Forum Culinar: Meniul / Masa festiva de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D

#561 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2014 - 06:43 PM

pinguini!!!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#562 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 29 December 2014 - 06:50 PM

Any, vrem sa vedem si masa ta, sigur a fost exceptionala!

#563 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 December 2014 - 10:36 PM

Vezi postareavali, la 29 December 2014 - 06:50 PM, a spus:

Any, vrem sa vedem si masa ta, sigur a fost exceptionala!

+1!!!!
Stella, meniul tau e super! Bravo!
Bristena, meriti si tu felicitari! Ai muncit ceva, nu gluma! :)

#564 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 December 2014 - 11:56 PM

Vezi postareabristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:

sa ma laud va arat ce am pregatit pentru seara de Ajun:

champignon umplute cu pasta de branza

champignonii cruzi?

Vezi postareabristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:

sa ma laud va arat ce am pregatit pentru seara de Ajun:

bruschette cu crema de fasole alba si creveti, seminte de susan si floarea soarelui


astea ma atrag tare de tot

#565 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 December 2014 - 12:49 AM

Anutza, si eu astept pozele cu masa voastra de Craciun.
Bristena brava, arata super totul.
baci aia sarati ma tentau si pe mine, dar raman pe alta data

#566 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 30 December 2014 - 08:10 AM

Vezi postareazerda, la 29 December 2014 - 06:43 PM, a spus:

pinguini!!!! :)


astia erau pui de piguini, ca nu am gasit masline negre mari, refac de revelion daca am materia prima

Vezi postareaFoxyy, la 29 December 2014 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postareavali, la 29 December 2014 - 06:50 PM, a spus:

Any, vrem sa vedem si masa ta, sigur a fost exceptionala!

+1!!!!
Stella, meniul tau e super! Bravo!
Bristena, meriti si tu felicitari! Ai muncit ceva, nu gluma! :)


multumesc, nu prea mult, ca sa nu fiu obosita in seara de Ajun :)

Vezi postareaAdriana, la 29 December 2014 - 11:56 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:

sa ma laud va arat ce am pregatit pentru seara de Ajun:

champignon umplute cu pasta de branza

champignonii cruzi?

da, Adriana, cruzi si sunt o mimunatie, crema am facut-o din branza de capra putin uscata, ricotta, silano-o branza asemanatoare cu cascavalul, dar parca mai cremoasa, nu stiu cum sa explic-, primo sale, sare, piper si erba cipollina (cum ii zice in ro?)

Vezi postareabristena, la 29 December 2014 - 04:45 PM, a spus:

sa ma laud va arat ce am pregatit pentru seara de Ajun:

bruschette cu crema de fasole alba si creveti, seminte de susan si floarea soarelui


astea ma atrag tare de tot


simplu de tot: prajit putin feliile de paine, dat cu usturoi, pus crema de cannellini -din conserva, scursi de zeama, minipimer, condimente, gata crema- peste crema pus crevetii trasi in tigaie cu putin Martini (ca nu aveam vin alb), ornat cu susan si seminte de floarea soarelui prajite putin in tigaie, fara ulei


Vezi postareastella, la 30 December 2014 - 12:49 AM, a spus:

Anutza, si eu astept pozele cu masa voastra de Craciun.
Bristena brava, arata super totul.
baci aia sarati ma tentau si pe mine, dar raman pe alta data


Saru-mana, Stellin, de la discutia ta cu Verber (multumesc :) ) a pornit totul, iar pentru mine au fost the best
fiica dacilor

#567 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2014 - 11:57 AM

Multumesc, daca nu ne mai "auzim" iti doresc un An Nou superb :hug:

#568 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 30 December 2014 - 12:22 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 December 2014 - 11:57 AM, a spus:

Multumesc, daca nu ne mai "auzim" iti doresc un An Nou superb :hug:



cu multa placere

iti multumesc si eu (sper sa fie unul mai bun decat cel ce se termina, ca mare nevoie mai am)

iti doresc si tie si familiei tale un An Nou cu sanatate, multe bucurii si succes!
fiica dacilor

#569 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 December 2014 - 07:49 PM

Varianta la kale in italiana e "cavolo nero" pana la urma?
Parca asa am inteles din discutia la topicul lui Dex.

#570 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2014 - 08:18 PM

nu, se pare ca sunt mai multe feluri asemanatoare
uite de aici
http://www.ripplefar...co.uk/kale.html
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-4-14199634748668.jpg

#571 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 December 2014 - 11:27 PM

Vezi postareaDexter, la 28 December 2014 - 02:33 AM, a spus:

Wagyu e vaca japoneză Kobe, dar crescută în afara Japoniei; vaca aia de bea bere și (cică) primește masaj și costă de parcă ar fi lingou de aur

Ah! Cu asa o vaca fresh sosita de la SPA, poate as indrazni si eu sa mananc tartar... :hug: merci de detalii si felicitari!

Bris, super totul, asa-mi place rapid si simplu... Felicitari!

Any, ma tot gandeam la tine ultimamente! Printre altele...mi-e tare dor de tine si de mesele pregatite de tine! Love you!


Pentru maine seara gata pregatirile?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#572 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 December 2014 - 11:43 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 December 2014 - 08:18 PM, a spus:

nu, se pare ca sunt mai multe feluri asemanatoare
uite de aici



Da, eu in afara de cavolo nero aici parca am vazut ceva asemanator cu "red russian" si atat!

#573 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 December 2017 - 04:28 PM

cum stați cu meniurile de sărbători, v-ați hotărât deja?

#574 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 December 2017 - 06:22 PM

Am citeva idei, tre sa incep sa schitez un meniu :)

#575 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 07 December 2017 - 11:39 PM

Eu am "intocmit" un meniu "kilometric", deh, fuecare cu poftele lui, concluzia: "nergem la matusa"
Me happy, voi fi lady de craciun... de anul noi... om trai si-om vedea ????
fiica dacilor

#576 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 December 2017 - 10:35 AM

La mine va fi ca de obicei,sarmalute in foi de varza murata,racitura,tochitura,mamaliguta,toba si slaninuta voi cumpara ,o zi de craciun sigur prinde domnul Geany si de scarbici' asa ca ii dau la pachet de toate,o zi suntem la masa la parinti,pe la matusa si la unchiul etc,mai dau de pomana deci nu-i problema pot sa ma desfasor cat incape,dulce nu mai fac,ca sigur iar ma capatuiesc cu panetone tot felul si ciocolatele,dulciurele,asa ca o sa iau fructe :D ,de revelion domnul Geany e de scarbici' anul asta,asa ca eu voi face cu Ale pe la matusa unchiul verisoarele la urat,la 12 noaptea cu parintii ca sa nu se supere nimeni,voi face totusi ca de obicei o salata beof ,o fripturica la tava cred ca de pui cu o salata si un tortulet si gata :)(ca sa-si ia si domnul Geany la pachet si sa duc la pachet pe la ai mei,eu le dau de ale mele ei imi dau de-ale lor asa ca nu fac nici o afacere ca frigiderul tot plin va fi :D ) Cam asta ar fi planul planuitor...dar mai vedem pana atunci,nimic nu-i batut in cuie :)

#577 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 10 December 2017 - 01:48 AM

Noi, avand musafiri de pe 19 pana pe 26 decembrie, am gandit un meniu (cam) pentru toata perioada: ardeii umpluti i-am si facut (traiasca congelatorul) - ii scot cand nu mai avem ce manca, salata boeuf, racituri de curcan, pui cu smantana si mamaliga - pe astea le pregatesc inainte sa vina musafirii. Am inceput deja sa fac si tochitura. Maine o termin.
Curcanul tocmai l-am comandat (unul intreg) si-l fac la cuptor, intreg, pentru Craciun, servit cu legume (tot la cuptor) si muraturi. Tarta-aperitiv cu cartofi si oua (inspiratie Maya), oua umplute sau salata de oua (inspiratie Peter), humus, guacamole, tabouleh - pe astea o sa le fac cam cand o sa fie nevoie de ele. Sunt in plan, dar nu stim data exacta. Depinde si de timp si de chef. Daca mancam mai mult pe-afara, clar ca nu o sa mai fac din ele. Daca mancam mai mult acasa, o sa le fac pe toate.
Plus dulciuri. Sa vad ce parere are si puslamaluta mea cea mica, daca are chef sa ma lase sa pregatesc ceva inainte sa vina musafirii. Aici inca ma mai gandesc, nu-s decisa. As avea pe lista negresa, Dobos, salam de biscuiti, rulada cu nuca de cocos. Eventual si ceva fursecuri, islere..
Plus fructe. Bautura aduc musafirii (palinca, visinata si cine mai stie ce alte fructate :D), noi mai luam apa si ceva sucuri naturale (de-o fi musai) si gata si asta.
Listele oricum raman deschise si sunt flexibile. Daca nu si nu si nu....... turcul face un kebab minunat, iar chinezul nu e asa departe de noi (halesti cat poti si dai aceeasi suma - all you can eat). :D
Pe 26 dimineata aterizeaza mama, iar musafirii decoleaza seara. O sa fie casa cam plina, da' noi sa fim sanatosi! Si, cu mama.... nu-mi bat capu' prea tare. Sta cu nepot-sau si eu reusesc sa ma desfasor.. :)
Si asta e planul. Sa vedem ce iese. Cum ziceam, inceputul e promitator - am pregatit ardeii umpluti. Zilele astea as face dulciuri..
Revin cu noutati. :D
Spor la treaba tuturor! :)

#578 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 11 December 2017 - 10:46 AM

Vezi postareaDexter, la 07 December 2017 - 04:28 PM, a spus:

cum stați cu meniurile de sărbători, v-ați hotărât deja?

De Craciun - traditionale: carnati, piftie, sarmale, leber, slaninuta, friptura la tava, cozonaci.
De Revelion - mai simandicos: mousse de somon, salata de boeuf, icre de stiuca, salau cu sos remoulade, crap la cuptor, branze puturoase, tort.
Abia astept, anul asta pica atat de bine si Craciunul si Revelionul, avem cate un weekend intreg pentru pregatiri.

#579 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 December 2017 - 02:37 PM

Draga Fox' ce meniu bogat !! :D sper sa te lase ''Pushlamalutza'' sa te desfasori in voie :D

Bella,mult spor si tie,bine ca avem timp destul pt. pregatiri :)

Mult spor tuturor!! :D

P.S Anul asta e prima oara ca am comandat brad artificial pe internet,2,40 inaltime(ca eu am multe multe multe sa pun in el ca sunt cu ''caputzul'' la capitolul asta :) )sper sa fie frumos ca-n poza :D

#580 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,249
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 November 2018 - 01:17 AM

Prima proba pentru meniu de sarbatori, curmale cu Roquefort, asa scria intr-o revista.
Eu am incercat cu gorgonzola
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-4-0-99566200-1543101424.jpg
si cu bergader
Imagine atasata: monthly_11_2018/post-4-0-69995800-1543101437.jpg
primele sint mai delicate, a doua cu gust mai puternic deci imi place mai mult si se apropie de ceea ce zice reteta (bergaderul seamana mai mult la gust cu Roquefortul)
deci se aproba :sad3:

Arata acest topic


  • 31 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi