Meniul / Masa festiva de Craciun Ce planificati in meniul de Craciun? :D
#141
Postat 28 December 2010 - 05:09 PM
Frumos meniu,Te imbratisez,si un an nou fericit iti urez...
#142
Postat 28 December 2010 - 05:43 PM
nimic nu poate fi mai frumos decat a depana amintiri frumoase .
pozele tale, si asa ametite vor fi klasse.pupa pe Denise, si pisoii, si
o mare imbratisare pentru voi.
ps à la stella , rata , onorata sunt , dar e o reteta luata dintr-o revista frantuzeasca acum jde ani
#144
Postat 28 December 2010 - 10:46 PM
Geany, la 28 December 2010 - 05:09 PM, a spus:
Frumos meniu,Te imbratisez,si un an nou fericit iti urez...
Un An Nou fericit si voua!
stella, la 28 December 2010 - 05:43 PM, a spus:
nimic nu poate fi mai frumos decat a depana amintiri frumoase .
pozele tale, si asa ametite vor fi klasse.pupa pe Denise, si pisoii, si
o mare imbratisare pentru voi.
ps à la Stella , rata , onorata sunt , dar e o reteta luata dintr-o revista frantuzeasca acum jde ani
Stella,bravo revistei,dar pentru mine ramîne a la Stella
Carmella, la 28 December 2010 - 10:12 PM, a spus:
Consideram asta un cadou de Craciun pentru noi toate
Ceva poze am,dar îmi pare rau ca nu am avut timp sa le fac într-o lumina buna.Ori am pregatit de noaptea,ziua oricum a fost tot întuneric ...Chiar nashparlite nu-s,dar na,mi-ar fi placut macar petru unele sa am lumina naturala...
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#145
Postat 31 December 2010 - 12:37 AM
Totusi am facut o oala de sarmale,asta asa de pofta prietenei mele Lucia(îi este dor de sarmale facute cu varza murata-romaneasca )
În rest,am pregatit o Smörgastarta(Carmella,merci de ajutor )din felii mari de tramezzini cu somon si spanac.De îmbracat o îmbrac în crema de brînza,pe care o decorez cu...înca nu stiu exact ce,ca asta fac mîine.Sigur cu ceva somon afumat,icre,felioare de oua,castraveti,kiwi...salata...
Mîine pregatesc un platou cu brînzeturi diferite(cu mucegai si fara,de oaie,vaci...) si fructe-struguri,pere,kiwi + ceapa balsamica,si salata de vinete(cu si fara maioneza).De dulce am pregatit un tiramisu.
Ea face o rulada cu sunca,salata de boeuf,platou rece...si în rest am uitat,dar vad eu la fata locului
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#146
Postat 31 December 2010 - 09:14 AM
As dori, va rooooog layoutul de la menu-urile tale si ale Adrianei, oare in ce editati ca eu nu m-am descurcat bine anul trecut?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#147
Postat 31 December 2010 - 09:15 AM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#149
Postat 31 December 2010 - 03:14 PM
Daniella, la 31 December 2010 - 09:14 AM, a spus:
As dori, va rooooog layoutul de la menu-urile tale si ale Adrianei, oare in ce editati ca eu nu m-am descurcat bine anul trecut?
Merge în ce program vrei sau ai.De la Paint pîna la word,photoshop...etc..etc.
Spune ce nu stii sa faci/sau nu întelegi,si noi îti spunem
Eu în general le fac în programul de prelucrat fotos.Momentan am pse9.
Uite-l pe al meu:
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#150
Postat 31 December 2010 - 03:19 PM
Daniella, la 31 December 2010 - 09:15 AM, a spus:
Stella,ti-a zis ce este flanul.Asa l-am facut si eu,doar ca nu în forme individuale,ca nu mai am(le-am aruncat,ca erau de silicon),ci în forma de muffins pe care am scufundat-o pîna la jumatate într-o alta tava cu apa fierbinte,apoi am dat la cuptor.Au iesit foarte bine flanuletele
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#151
Postat 02 January 2011 - 12:27 AM
Cum in alta parte nu stiu unde as putea pune si "produsele" muncii mele, o sa le alipesc si eu la subiectul asta
Pregatirile le-am facut intr-o seara si-o zi, cu o seara inainte de Revelion aflind ca il vom face la noi acasa, dar impreuna cu prietenii nostri buni. Aveam in plan pentru Revelion, chiar in lipsa unor invitati, o friptura la cuptor si o panna cotta, am mai calculat rapid in cap ce-as mai putea face, am bintuit citeva ore pe forum si m-am hotarit Le multumesc celor care au facut si au scris meniurile inainte de si dupa Craciun, care au pus poze si link-uri, astfel incit totul mi-a fost foarte usor.
Ca aperitive tartine cu crema de brinza si ceapa caramelizata (cred ca a fost in topul preparatelor anul asta, vad ca multa lume le-a facut, bravo lor ca sint minunate si multumiri lui Eataly pentru furnizarea ideii), alaturi de tartine cu doua feluri de pate- de rata si cu sampanie si stafide.
Ardei picanti cu brinza (in ulei, cumparati de-a gata de la Plus- excelenti)
Prietenii au mai adus si ei un jamon exceptional cu pepene galben, mozzarella cu rosii cherry, tabule, humus, cirnaciori de trei feluri printre care unii productie casnica cu mucegai (tot casnic) pe ei, poze nu mai pun ca m-am apucat tirziu de facut poze si se cam golisera farfuriile.
Felul principal a fost friptura din pulpa de porc facute in vas termorezistent cu capac la cuptor, carnea crestata pe partea cu grasimea, frecata cu condimente proaspat mojarate (enibahar, piper, coriandru, cuisoare, scortisoara si dafin), sarata si stropita cu jumatate de lamiie si cam jumatate de pahar de ulei de masline). In crestaturi am infipt cuisoare pentru mai multa aroma. Am tinut-o 2 ore 1/2 la cuptor cu capacul, dupa ce am scos capacul si am scurs zeama (pe care am folosit-o la sos) am mai lasat-o pe uscat jumatate de ora in cuptor la rumenit.
Garnitura a fost piure de cartofi, facut dupa toate exigentele Cu smintina, unt, ghimbir proaspat ras, facut mai devreme in cursul zilei, pus in vas termorezistent si dat la cuptor in ultima jumatate de ora a fripturii, numai bine sa fie gata amindoua odata.
Sosul de ceapa caramelizata (am explicat la sosuri mai demult cum il fac, aproximativ ca ceapa caramelizata a lui Eataly, cu mentiunea ca se foloseste pentru inmuiat ceapa zeama de la carne si nu se scade pina la uscare, ci se lasa in faza de sos). Aici e una dintre portiile complete: o felie de friptura care se topea in gura si raspindea niste arome imbatatoare, piure si o lingura de sos.
Un detaliu si cu muraturile, sint tot de la Plus, facute in Bulgaria, se numesc "muraturi imparatesti" si sint foarte bune, dulci-acrisoare, combinate foarte divers: castraveti, gogonele, morcov, frunze de varza, gogosari
La desert am facut cu o seara inainte panna cotta, a iesit o minune.
Tema sosului am vrut sa fie de kiwi si am facut un fel de gem din 6 kiwi si o gutuie. Aveam pastrata ca varianta de rezerva niste banana curd (reteta Paparoti- plecaciuni pentru asa bunatate adusa la cunostinta mea), si am mai luat si un borcan de gem de zmeura ca sa combinam. Ideea mea era ca kiwi o sa ramina verde cum e el crud, dar, dupa cum banuiti, la fiert si-a pierdut culoarea A ramas un fel de verzui, iar eu de frica ca n-o sa se lege siropul i-am pus, pe linga vreo 2 linguri de zahar si o gutuie data pe razatoarea mare, asta stiu ca are pectina si se gelifiaza. A iesit de o consistenta si o aroma fantastica, e chiar ca gemul, bun de mincat in orice combinatie va puteti imagina.
Va pun poze cu macelul panna cottei, cu dezastrul care se produsese deja pe masa, si pe-acolo o sa vedeti si cele trei accesorii cu care am mincat panna cotta, "gemul" de kiwi cu gutuie, banana curd si gemul de zmeura.
Prietena mea a facut un tort cu 3 feluri de ciocolata, absolut fantastic
Totul stropit cu vin rosu de Segarcea (asta eu), bere, sampanie si altele, nu mi-am pozat decit paharul meu, sa nu agresez oamenii
Astept cu viu interes si meniurile voastre
#152
Postat 02 January 2011 - 01:00 AM
#153
Postat 02 January 2011 - 10:08 AM
#154
Postat 02 January 2011 - 10:23 AM
sosul tau de ceapa l-am comis deja , foarte gustos.
#157
Postat 02 January 2011 - 12:49 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#158
Postat 02 January 2011 - 01:42 PM
Carmella, la 02 January 2011 - 12:27 AM, a spus:
Cum in alta parte nu stiu unde as putea pune si "produsele" muncii mele, o sa le alipesc si eu la subiectul asta
Superb totul, retin mai ales ideea cu incalzitul piure-ului, noi l-am incalzit pe aragaz cu putin lapte in el, doar ca pentru gusturile mele a fost prea apos.
Panna cotta e foarte frumoasa. Am avut acelasi desert
#159
Postat 02 January 2011 - 03:58 PM
Mi-era frica ca or sa ramina tort si panna cotta pina se usuca prin frigider, dar s-a trezit feciorul aseara dupa 12 ore de somn si-l vad cu 2 farfurii: pe una avea 3 felii de tort si o felie groasa de panna cotta plus cite o lingura din fiecare garnitura de-aia de fructe, le-a adus inapoi goale in juma de ora, ma mir cum de n-a lesinat de la atita dulce
#160
Postat 02 January 2011 - 06:29 PM
Si Marco aseara dupa cina, il vad ca iese din camera lui si ma intreaba daca mai e panna cotta, si-a trintit o felie de m-am speriat, in ideea asta am facut-o, ca stiu ca place mereu copiilor, pardon adolescentilor