Reteta o am de la oprietena clujeana, ce o are de la bunica ei, si mai departe se pierde urma persoanei care prima a numit-o Catrinel.
Din pacate nu am poze pas cu pas...dar promit sa fac cu proxima ocazie...
Ingredientele
120 gr zahar,
cca 180-200 gr faina ( optional putin pref de copt)
200 gr unt ,
4 galbenusuri si un ou intreg,(plus cele 4 albusuri de utilizat mai tarziu la bezea)
coaja rasa de lamaie si
1 plic de zahar vaniliat ,
se mixeaza
si obtineti un aluat nici vartos, nici curgator
il intindeti ( asta e cel mai penibil) intr-o tava tapetata cu hartir de copt.
dati la cuptor la 200 grade C 6 min, apoi invartiti tava, si mai dati alte 6 min. ( aceasta este fraza din vechiul caiet; bine inteles ca mai nou, cu noile cuptoare cu sau fara caldura "invaluitoare/circulara sau cum se spune corect , se lasa tava in cuptor intre 10-12 min, in functie de cuptorul fiecaruia, si pe care orice gospodina/gospodar il cunoaste cel mai bine

apoi *tartinati* blatul fierbinte cu un gem acrisor ( eu aveam la indemana de prune, dar puneti de caise, zmeura, ce aveti si ce va place)
apoi adaugati cele 4 albusuri batute spuma cu 200 gr zahar si amestecate cu 250 gr de nuca macinata mai grosolan
dupa alte 20 min in cuptor, si dupa racire,(merci Redi) taiati cuburi, romburi etc in tava

ps ultimele 2 poze sunt de la praji precedenta, caci cea de azi o livrez intreaga.
daca vreti ceva mai *exotic*. tartinati cu gem de portocale ( merge si zmeura), si in loul nucii macinate, puneti praf de nuca de cocos.