Let me play the starter then (chiar daca nu e sezon):
De cateva veri incoace am inceput sa-nlocuiesc expresso-ul cu frappe-ul.
Si-am tot experimentat diverse metode de creare, incepand de la banalul plic 3in1 ice_saracie pana la formula perfecta la care am ajuns anul trecut (bine, perfecta in opinia mea si-a familiei).
Totul a pornit acum cativa ani de la Vama Veche, dintr-un local in care am servit cel mai bun frappe ever.
Nu mai stiu cum se numea, cert e ca gagiu' il prepara c-o bormasina in mandrina careia avea infipt un tel de mixer.
(desigur, am incercat si eu sa-mi fac unul acasa doar ca m-a prins nevasta si m-a rugat nerespectuos sa-i las telurile-n pace)
Ingrediente (per pahar 300ml)
- ness de calitate;
- gheata la cub;
- zahar brun cuburi;
- scortisoara (pt cui ii place);
- lapte proaspat;
- inghetata cu rom sau vanilie;
- frisca.
And of course, you'll need this:

In care se pun: doua lnguri de lapte, 3 cuburi de zahar brun, doua de gheata, o lingura de inghetata si doua de ness de calitate.(un varf de lingurita de scortisoara pentru cine e fan; se poate inlocui cu succes si cu nucsoara)
Se agita bine de tot (eventual cu o manusa pentru cine are circulatia periferica slaba), dupa care se toarna tot continutul intr-un pahar, se completeaza cu lapte dupa preferintza si se motzeaza cu frisca. Topping-uri diverse la alegerea fiecaruia.
Cu cat se agita mai mult, cu atat devine mai spumos.
Se bea cu paiul.
...nu, nu sunt gay, dar pur si simplu aceasta bautura e za sh!t. Si de ce sa dai 15 ron pe una mediocra la restaurant cand iti poti face o bomba custom acasa.
Ar trebui s-arate cam asa:

Daca mai are careva alte retete de frappe, please share !