Ingrediente:
100 gr. unt
100 gr. zahar
1 ou
130 gr. faina
115 gr. faina +15 gr. cacao
un albus de ou
Poze la prepararea aluatului n-am facut, dar nici mare branza nu-i.
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se amesteca; la momentul asta eu am pus si vanilie (nespecificata in reteta originala, luata din blogosfera japoneza (http://cookpad.com/recipe/1641537)). Compozitia rezultata se imparte in doua parti egale; intr-una se adauga faina si se framanta, in cealalta se adauga faina+cacaoa si se framanta.
Aluaturile se invelesc in folie alimentara si se lasa in frigider pret de o ora.

Din aluatul alb se pastreaza o cantitate cam cat o nuca, din cel maro, cam cat o pruna.
Din cele doua aluaturi se intind foi de 5-6 mm grosime care se suprapun astfel: alb-maro-alb

si se taie fasii.

Se trece la montarea propriu-zisa a fursecurilor, astfel: o fasie dungata, o fasie maro, o fasie dungata

Straturile le-am lipit intre ele cu albus batut.

Se taie "cadourile" la inaltimea dorita.

Se aseaza in tava ( a mea "tapetata" cu hartie de copt)

Din "pruna" de aluat maro se intinde o foaie subtire care se taie in triunghiuri care vor forma funditele cadourilor. Din "nuca" se modeleaza nodul funditei.

("Cadourile" le-am uns cu albus de ou, apoi am trecut la lipirea fundelor si a nodurilor)

Se coc pret de 12-15 minute, in cuptor preancalzit la 175C.

Parerea mea e ca se fac relativ repede. Relativ zic pentru ca montatul funditelor ia ceva timp. In rest, sunt floare la ureche.
Astazi am facut o portie, de proba, sa vad cum se fac, cum se comporta la copt si la pastrat cateva zile in cutie e tabla; dar cu siguranta le voi repeta pentru Craciunul asta, in portie dubla, si eventual in varianta maro cu funde albe, doar asa, de chichi