Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#61
Postat 08 November 2010 - 11:47 AM
la fel de buna, dar mai neaosa e si rata pe varza murata
#62
Postat 08 November 2010 - 11:50 AM
sarmale? si o zburatoare la cuptor ( gasca, rata sau curcan ) cu ceva ce se face rapid ca garnitura.
la dulce as opta pe o prajitura si fructe
#63
Postat 08 November 2010 - 06:36 PM
Maya, la 08 November 2010 - 12:36 AM, a spus:
De anul nou înca nu avem niciun plan.
Brad o sa facem pentru cel mic. Cadouri - la fel.
Iar de revelion.... n-am idee ce-om face. Cred ca-mi iau jupanu' de-o aripa si ne retragem la cabana "plapumioara". Doar noi si salut. Luam ceva de beut si rontait si iaca marele revelion.....
#64
Postat 08 November 2010 - 07:40 PM
Maya, la 08 November 2010 - 12:26 AM, a spus:
Aaaaa, pai in cazul acesta recomand cu caldura rata zvapaiata la shiaun à la mamaia. Trebuie asa: iaca o plita, niste lemne bune si uscate, ca sa trozneasca bine-n soba, eventual sparte de tataia (care cu siguranta e ocupat acolo in lumea lui . Apoi: ne tre' o rata, aia mai macaitoare si care shiuchi varu' de pe peretii casei mai aracan. Sh-apai o galeata de apa clara de fantana jumati o pui la clocotit ca sa oparesti si jumulesti ratza. Booon, iei tu shiaunu shiala mari si torni nishti oloi, lasi sa se incinga, pui bucatile de rata s-hapai lasi sa se rumeneasca ghini. Poi iei tu cate o canutza de apa si tot mai torni la rata, pui cäpac, iar mai torni si lashi sa fiarba. Poi iei tu o mînî bunî di usturoi, cureti, chisäzî. Nu uita sa mai invarti in mamaliga shéié. No, s-hapai can' apruapi sî chishi carnia di pi oasî, torni mamaliga pi fund, fashi o crushi. Apai speli ghini mînurili, ti-nchini colosha la icoanî, s-hapoi ti-ashäz la masî. Tai frumos mamaliga-ntîi in patru cu ata. Ei shî di nu tz-o pläshie...
#65
Postat 09 November 2010 - 09:12 PM
Inca nu m-am apucat de facut meniul...probabil o sa fie ceva fusion..ceva traditional pentru sot si ceva mai exotic pentru mine...om trai- s-om vedea
Asa ca, turnati aici idei si retete sa ma inspir si eu
#66
Postat 09 November 2010 - 09:13 PM
Lapona Enigel, la 08 November 2010 - 07:40 PM, a spus:
Aaaaa, pai in cazul acesta recomand cu caldura rata zvapaiata la shiaun à la mamaia. Trebuie asa: iaca o plita, niste lemne bune si uscate, ca sa trozneasca bine-n soba, eventual sparte de tataia (care cu siguranta e ocupat acolo in lumea lui . Apoi: ne tre' o rata, aia mai macaitoare si care shiuchi varu' de pe peretii casei mai aracan. Sh-apai o galeata de apa clara de fantana jumati o pui la clocotit ca sa oparesti si jumulesti ratza. Booon, iei tu shiaunu shiala mari si torni nishti oloi, lasi sa se incinga, pui bucatile de rata s-hapai lasi sa se rumeneasca ghini. Poi iei tu cate o canutza de apa si tot mai torni la rata, pui cäpac, iar mai torni si lashi sa fiarba. Poi iei tu o mînî bunî di usturoi, cureti, chisäzî. Nu uita sa mai invarti in mamaliga shéié. No, s-hapai can' apruapi sî chishi carnia di pi oasî, torni mamaliga pi fund, fashi o crushi. Apai speli ghini mînurili, ti-nchini colosha la icoanî, s-hapoi ti-ashäz la masî. Tai frumos mamaliga-ntîi in patru cu ata. Ei shî di nu tz-o pläshie...
Tu ti-ai propus sa ma enervezi? Auzi la ea,ceaun,plita foc de lemne,soba?As vrea eu!Da unde?N-am plita si nici soba cu lemne...si ce sa mai zic,ca nici rata de aia alergata pe imas nu am!
Înca ma gîndesc.Merci ca mi-ai adus aminte de pocniturile focului din soba bunicii
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#67
Postat 09 November 2010 - 09:26 PM
stella, la 08 November 2010 - 10:09 AM, a spus:
no, nu cred ca-i cazul de pass.
Lapona Enigel, la 08 November 2010 - 07:40 PM, a spus:
Maya, la 08 November 2010 - 12:26 AM, a spus:
Aaaaa, pai in cazul acesta recomand cu caldura rata zvapaiata la shiaun à la mamaia. Trebuie asa: iaca o plita, niste lemne bune si uscate, ca sa trozneasca bine-n soba, eventual sparte de tataia (care cu siguranta e ocupat acolo in lumea lui . Apoi: ne tre' o rata, aia mai macaitoare si care shiuchi varu' de pe peretii casei mai aracan. Sh-apai o galeata de apa clara de fantana jumati o pui la clocotit ca sa oparesti si jumulesti ratza. Booon, iei tu shiaunu shiala mari si torni nishti oloi, lasi sa se incinga, pui bucatile de rata s-hapai lasi sa se rumeneasca ghini. Poi iei tu cate o canutza de apa si tot mai torni la rata, pui cäpac, iar mai torni si lashi sa fiarba. Poi iei tu o mînî bunî di usturoi, cureti, chisäzî. Nu uita sa mai invarti in mamaliga shéié. No, s-hapai can' apruapi sî chishi carnia di pi oasî, torni mamaliga pi fund, fashi o crushi. Apai speli ghini mînurili, ti-nchini colosha la icoanî, s-hapoi ti-ashäz la masî. Tai frumos mamaliga-ntîi in patru cu ata. Ei shî di nu tz-o pläshie...
un 10 ptr osardia in folosirea graiului neaos!(in Romania se difuzeaza f des o reclama la Basmele romanilor)
si on: cred ca eu iar nu scap de casapirea purcelului, asa ca m-asteapta ligheanul de carnati@co
#68
Postat 09 November 2010 - 10:28 PM
zerda, la 08 November 2010 - 10:19 AM, a spus:
m-am gandit ca muschiuletul este cea mai slaba carne din porc si mai frageda! chiar nu cred ca au probleme nici copii cu muschiuletul. si sfecla rosie complimenteaza bine sarbatorile de iarna!
eu as face cca tot n-am mai facut de mult impletitura de muschiulet umpluta cu ciuperci.
petunie, la 08 November 2010 - 11:34 AM, a spus:
Vreau brad natural mare,(ca acuma dupa schimbarile facute in sufragerie am mult loc), pe care il voi impodobi anul asta cel mai probabil in lila si maoi ceva(auriu mi s-ar potrivi cu restul).Mi s-a pus mie asa pata pe lila
Si abia astept sa pregatesc cadourile pt pitici si piticot...asta deja e off topic dar ,ma scuzati voi.
hahah si eu mi-am luat globuri mov si lila, anul asta schimbam culorile
Super subiectul.Niciodata nu eprea devreme de facut planuri si meniuri.
Nici eu nu stiu ce si cum o sa facem, nu cred ca anul asta avem musafiri de prin tara,asa ca v-om face cu prietenii si probabil ca la noi.
eu in schimb as face niste iepure,dar si ratza e o varianta.Cozonaci sigur.
Piftie nu cred ca taman ce am facut ca imi era pofta, nu-s ce-mi veni.Dar voi scrieti ca ma mai inspir si eu.
Oricum felicitari Maya pt initierea subiectului
#69
Postat 10 November 2010 - 02:07 PM
Si am niste millésime de Gaillac si .. poate o sa fie bine
#70
Postat 10 November 2010 - 02:32 PM
#71
Postat 12 November 2010 - 03:02 PM
#72
Postat 12 November 2010 - 03:24 PM
#73
Postat 12 November 2010 - 04:32 PM
http://artaculinara....-de-iarna-2009/
http://artaculinara....-si-revelion10/
http://artaculinara....e-craciun-2009/
http://artaculinara....9-my-foie-gras/
http://artaculinara....meniu-de-sfion/
http://artaculinara....-anul-nou-2010/
http://artaculinara....sit-in-noul-an/
http://artaculinara....in-turta-dulce/
http://artaculinara....5-stelute-albe/
#74
Postat 12 November 2010 - 04:45 PM
nane, la 10 November 2010 - 02:07 PM, a spus:
Si am niste millésime de Gaillac si .. poate o sa fie bine
Nane...daca te consoleaza cu ceva, eu anul trecut am fost solo - solita in noaptea de Craciun si zilele de dupa...eu si cu focul din camin...iar anul acesta se anunta la fel Am supravietuit si la fel o voi face si anul acesta, ca doar sunt o adaptabila, draga! So, vezi? Rau cu rau, da' mai rau fara de el .
#75
Postat 12 November 2010 - 06:44 PM
#76
Postat 15 November 2010 - 03:20 PM
Deci, ceva finger food care merg cu un pahar de vin (ideile voastre, biensur)
supa din coada de bou
sarmale de varza
carnati de casa (sper sa reusesc sa fac)
cozonac
tiramisu
#77
Postat 15 November 2010 - 03:43 PM
Voi ce zicetzi? ( am scris mai sus ce si cum cu adusu' asta....)
#78
Postat 15 November 2010 - 04:36 PM
nane, la 10 November 2010 - 02:07 PM, a spus:
Nane, te imbratisez strins de tot O sa-ti iasa, o sa miroasa a cozonaci si sarmale si o sa fii fericita.
Ma bucura decizia ta de a "infrunta" Craciunul, de a nu mai fugi, din oboseala sau orice altceva te-a condus aici, e bine ca ai luat aceasta decizie. Atunci cind fugi e greu sa te gaseasca gindurile bune, si nici macar tu nu te mai gasesti. Decizia asta a ta insemna ca te-ai regasit, de-acum o sa ai un sediu unde poti primi lucrurile bune care stau sa ti se intimple. Mereu de sarbatori gatim pentru toti, asa cum atit de miscator spuneai in rindurile tale, cum si gindurile noastre in acea zi sint pentru toti, si fiecare dintre cei care nu mai sint au un loc la masa noastra de Craciun.
#79
Postat 15 November 2010 - 04:54 PM
simonaro29, la 15 November 2010 - 03:43 PM, a spus:
Voi ce zicetzi? ( am scris mai sus ce si cum cu adusu' asta....)
Din punctul meu de vedere e ok punctul tau de vedere Daca tu esti gazda si i-ai invitat, trebuie sa-ti lase placerea de a face totul si a ti le prezenta asa cum vrei tu. Cred ca e ok sa le prezinti dinainte "codul" petrecerii de Craciun: "va rog nu aduceti nimic, sinteti invitatii mei si imi face placere sa gatesc pentru voi". Daca totusi vin cu ceva, le bagi frumos in frigider si le consideri cadouri pe care le consumi dupa aceea.
Excluzind mesele cu prietenii nostri apropiati cu care chiar asta facem din cind in cind, adica mese la care fiecare aduce in mod organizat ceva, in rest nu imi place deloc sa fiu nevoita sa mai fac loc pe masa pentru ceva adus in ultimul moment de cineva. Nici macar o sticla de vin pe care insista sa o desfac inaintea altora, sa vad eu ce bun e vinul de la tataia din curte, nu posirca de "Alimentara" pe care o am eu pe masa
#80
Postat 15 November 2010 - 06:13 PM
simonaro29, la 15 November 2010 - 03:43 PM, a spus:
Voi ce zicetzi? ( am scris mai sus ce si cum cu adusu' asta....)
Noi de obicei cam facem Revelul la prietenii nostri,ei nu pot la noi special noaptea de revel din cauza lui Rocky-catelul,pentru care noaptea de anul nou este Horror Day...un chin în toata regula pentru saracutul flocos.
Acu sa trec la subiect...adica la adus
Noi nu am întîlnit probleme de genul asta.Ne-am asezat la o cafea înainte de ziua x,si ne-am hotarît ce am vrea sa halim.Apoi fiecare a facut ceea ce stia sa faca mai bine.Tot timpul am avut prea mult,ca la plecare împarteam/luam fiecare în functie de gust...ce ne placea mai mult.Si daca ne placea aceeasi chestie o împarteam,egal ca ma facut-o eu sau ea.
Altadata nu am avut chef niciuna de pregatiri prea mari,asa ca ne-am rezervat din'nainte la restaurant,si acasa am avut doar maruntisuri.
Ce vreau sa zic de fapt este ca mie îmi place cînd aduce fiecare ceva,ca avem de unde proba
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges