Pagina 1 din 1
Hummus din fasole mung
#1
Postat 19 February 2014 - 03:07 PM
Reteta am vazut-o pe blogul Andrei, una din vegetarienele mele preferate poate unde si gasesc multe retete cu iz indian
De cum am vazut reteta m-am si repezit la camara si am pus fasolea la inmuiat.
Pana acum folosisem fasolea mung, sau soia verde cum mai este denumita, numai sub forma de vlastari incoltiti in salate.
Fata de fasolea normala timpul de fierbere a fasolei mung este mult mai mic(max 30 min).
In bucataria ayurvedică, fasolea mung este considerata aliment aducator de echilibru(si sa stiti ca este adevarat).
Ca si la fasolea normala si fasolea mung trebuie lasata peste noapte la inmuiat( au aproximativ 12 h)
Pentru hummusul de azi am folosit:
150 gr fasole mung(inmuiata)
2 catei usturoi
30 ml ulei
50 gr pasta susan(tahini)
zeama de la 1/2 lamaie
30 ml apa rece
sare
Pentru ornat am folosit
seminte de pin(rumenite)
sumac
ulei de masline
Fasolea inmuiata se scurge de apa in care a stat si seclateste apoi se fiebe in jur de 20 minute(pana devine moale).Se scurge de apa si se lasa la racit dupa care se mixeaza impreuna cu usturoiul, sarea, tahini, zeama de lamaie si uleiul(30ml).Mixam pana devine o masa cremoase.Se adauga la final apa rece si mixam iarasi.
In vasul in care am pus hummusul turnam ulei de masline si ornam cu sumac si seminte de pin.
Se serveste cu paine proaspata.
O bunatate.Eu as manca si fara paine,asa de mult imi place.
#3
Postat 20 February 2014 - 03:44 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1