Prajitura Deliciu
#1
Postat 12 January 2014 - 11:41 AM
Aceasta prajitura am preparat-o pentru prima data de Craciun si am avut emotii mari pentru ca de obicei nu obtin finalul pe care mi l-as dori. A iesit destul de bine si prajitura chiar este un deliciu cu gust intens de capuccino si nuca, iar musafirii au savurat cu multa placere fiecare imbucatura. De aceea va provoc sa o preparati si voi. Va astept cu comentarii!
Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Blat
- 7 albusuri;
- 8 linguri zahar;
- 2 linguri pesmet;
- 4 linguri nuci macinate;
- 2 linguri faina
Crema
- 7 galbenusuri;
- 10 linguri zahar;
- 7 linguri lapte;
- 2 pliculete capuccino;
- 500 ml frisca lichida
Alte ingrediente:
- 300 gr nuci;
- 300 gr crema finetti;
- 30-35 biscuiti simpli;
- 1 cana cafea dulce
Pentru a face blatul separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, adaugam pe rand zaharul, apoi pesmetul, nucile, faina si amestecam usor de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie pentru copt, faramitam cu mana nucile si le presaram in tava.
Turnam compozitia facuta si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 30 min, in functie de fiecare cuptor. Dupa ce am scos tava din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam foaia invers cu nucile in sus.
Se unge crema finetti pe blatul cald pentru a fi mai usor de intins.
Crema se face in baie de abur astfel: se amesteca mai intai galbenusurile cu laptele si cu zaharul intr-un vas pe care il punem intr-un alt vas cu apa fierbinte pe care il punem pe foc, se amesteca continuu pana se obtine o crema consistenta dupa care se adauga capuccino si se lasa la racit.
Intre timp pregatim frisca pe care ulterior o amestecam cu crema racita. Se da iar la rece si apoi se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Eu am pus putina gelatina pentru ca frisca mea nu a fost prea buna.
Pregatim biscuitii, cafeaua, apoi jumatate din crema se pune pe blat, se da 2 min la rece, apoi se pun deasupra unul langa altul biscuitii inmuiati in cafea. Peste biscuti se toarna restul de crema peste care se presara capuccino.
Spor la gatit!
http://privestesigat...jitura-deliciu/
#2
Postat 12 January 2014 - 01:21 PM
Din câte am înțeles ai citit deja regulamentul. Într-adevăr ai voie să pui link-ul către blogul tău, dar o dată ce postezi rețeta, trebuie și să o scrii.
Cel puțin de asta ne-am adunat toți/toate aici, să ne împărtășim din experiențele noastre, culinare sau ne culinare.
Eu nu sunt un moderator, sunt una din multele persoane care frecventează cu plăcere acest forum, dar îți spun că atunci când deschid o pagină mă aștept să găsesc și rețeta cu poze sau fără, nu contează.
Cu siguranță nu doar ingredientele ci și rețeta
Dacă ai fi tu drăguță să scrii de fiecare dată când postezi o rețetă nouă toți pașii ți-aș fi recunoscătoare.
Mulțumesc mult!
#3
Postat 12 January 2014 - 01:35 PM
sorinadaniela, la 12 January 2014 - 01:21 PM, a spus:
Din câte am înțeles ai citit deja regulamentul. Într-adevăr ai voie să pui link-ul către blogul tău, dar o dată ce postezi rețeta, trebuie și să o scrii.
Cel puțin de asta ne-am adunat toți/toate aici, să ne împărtășim din experiențele noastre, culinare sau ne culinare.
Eu nu sunt un moderator, sunt una din multele persoane care frecventează cu plăcere acest forum, dar îți spun că atunci când deschid o pagină mă aștept să găsesc și rețeta cu poze sau fără, nu contează.
Cu siguranță nu doar ingredientele ci și rețeta
Dacă ai fi tu drăguță să scrii de fiecare dată când postezi o rețetă nouă toți pașii ți-aș fi recunoscătoare.
Mulțumesc mult!
Fara suparare, eu cred ca nu e asa de greu sa dai un click ca sa vezi intreaga reteta daca iti doresti acest lucru, cand administratorul site-ului imi va spune ca nu e ok, atunci ma voi conforma.
#4
Postat 12 January 2014 - 03:22 PM
#6
Postat 12 January 2014 - 03:47 PM
La asta faptul nu-i consumat ca inca iti functioneaza functia de edit ca ai postat-o azi,asa ca pune si pozele lipsa cu explicatiile (dai edit si full editor,sau editor complet,nush' ce-ti scrie tie acolo si poti sa editezi in continuare la reteta si sa pui si pasii lipsa )
#7
Postat 12 January 2014 - 04:33 PM
#8
Postat 12 January 2014 - 05:05 PM
Subforumul "Retete de dulciuri in imagini" presupune publicarea retetelor pas cu pas, nu publicarea trunchiata si doar cu o poza a retetei.
Regulamentul spune(daca l-ai citit inseamna ca sti):
II. Reguli de funcţionare
4. In cazul in care reteta postata are la baza o sursa de inspiratie (revista, carte, blog, alt forum), este indicata specificarea ei. Aceasta recomandare trebuie sa respecte insa restrictiile specificate la punctul 5, paragraf j
5. Sunt strict interzise:
j. Postarea de retete partiale (incomplete) sau doar mentionarea de retete (chiar daca sunt insotite de imagini proprii ale produsului final), cu trimitere prin link la reteta completa publicata pe alt site sau forum in limba romana.
Multe fete de aici au bloguri dar nu fac trimitere la propriu blog pt. vizualizarea unei retete.
Sper sa nu fie cu suparare,dar aici suntem cu totii o comunitate primitoare si deschisa
#11
Postat 12 January 2014 - 10:00 PM
#12
Postat 12 January 2014 - 10:47 PM
#14
Postat 23 January 2014 - 08:14 PM
Eu o stiu ca "Parlament" (Foxi asta e reteta) dar reteta mea e fara capucino.
#15
Postat 24 January 2014 - 11:51 AM
#16
Postat 27 January 2014 - 12:49 PM