V-am mai vorbit de strudelul asta.Pentru mine e strudelul perfect.
N-as da o felie de strudel de mere, pentru nici un alt desert.
Am facut mai multe retete de foi pentru strudel, pana am gasit reteta perfecta aici.
Acum gasiti mere "de iarna", alea de placinta.
250 gr de faina
1 albus(de ou)

50 gr de unt
1 lingura suc de lamaie
1 lingura de zahar
aproximativ o cescuta(gen espresso) de apa calda
Amestecati toate ingredientele, adaugand treptat apa calda suficienta cat sa obtinem un aluat omogen, neted.
Il acoperiti cu un castron si-l lasati minim o jumatate de ora la temperatura camerei.
Intre timp ne ocupam de mere, eu folosesc 2 kg-1,800 kg de mere.Le spal, le curat, le tai cuburi.Le stropesc cu sucul de la o lamaie.
Iau vro' 10, 11, 12 biscuiti(am facut si cu amaretti si cu biscuiti normali "de ceai" si cu speculoos) ii zdrobesc intr-o punga cu ajutorul facaletului.
Prajesc usor intr-o tigaie o mana de seminte de pin( am facut si cu lamele de migdale si cu alune).
Amestec merelele cu "pesmetul de biscuiti", las o mana si pentru foaie.
Adaug scortisoara si/sau alte condimente dupa gust si semintele de pin.
Intind o foaie dreptunghiulara subtire(cat pot eu de subtire), veti fi uimiti cat e de elastica.
Pensulez marginile cu unt topit, presar ce mi-a mai ramas din pesmetul de biscuiti pe toata suprafata.Presar merele, care initial mi s-au parut enorm de multe, dar la cat de mult am intins foaia, veti vedea ca e perfecta cantitatea.
Rulez strudelul avand grija sa nu rup foaia.
Mie de fiecare data mi-a iesit un strudel lung, incapea perfect in tava cuptorului asezat in diagonala.
Daca nu mai aveti tava cuptorului, faceti doua strudelui mai scurte.
Pensulati suprafata strudelului cu unt topit si-l introduceti in cuptor la 180 de grade.
E gata cand s-a rumenit frumos si cand mirosul de scortisoara,mere devine irezistibil.

Pudrati-l cald cu zahar pudra si serviti!
Mie imi place asa simplu, dar l-am servit si cu o mingiuta de inghetata de vanilie