Cine a facut si-mi da idei de umplutura si-mi explica cum se face, cu cit timp inainte de a o servi, unde se tine intre timp.
Multumesc frumos anticipat
Pagina 1 din 1
Bagheta umpluta
#2
Postat 14 May 2014 - 11:10 PM
Mama făcea la petreceri, și mi amintesc cu plăcere gustul. Cantități nu am, dar la ce gospodină experimentata ești tu Adriana, sunt sigură că poți estima.
Așadar mama umplea bagheta cu un amestec de pate de ficat, ton în ulei, carne de vita fiartă și tăiată mărunt, castraveți murați tăiați cubulețe, albuș de ou fiert și tăiat cubulețe. Tot amestecul asta îl 'lega' cu maioneză și muștar iute. Punea în amestec sare și piper după gust.
Scobea baghetele (ca sa i fie mai ușor le tăia în doua) și le umplea cu amestecul descris mai sus. Punea fiecare baghetă în folie de plastic și apoi le învelea pe toate într-un ștergar. Le lasa de azi pe mâine în frigider. Când așeza platourile tăia și bagheta, cu cel mai ascuțit cuțit din casă... fără sa strângă bagheta ca sa nu iasă umplutura.
Pâinea era molcuta, umplutura avea texturi diferite și de fiecare dată avea succes la petreceri....
Sper ca asta sa fie ceea ce cauți, ca dacă nu, mai mult te am încurcat
Așadar mama umplea bagheta cu un amestec de pate de ficat, ton în ulei, carne de vita fiartă și tăiată mărunt, castraveți murați tăiați cubulețe, albuș de ou fiert și tăiat cubulețe. Tot amestecul asta îl 'lega' cu maioneză și muștar iute. Punea în amestec sare și piper după gust.
Scobea baghetele (ca sa i fie mai ușor le tăia în doua) și le umplea cu amestecul descris mai sus. Punea fiecare baghetă în folie de plastic și apoi le învelea pe toate într-un ștergar. Le lasa de azi pe mâine în frigider. Când așeza platourile tăia și bagheta, cu cel mai ascuțit cuțit din casă... fără sa strângă bagheta ca sa nu iasă umplutura.
Pâinea era molcuta, umplutura avea texturi diferite și de fiecare dată avea succes la petreceri....
Sper ca asta sa fie ceea ce cauți, ca dacă nu, mai mult te am încurcat
#3
Postat 14 May 2014 - 11:18 PM
E exact asta, am inteles tot, multumesc frumos.
Imi pare doar rau ca isi pierde crocanteala bagheta da' o incerc.
Mersi frumos
Imi pare doar rau ca isi pierde crocanteala bagheta da' o incerc.
Mersi frumos
#4
Postat 14 May 2014 - 11:26 PM
Adriana, la 14 May 2014 - 11:18 PM, a spus:
E exact asta, am inteles tot, multumesc frumos.
Imi pare doar rau ca isi pierde crocanteala bagheta da' o incerc.
Mersi frumos
Imi pare doar rau ca isi pierde crocanteala bagheta da' o incerc.
Mersi frumos
Cu mult drag.
În privința crocantelii, e normal sa și o piardă, ca deh, amestec umed înăuntru, folie și frigider în afară...
Știu ca mama alegea baghetele mai bronzate. Poate de asta?
#5
Postat 18 May 2014 - 11:05 PM
M-am dus la magazinul romanesc sa iau leberwurst ca s-o fac dar mi-au zis ca vara nu il comercializeaza, mai gaseam un patè la Lidl dar nici pe ala nu l-am mai gasit. Asa ca pentru bufetul asta n-o fac, o s-o incerc cu prima ocazie doar pentru noi
#6
Postat 19 May 2014 - 09:04 AM
toate preparatele astea sensibile la taiere, care ar putea sa-si modifice forma sau sa lase multe firimituri, se taie f bine cu un cutit electric. poate ajuta pe cineva informatia asta.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1