Weekendul asta am incercat o reteta noua, la care bineinteles ca am facut modificari, in sensul ca reteta originala este cu rubarba si capsuni, iar eu am folosit nectarine si prune.
Ingrediente:
1. Crusta:
2 cani faina de migdale
1/4 cană ulei de nuca de cocos
1/4 cana sirop de arțar
un varf de cutit de sare
2. Umplutura de rubarba & capsuni:
2 cani de rubarbă congelata sau proaspeta, tocata fin
2 cani de căpșuni congelate sau proaspete, tocate fin
1/4 cană sirop de arțar
2 linguri de pulbere de arrowroot (nu stiu cum sa o traduc, dar cred ca poate fi inlocuita cu amidon de porumb sau amidon de cartof sau orice alt tip de agent de ingrosare)
3. Amestec “firimituri” ( ca nu stiu cum sa le zic

):
1 cană de făină de migdale
2 linguri ulei de nucă de cocos
2 linguri de sirop de arțar
un varf de cutit de sare
Instrucțiuni:
Incalziti cuptorul la 175C.
Se pune hartie de copt intr-o tava de cam 20 x 20 cm.
1. Într-un castron se combina ingredientele pentru crusta sic and aluatul e gata, se distribuie uniform (folosind mana) in tava de copt pregătita. Se coace crusta timp de 15 minute (este gata când arata ușor rumenita și este ferma la atingere.)
2. Intr-un vas de dimensiuni medii se amestecă fructele si agentul de ingrosare și se pun pe aragaz la foc la mic. Se amestecă in vas până când amestecul sa ingrosat si are consistenta de gem. Asta ar trebui sa fie cam 20-25 minute.
Cu ajutorul unei spatule se intinde amestecul de fructe peste crusta coapta.
3. Intr-un bol mediu se combină amestecul de “firimituri” . Se poate folosi mana, o furculita sau mixerul. Cand aluatul e gata, se distribuie uniform peste stratul de fructe.
Se da prajitura la cuptor pentru inca 35-40 minute. Prajitura este gata cand partea de deasupra este usor rumenita.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie patratele. Cand este la temperature camerei, bucatile sunt relative fragile/ sfaramicioase, dar daca se dau la frigider se vor intari si sunt mai usor de servit.
Obs.- Prajitura merge foarte bine facuta cu orice fruct de sezon.
Reteta de in original
aici