Ciudata cum sunt nu am facut nici-o reteta din carte ci am ales ceva de pe net.
Aici gasiti reteta care m-a atras pe mine.
Ingrediente:
- 100g faina de migdale (puteti folosi faina monti pentru F1 sau faina integrala pentru F2)
- 50g cacao
- 50g fructoza (100g
- 3 oua
- 110g ulei de floarea soarelui (110g unt topit si racit)
- sare
- vanilina
Mod de preparare:
Va zic cum am facut eu.
1. Am batut bine albusurile cu un pic de sare, apoi am adaugat jumatate (25g) din fructoza si am continuat cu mixarea.
2. Galbenusurile le-am mixat un pic cu un pic de sare, apoi am adaugat cealalta jumatate (25g) de fructoza. Am continuat sa mixez pana cand fructoza s-a topit.
3. A venit randul uleiului.
4. Am adaugat cacao + vanilina in castronelul cu galbenusurile si am mixat pana cand s-au amalgamat bine.
5. Am continuat cu faina de migdale.
6. Apoi sa incorporeaza cu o paleta (lingura de lemn in cazul meu) albusul in amestecul cu galbenus.
7. Acum nu ne ramane decat de aprins masinaria si trecut la actiune. Eu am pus cate 3 linguri zdravene de maglavaitz in mijlocul aparatului si am asteptat cuminte 2-3 minute.
O bunatate!
M-am pacalit de data asta cu 3 oua, data viitoare cantitate dubla.
Eu le-am rontatit asa simple, dar cu ceva dulceata de visine/inghetata/frisca/caramel cred ca as fi mancat pana as fi explodat...