Forum Culinar: tort aniversar - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

tort aniversar maaare maaare nevoie de niste explicatii avizate :)

#1 Useril este offline   andra_z 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 12-February 14

Postat 12 February 2014 - 07:23 PM

Buna fetelor,

In primul rand, sa ma prezint - Andra - deloc talentata intr-ale bucataritului, dar cu speranta ca repetitia e mama invataturii.

Am descoperit forumul astazi si cred c-as putea citi si pofti la bunatatile voastre muuult si bine. Am ajuns aici cautand tortul perfect pentru ziua prietenului meu, vineri, 15.02, astfel ca nu am mult timp la dispozitie pentru a gasi tortul perfect. El a fost bucatar pentru multa vreme, astfel ca dorinta de a face un tort frumos si gustos e si mai mare :occasion15:.

Ei, acum marea mea rugaminte: am nevoie de o reteta de tort testata si avizata, in acelasi timp nu foarte complicata, intrucat nu sunt cu multa experienta intr-ale patiseriei. Un tort pe care sa il pot orna cu glazura si cu trufe de ciocolata ( eu locuiesc in Elvetia si am gasit o patiserie care vinde niste trufe superbe - Laederach, numai bune pentru ornat un tort cu glazura de ciocolata. Nu am luat retea de pe internet intrucat nu stiu cat de dulci sunt ( nu vreau nici ceva exagerat de dulce), plus ca am nevoie de descrierea retetei pas cu pas.

Am atasat o fotografie cu decorul pe care mi-l imaginez. Cu speranta ca-mi aude cineva strigatul de ajutor in timp util, voi avea si reteta, astfel ca maine sa merg la cumparaturi :headbang:

Multumesc!!!!
Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1978-13922257507743.jpg

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 February 2014 - 08:13 PM

Bine ai venit la noi.
Am incercat sa caut citeva torturi cu ciocolata prezente pe forum, cu poze pas cu pas, facute de noi deci testate, poti folosi crema de la unul, blatul de la altul, in functie de care te atrage mai mult :occasion15:
Poate gasesti vreunul care sa intruneasca toate cerintele tale
http://artaculinara....t-de-ciocolata/
http://artaculinara....afea-si-zmeura/
http://artaculinara....crema-de-cocos/
http://artaculinara....rtipan-si-pere/
http://artaculinara....tul-sultanului/
http://artaculinara....5712
Succes!

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 February 2014 - 08:30 PM

Bina ai venit pe forum.
Blatul din imagine pare un blat umed de ciocolata iar cremele si glazura par a fi ganache simplu din cantitati egale de ciocolata si frisca lichida, cu unt pentru finishul acela lucitor si mai multa consistenta. Cu siguranta poti incropi un tort sa semene cu acela selectand cate ceva din linkurile postate de Adriana. Tortul Sultanului e super :occasion15:
Imagine postata

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2014 - 09:51 AM

De acord cu Olguta. Just in case, iti pun link la prajitura mea de cioco( poate fi folosita ca blat) si tot ganache .
Eu personal nu le am cu torturile cremoase, dar prefer ganache la cremele cu unt.

http://artaculinara....dpost__p__23382

ps. acolo sunt mai multe retete de prajituri ciocolatoase.
Glazura lucioasa de cioco a adrianei este un *must*

http://artaculinara....asa-ca-oglinda/

in caz ca vrei sa faci si trufele *home made * :occasion15:

http://artaculinara....e-de-ciocolata/


Succes

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi