Forum Culinar: Cornete de hartie pentru ciocolata topita + fluturi de ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornete de hartie pentru ciocolata topita + fluturi de ciocolata cu dedicatie - pentru Carmen L :)

#1 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 May 2014 - 01:22 AM

Am promis lui Carmen ca-i arat cum se confectioneaza cornetele pentru ornat cu ciocolata topita (si nu numai).
Va rog sa nu radeti, dar acum ma gandesc ca poate majoritatea faceti cornetele chiar asa cum arat aici, dar poate mai sunt si altele ca mine, care habar n-au ca 1+1=2 :scratch:...
Nu stiu daca mai e nevoie de explicatii, pun deocamdata pozele, daca nu-i clar intrebati-ma. In poze nu am aratat cum am pus ciocolata in cornet, nu era in plan sa fac si fluturii, dar pisaloaga de fiica-mea m-a lamurit ca TREBUIE sa-i fac.
Cand umpleti golurile cu ciocolata alba (sau colorata) aveti grija sa mergeti cu umplutura pana la ciocolata maro, mai ales pe margini, sa nu ramana goluri. Eu de data asta n-am prea fost atenta, aveam si grija domnisoarei “asistente”, care imi tot dadea indicatii.
Daca vreti ciocolata colorata, sa folositi coloranti alimentari pe baza de ulei.
Pun si poza cu fluturasii care s-au dus la saptamana trecuta la scoala, pentru strangere de fonduri, pe aceia i-am facut cu mai multa grija ca erau de vanzare :angryfire: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-1401146157178.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011461658316.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011461824446.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011461965786.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011462151823.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011462291371.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011462486258.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-1401146265178.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011462786021.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011463017147.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-192-14011464689345.jpg


#2 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 May 2014 - 06:50 AM

cam ce lungime au catetele triunghiului de hartie?
si ce fel de hartie ai folosit?

altfel, teoretic as fi banuit cum se fac, dar n-as fi crezut ca functioneaza. depinde pe ce mana incap cornetele :angryfire:

felicitari ptr reusita, e ptr prima data? dac-as reusi as simti ca am doctorat in decorari (pe cand eu sunt pe linia de promovabilitate, cu indulgenta)

#3 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2014 - 10:45 AM

adi_edi, iti multumesc draga mea pentru explicatii :angryfire: . Pentru fluturi am sa folosesc cornete de hartie dupa explicatiile tale, cred ca le pot manevra mai usor decat daca as folosi o punga.
Acum ca ai atasat poze parca nu mai am atatea emotii. Se pare ca pana la sfarsit de saptamana nu am timp de cumparaturi, dar abia astept sa cumpar tot ce-mi trebuie sa ma apuc de treaba.
Decoratiile imi trebuiesc pentru we viitor, dar vreau sa fac cativa de proba pana atunci.

Eu zic ca si fluturasii astia sunt frumosi tare, nu au nici un defect dupa parerea mea.

Culorile pe care le am nu stiu daca sunt pe baza de ulei, dar daca nu corespund fac fluturii albi.

Asistenta ta e o scumpa, merg bine lucrurie la mai multe maini.
Imagine postata

#4 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 May 2014 - 12:08 PM

Triunghiul din foto are cam 25 cm (catetele), dar depinde cata ciocolata folositi. Eu la fluturii colorati am folosit unele mai mici, ca am zis ca numai ma joc, am pus doar 2-3 lingurite intr-un cornet, dar cred ca din cauza colorantilor si a cantitatii mici s-a intarit foarte repede. Daca va jucati cu mai multe culori eventual puneti cornetele cu ciocolata pe o farfurie deasupra unui vas cu apa clocotita, sa nu se intareasca pana le vine randul.

Am folosit hartie de copt (pergament), nu stiu daca merge hartie cerata sau alt fel de hartie, n-am incercat.

Am mai facut fluturi mai demult, am descoperit tehnica acum cativa ani (nu-i ideea mea, cum ziceam, e plin internetul...), mi-au iesit din prima, nu mi se pare foarte complicat, e ca si cum ai copia un desen dar in loc de creioane folosesti ciocolata.

Am mai folosit ciocolata la decorat numai ca foloseam si eu punga, dar cornetul mi se pare mult mai practic. Am vazut ca se folosesc cornetele la decorat dar eu le faceam din bucati dreptunghiulare si mi se desfaceau.

Cand faceti cornetul trageti bine colturile in sus, sa fie gaura din varf cat de mica (sau invizibila), puneti ciocolata si dupa aceea taiati cu o foarfeca bine ascutita cat vreti de mult.

Fluturii nu zic ca n-au iesit bine (in poza...) dar au ramas niste goluri pe margini si, dupa ce am luat hartia, ciocolata maro a ramas asa ca o sarmulita, in aer, care in final s-a rupt, fiind prea subtire.

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 May 2014 - 09:09 PM

Bravo si multumim, eu cred ca niciodata explicatiile nu-s prea multe, exista intotdeauna cineva careia ii sunt foarte utile, chiar cele care noua ne pot parea banale. :angryfire:

#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 28 May 2014 - 10:21 PM

Ce delicati! Frumos! :angryfire:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 27 June 2014 - 08:41 PM

Foarte frumosi fluturasii Adi! Exact ce cautam eu - copilu meu face in curand 3 ani si vrea o butterfly cake.
Ce se intampla cu fluturasii la temperatura camerei? Se inmoaie sau tin asa batosi?

#8 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 June 2014 - 10:06 PM

Vezi postareaCristina, la 27 June 2014 - 08:41 PM, a spus:

Foarte frumosi fluturasii Adi! Exact ce cautam eu - copilu meu face in curand 3 ani si vrea o butterfly cake.
Ce se intampla cu fluturasii la temperatura camerei? Se inmoaie sau tin asa batosi?


Eu cred ca daca e prea cald se inmoaie sau vor fi greu de manevrat caci se vor topi in mana. As sugera sa temperezi ciocolata inainte pentru a fi sigura. Gasesti pe youtube tempering chocolate - seeding method care e mult mai simpla decat metoda clasica si desi nu iese la fel de bine, tine pentru decoratii care au mai multa structura.

Edit: tocmai mi-a dat prin cap ca mai exista si temperare cu unt de cacao, insa daca nu ma insel exista si o ciocolata speciala pentru a fi topita si refolosita, dar nu-mi vine acum in cap numele.
Imagine postata

#9 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 28 June 2014 - 05:31 PM

Multumesc, Olguta!
De multe ori mi-am propus sa citesc despre temperarea ciocolatei, inca n-am apucat, stiu ca a fost un subiect si pe forum.
Depinde cat de cald e. Atunci cand am dus la scoala nu i-am pus deloc in frigider, au stat la temperatura camerei de pe o zi pe alta. M-am temut si eu ca o sa se topeasca, dar chiar inainte de a pleca de la scoala la am observat ca mai ramasese un cupcake iar fluturasul statea cu aripile in sus inca. Insa vara tocmai incepea aici, noaptea a fost destul de rece (cred ca ziua n-a fost mai mult de 25 de grade, poate chiar mai putin, iar noaptea vreo 15, n-a fost nici umiditate), eu nu am aer conditionat central dar era placut in casa si la umbra.

Cat despre manevrat, eu i-am luat cu tot cu hartie, fara sa ating ciocolata, i-am pus pe cupcakes si pe urma am dezlipit usor hartia, ca m-am temut sa nu las amprente.

Si cum am mai zis, eu i-am facut destul de grosi - poti sa faci experimente...

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi