cred ca da: bastinasii sunt obisnuiti cu temperaturi mai calde...

si turistii vin de la temperaturi mai reci
Am vazut pozele cu toti 4

Felicitari pentru prietenie, la cat mai multe intalniri, cu oameni cu zambete asa de minunate! Sunteti grozavi, pozele si privelistile de m-ati pus pe visare

! Intr-adevar acele fotografii oglindite in lac sunt de pus in rama! Super, Peter!
Peter, e tare frumos, solar si va doresc o vacanta cat mai relax plina cu plimbari, cu soare bland si experiente minunate pe toate planurile pe care le doriti (fotografie, culinare, de-ale sommelierului, drumetii etc) ... . Pacat ca este fara baie si parca lumea cam infofolita ... . Din ce intuiesc este o clima cam cum prindem noi in Italia in jur de 1 mai ... (daca avem noroc of course). Cred ca avantajele "Tenerifelor de iarna" pt voi sunt drumetiile si ca ajungeti relativ repede. Cate ore zburati voi? In Atlantic stiu ca nu se poate face baie decat cel mult vreo 2 luni vara, asa e si in Portugalia... o apa rece brrr... Dar nordicii nu au treaba cu asta ... Imi pare bine ca te-am intrebat, pentru ca tot cochetam cu ideea ..., insa stiam ca nu e chiar de baie ...
Noi am facut pasiune pentru Republica Dominicana in lunile de iarna decembrie - ianuarie, unde clima e ceva absolut, dar absolut fantastic si oarecum greu de inteles pentru noi europenii. Ultima data, luna trecuta, cand ma trezeam si stateam pe terasa noaptea aveam impresia ca sunt in filmul AVATAR ... jur: parea totul scenografie pura! Deci, pana mai pui tu poze, o sa povestesc un pic cum e cu clima la Punta Cana, poate o sa-ti fac pofta pentru urmatoarea voastra tura de concediu. Temperaturi blande ziua circa 29 grade, temperaturi absolut minunate noaptea (nu ai nevoie de bluza maneca lunga) 24 grade, vorbesc de decembrie / ianuarie cand am fost noi. Deci doar circa 4 grade dif intre zi si noapte! Nu-ti trebuie decat haine de plaja/maneca scurta/maiouri. Totusi ziua iti trebuie crema cu protectie mare, nu e de joaca cu soarele Caraibelor, insa nu e zaduf cum e vara in Grecia, Spania, Italia, Turcia sau cum e la noi la mare in august. Nisipul nu arde niciodata in miezul zilei ca in tarile enumerate. Plajele sunt dintr-un nisip alb galbui de granulatia zaharului, fara pietre, scoici sau sparturi din acestea. Gradinile de cocotieri se prelungesc pana la malul marii. Apa oceanului calda, faci baie de la prima ora la ultima ora a zilei si pe ploaie daca vrei! Am prins niste valuri grozave anul acesta. Este umezeala mare intr-adevar, doar anul asta am realizat ca rufele nu se uscau in casa ... doar daca le puneam la soare ziua in amiaza mare. Toate resorturile sunt in gradini luxuriante de cocotieri pe malul marii... o minunatie! Te mai prinde un ropot de ploaie torentiala, dar norii si ploicelele cum vin asa trec, in 10 minute soarele straluceste din nou vesel si temperatura nu se schimba absolut deloc! Poti face drumetii pe plaja, stanga dreapta ... haaaat ore intregi, dar si spre capitala, sunt cateva insule, ori celelalte 2-3 orase importante, spre o cultura/ferma de cafea ori cacao etc. Deci va recomand pentru ianuarie anul viitor, cum vad ca va place voua sa luati vacanta de incarcare solara, sa te interesezi si in directia aceea, este absolut exceptional!!! Daca o sa fii interesat iti mai dau detalii, eventual in pm. Din DE sunt zboruri directe in Punta Cana. O vacanta in sezonul de iarna european, petrecuta intr-o tara tropicala este maxim ce poti avea de la iarna! Asa de mult imi place iarna cu picioarele pe nisipul cald!
Abia astept sa mai pui poze de la palmierii vostri! La ce ora rasare si apune soarele la voi acum? Cum, nu ne-ai pozat ce ati mancat?
VACANTA M I N U N A T A!