...mi-e tare dor de tine si de mesele pregatite de tine! Love you!
Pentru maine seara gata pregatirile?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#572
Postat 31 December 2014 - 11:43 AM
#575
Postat 07 December 2017 - 11:39 PM
Me happy, voi fi lady de craciun... de anul noi... om trai si-om vedea ????
#576
Postat 08 December 2017 - 10:35 AM
#577
Postat 10 December 2017 - 01:48 AM
Curcanul tocmai l-am comandat (unul intreg) si-l fac la cuptor, intreg, pentru Craciun, servit cu legume (tot la cuptor) si muraturi. Tarta-aperitiv cu cartofi si oua (inspiratie Maya), oua umplute sau salata de oua (inspiratie Peter), humus, guacamole, tabouleh - pe astea o sa le fac cam cand o sa fie nevoie de ele. Sunt in plan, dar nu stim data exacta. Depinde si de timp si de chef. Daca mancam mai mult pe-afara, clar ca nu o sa mai fac din ele. Daca mancam mai mult acasa, o sa le fac pe toate.
Plus dulciuri. Sa vad ce parere are si puslamaluta mea cea mica, daca are chef sa ma lase sa pregatesc ceva inainte sa vina musafirii. Aici inca ma mai gandesc, nu-s decisa. As avea pe lista negresa, Dobos, salam de biscuiti, rulada cu nuca de cocos. Eventual si ceva fursecuri, islere..
Plus fructe. Bautura aduc musafirii (palinca, visinata si cine mai stie ce alte fructate ), noi mai luam apa si ceva sucuri naturale (de-o fi musai) si gata si asta.
Listele oricum raman deschise si sunt flexibile. Daca nu si nu si nu....... turcul face un kebab minunat, iar chinezul nu e asa departe de noi (halesti cat poti si dai aceeasi suma - all you can eat).
Pe 26 dimineata aterizeaza mama, iar musafirii decoleaza seara. O sa fie casa cam plina, da' noi sa fim sanatosi! Si, cu mama.... nu-mi bat capu' prea tare. Sta cu nepot-sau si eu reusesc sa ma desfasor..
Si asta e planul. Sa vedem ce iese. Cum ziceam, inceputul e promitator - am pregatit ardeii umpluti. Zilele astea as face dulciuri..
Revin cu noutati.
Spor la treaba tuturor!
#578
Postat 11 December 2017 - 10:46 AM
Dexter, la 07 December 2017 - 04:28 PM, a spus:
De Craciun - traditionale: carnati, piftie, sarmale, leber, slaninuta, friptura la tava, cozonaci.
De Revelion - mai simandicos: mousse de somon, salata de boeuf, icre de stiuca, salau cu sos remoulade, crap la cuptor, branze puturoase, tort.
Abia astept, anul asta pica atat de bine si Craciunul si Revelionul, avem cate un weekend intreg pentru pregatiri.
#579
Postat 13 December 2017 - 02:37 PM
Bella,mult spor si tie,bine ca avem timp destul pt. pregatiri
Mult spor tuturor!!
P.S Anul asta e prima oara ca am comandat brad artificial pe internet,2,40 inaltime(ca eu am multe multe multe sa pun in el ca sunt cu ''caputzul'' la capitolul asta )sper sa fie frumos ca-n poza
#580
Postat 25 November 2018 - 01:17 AM
Eu am incercat cu gorgonzola
si cu bergader
primele sint mai delicate, a doua cu gust mai puternic deci imi place mai mult si se apropie de ceea ce zice reteta (bergaderul seamana mai mult la gust cu Roquefortul)
deci se aproba