Pagina 1 din 1
Tort fals
#1
Postat 05 January 2014 - 12:37 PM
Tot incercand sa-mi fac o idee de ce as putea incropii pentru ziua mea(de nume) mi-am adus aminte de tortul asta facut tot de ziua mea (de nastere).
O sa va intrebati tort fals, ce-i ala? Este defapt un cheesecake cu avocado si caramel de limé pe care l-am transformat intr-un tort .Reteta o vazusem pe blogul lui Cristi si mi-a ramas efectiv pe retina.
Este o combinatie nebuna carora cu siguranta o sa li se para ciudata,dar daca aveti curaj in a degusta noutati va sfatuiesc sa il incercati.
Avem nevoie de:
Blat:
200 biscuiti integrali
30 gr unt(topit)
Eu am pus cam 130 gr biscuiti (macinati) caci am facut intr-o forma mai mica si am amestecat cu 20 gr unt de cocos.Dupa ce amestecam untul cu biscuitii macinati ii punem intr-o forma(a mea avea diametru de 20 cm) pe care o tapetam cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pentru 10 minute.
Cat blatul e la cuptor pregatim
Crema:
500 gr branza Philadelphia
2 bucati avocado
3 oua 80 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingura miere
Avocado trebuie sa fie mai moale.Daca va plac dulciurile dulci si nici avocado nu e foarte copt atunci puteti marii cantitatea de zahar pana spre 200 gr.Avocado meu era asa de dulceag ca aproape era sa raman fara .
Se amesteca toate ingredientele mixandule cu ajutorul blenderului pentru o compozitie cat mai cremoasa.
Dupa cele 10 minute de stat la cuptor se scoate blatul si turnam compozitia peste, nivelam si dam la cuptor iarasi tot la 160 grade Celsius pentru inca 50-60 de minute.
Cand este gata il dam de-o parte sa se raceasca si ne ocupam de
Caramel de limé
50 gr zahar brun
30 gr unt
3 linguri smantana
apa
zeama de la 1 limé
3 cubulete ciocolata alba(optional)
Eu am inlocuit smantana cu mascarpone.
Punem intr-o cratita zaharul si apa(cat sa acopere zaharul) si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba(sa faca bulbuci) si lasam pana se leaga(aproximativ 15 minute), apoi adaugam untul de la frigider si samantana.Amestecam bine pana se incorporeaza intul si samntana.Se da de-o parte, adaugam ciocolata, amestecam ca sa se topeasca si adaugam zeama strecurata de la lime.
Se toarna peste cheesecake.Eu am ales sa nu scot peretii formei,dar daca doriti sa aveti caramelul curgand pe margini, puteti sa scoateti inelul formei inainte de al turna.
si sectiune
Gustul e mirific, iar daca nu spui din ce e facut nimeni nu-si va da seama.
#2
Postat 05 January 2014 - 02:32 PM
Ce frumos! Și mi-e și foame. Aștept să se termine mămăliga și atac pestele...
Dar dacă aveam tortul mătăluță în față săream peste pește și-l devoram pe tot.
Dar dacă aveam tortul mătăluță în față săream peste pește și-l devoram pe tot.
Sorina
#4
Postat 06 January 2014 - 08:59 AM
La mulţi ani, Ioana! Îţi doresc multă, multă sănătate.
De când am deschis pagina asta am rămas ochi în ochi cu felia de tort. Mă va bântui o perioadă.
Nu-i deloc greu de adaptat reţeta, aşa-i sorina?
Îmi place avocado, l-am tot folosit ca bază pentru diverse creme dulci sau sărate. Dar nu l-am gătit niciodată, doar crud l-am folosit. N-aş fi avut curaj, nu ştiam cum se comportă. Acum, că am văzut la tine, poate m-oi încumeta.
De când am deschis pagina asta am rămas ochi în ochi cu felia de tort. Mă va bântui o perioadă.
Nu-i deloc greu de adaptat reţeta, aşa-i sorina?
Îmi place avocado, l-am tot folosit ca bază pentru diverse creme dulci sau sărate. Dar nu l-am gătit niciodată, doar crud l-am folosit. N-aş fi avut curaj, nu ştiam cum se comportă. Acum, că am văzut la tine, poate m-oi încumeta.
#6
Postat 06 January 2014 - 03:41 PM
Ioana, la 05 January 2014 - 12:37 PM, a spus:
Avem nevoie de:
Blat:
200 biscuiti integrali... Wasa 24% fibre sau un amestec de migdale si tarate sau va faceti biscuiti F1
30 gr unt(topit)
Cat blatul e la cuptor pregatim
Crema:
500 gr branza Philadelphia
2 bucati avocado
3 oua
80 gr zahar... fructoza (la latitudinea fiecaruia, min 40g)
1 lingurita extract vanilie
1 lingura miere... sirop de agave
Caramel de limé
50 gr zahar brun... 25g fructoza
30 gr unt
3 linguri smantana
apa
zeama de la 1 limé
3 cubulete ciocolata alba(optional)... ciocolata min 70% cacao
Eu am inlocuit smantana cu mascarpone... merge la monti
Si gata. Asta ar fi versiunea monti.
Ai dreptate Boni e foarte usor de adaptat.
Ioana, la multi ani cu sanatate!
Sorina
#7
Postat 06 January 2014 - 07:31 PM
La Multi Ani Ioana!
Arata superb tortul tau. Chiar ma gandeam ca nu am mai mancat demult un cheesecake. Asta cu avocado e seducator, am sa-l fac si eu.
Arata superb tortul tau. Chiar ma gandeam ca nu am mai mancat demult un cheesecake. Asta cu avocado e seducator, am sa-l fac si eu.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#8
Postat 06 January 2014 - 08:03 PM
La multi ani, Ioana! Arata f bine tortul si sunt tentata sa il fac.
Am doua intrebari:
De ce dai biscutii cu unt de cocos la cuptor? Iese blatul mai crocant?
Ai incercat sa scoti ouale si sa renunti la cuptor? Sincer vorbind as pastra substantele nutritive din avocado nealterate de temperatura.
Puii mei mananca avocado cu banane si as incerca si combinatia asta in desert.
Am doua intrebari:
De ce dai biscutii cu unt de cocos la cuptor? Iese blatul mai crocant?
Ai incercat sa scoti ouale si sa renunti la cuptor? Sincer vorbind as pastra substantele nutritive din avocado nealterate de temperatura.
Puii mei mananca avocado cu banane si as incerca si combinatia asta in desert.
#9
Postat 08 January 2014 - 09:52 AM
Ma bucur ca va place si noua ne-a placut tare mult.
Salmida, n-am incercat,eu am facut reteta cum am gasit-o la Cristi.PAna atunci eu blatul de biscuite nu -l mai facusem la cuptor si de fel cheesecake-ul il fac fara coacere, dar cum spuneam am urmat pasii intocmai cum era in reteta originala.
Dar normal ca se poate face si fara coacere, iar ouale se pot inlocuii si eventual pus ceva smantana(frisca) pentru cremozitate si ca sa se lege niste agar-agar.
Salmida, n-am incercat,eu am facut reteta cum am gasit-o la Cristi.PAna atunci eu blatul de biscuite nu -l mai facusem la cuptor si de fel cheesecake-ul il fac fara coacere, dar cum spuneam am urmat pasii intocmai cum era in reteta originala.
Dar normal ca se poate face si fara coacere, iar ouale se pot inlocuii si eventual pus ceva smantana(frisca) pentru cremozitate si ca sa se lege niste agar-agar.
#10
Postat 08 January 2014 - 09:06 PM
sorinadaniela, la 06 January 2014 - 03:41 PM, a spus:
Caramel de limé
50 gr zahar brun... 25g fructoza
30 gr unt
3 linguri smantana
apa
zeama de la 1 limé
3 cubulete ciocolata alba(optional)... ciocolata min 70% cacao
Eu am inlocuit smantana cu mascarpone... merge la monti
50 gr zahar brun... 25g fructoza
30 gr unt
3 linguri smantana
apa
zeama de la 1 limé
3 cubulete ciocolata alba(optional)... ciocolata min 70% cacao
Eu am inlocuit smantana cu mascarpone... merge la monti
Sorina, fructoza caramelizeaza? am avut discutia asta cu fosta mea sefa si ea a zis ca nu s-a topit bine, s-a ars neplacut. Si n-am mai incercat.
Ioana, sper ca esti bine si cu problema de sanatate rezolvata.
Refacere usoara!
#11
Postat 09 January 2014 - 06:58 AM
Caramelizează de caramelizat, doar că trebuie să ai un pic de răbdare.
Eu fac mai mereu caramele după rețeta de sos caramel a lui Piscotel (sper să nu fi greșit adresa).
Doamne, ce deliciu!
Într-adevăr se comportă un pic diferit decât zahărul, dar nu deranjează prea mult.
Eu fac mai mereu caramele după rețeta de sos caramel a lui Piscotel (sper să nu fi greșit adresa).
Doamne, ce deliciu!
Într-adevăr se comportă un pic diferit decât zahărul, dar nu deranjează prea mult.
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1