Forum Culinar: Kuku De Vinete In Stil Italian - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kuku De Vinete In Stil Italian reteta de Yotam Ottolenghi

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 July 2014 - 10:29 PM

Nu stiu cum e originalul, sa vedem daca e reteta in cartea pe care o astept.
Eu am facut-o asa cum a modificat-o prietena de pe forumul italian.
Ingrediente:
- 2 vinete mari (ale mele erau in total 1 kg)
- 2 cepe mari
- 4 oua
- sare, ulei si alte ierburi ce va plac
- un catel de usturoi
- eu am folosit putin vin alb
- un plic de praf de copt sau bicarbonat si suc de lamiie
- 2 linguri de faina sau de malai
Am pus in tigaie cu capac pe foc mare cepele cu putin ulei si am presarat o sare aromatizata, apoi am inceput sa tai cuburi vinetele curatata de coaja si pe masura ce le taiam le puneam peste ceapa, am amestecat mereu si la un moment dat am adaugat un pic de vin alb, am lasat la foc mare amestecind des pina cind vinetele erau moi. Am adaugat apoi restul ingredientelor si am amestecat bine, am varsat aceasta compozitie intr-o forma de pyrex unsa cu ulei si deasupra am acoperit cu rosii mici taiate feliute si am copt pentru 50 de minute la 180°C in cuptoras.
E buna si rece si calda, mie mi-a placut foarte mult.
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-4-14058881795825.jpg

#2 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 July 2014 - 11:09 PM

super arata!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2014 - 11:17 PM

E si foarte buna :pupic:

#4 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 25 July 2014 - 05:38 PM

te cred...
cred ca o s-o fac saptamana viitoare!

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 July 2014 - 10:27 PM

Yotam in cartea Jerusalem are o reteta de kuku de bobi si zice ca seamana cu o omleta si ca e mincare tipica ebraica iraniana.

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2014 - 01:02 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 July 2014 - 10:27 PM, a spus:

Yotam in cartea Jerusalem are o reteta de kuku de bobi si zice ca seamana cu o omleta si ca e mincare tipica ebraica iraniana.


Adica asemanatoare "farinatei" de naut sau ceva de genu ala.Interesant kuku asta! :rolleyes:

Editez ca m-am informat.
Asta cu bobi are oua.

#7 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 August 2014 - 06:28 PM

Adriana, am facut kuku' duminica. Nu l-am facut chiar in stil italian, ca am pus in el si zathar arabesc (sumac, thym et de sésame blanc).
E super bun! mie mi-a placut mai mult rece.
Am facut si poza dar nu reusesc s-o descarc deocamdata.
Mersi pentru reteta! :)

#8 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 August 2014 - 06:44 PM

gata, am reusit sa descarc si poza:

Imagine atasata: monthly_08_2014/post-120-14073434837834.jpg

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 August 2014 - 06:46 PM

Ma bucur ca ti-a placut, eu l-am refacut si in loc de faina am pus fulgi de cartofi, a iesit ceva mai umed fata de prima data dar cred ca si ca nu am uscat bine vinetele. Oricum tot bun e.
Cum folosesti sumacul ca am primit un borcan?

#10 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 06 August 2014 - 06:55 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 August 2014 - 06:46 PM, a spus:

Ma bucur ca ti-a placut, eu l-am refacut si in loc de faina am pus fulgi de cartofi, a iesit ceva mai umed fata de prima data dar cred ca si ca nu am uscat bine vinetele. Oricum tot bun e.
Cum folosesti sumacul ca am primit un borcan?


Eu nu am sumac simplu, il am in amestec cu celelalte, amestec gata cumparat de la arabi.
Il folosesc in general cand gatesc vinete, dovlecei, chiar si cartofi. Il presar pe carnea de oaie care o fac la gratar. Amestecul e destul de puternic la gust, trebuie pus putin ca sa nu acopere complet gustul alimentelor.
Barate-miu il amesteca cu ulei de masline si il intinde pe pita arabeasca si il mananca alaturi de iaurt.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 August 2014 - 10:03 PM

Aha, mersi, tre sa incep sa experimentez :)

#12 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 22 August 2014 - 08:09 AM

Adriana, mulțumiri pentru rețetă de la întreaga mea familie.
Am executat kuku ieri și după ce s-au distrat de nume, ai mei l-au topit literalmente.
Cald, alălături de tzatziki rece a fost foarte bun și s-a terminat instantaneu, n-am apucat să văd cum e rece. N-am folosit vin la călitul vinetelor că n-am avut nicio sticlă destupată, dar tot bun a ieșit. Am condimentat cu piper alb și cimbru.
În mod sigur voi mai face rețeta cât se mai găsesc vinete, doar că voi folosi o tavă mai mică, să-mi iasă mai înalt.

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 August 2014 - 08:59 AM

Ma bucur mult ca v-a placut, o sa masor forma mea si o sa scriu in primul mesaj, eu am facut mereu in ea si mi-a iesit destul de inaltuta, prietena pentru care am facut-o ultima data o facuse si ea tot subtirica de tot si a si copt-o prea tare asa ca mincind-o la mine a zis ca era cu totul alta chestie.

#14 Useril este offline   icecream 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 10-December 12
  • LocationTîrgu Mureș

Postat 22 August 2014 - 02:25 PM

Ei, a mea n-a fost foarte subțirică dar o hibă tot a avut, a fost cam puțină după cum au decretat ai mei. Așa că tura următoare o voi repeta în același vas, dar voi face o porție și jumătate și așa cred că va avea și grosimea și cantitatea optime. Luni probabil că-i va veni rândul iar, pentru azi am deja pregatiți pentru cuptor dovleceii invizibili.

#15 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 September 2014 - 11:09 PM

Am facut si eu kuku-ul de vinete,a iesit foarte bun.Eu am facut reteta cu malai pentru ca ma inspira mai mult,dar am pus 3 linguri.Dar o s-o fac si cu faina ca sa vad diferenta.Tava mea era de 20/26.

Imagine atasata: monthly_09_2014/post-162-14100375402361.jpg

Multumim pentru reteta Adriana!

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2014 - 10:28 AM

Cu placere, tre sa incerc si eu cu malai ca-mi place tare.

#17 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 16 October 2014 - 12:34 AM

Am facut si eu kuku de vinete,a iesit grozav de bun! Eu am facut reteta cu tarate de ovaz in loc de faina.
Din pacate poze nu am... atacata de gasca :hungry:nu a ramas nimic
Multumim ptr reteta :crying:

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 October 2014 - 06:28 PM

Ma bucur mult ca ti-a placut.

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 June 2015 - 08:22 AM

Am cumparat primele vinete de anul asta, asa ca am refacut reteta.
Aveam 4 vinete mici, le-am curatat si taiat cuburi si puse in tigaie peste o ceapa rosie calita in putin ulei, am adaugat un pahar de vin rosè si le-am lasat sa se faca moi cu capacul.
Apoi le-am amestecat cu 4 oua, un amestec de pesmet cu parmigiano si multa erba cipollina
Si in varianta asta au iesit exceptionale, credeam ca o sa-mi ramina o portie pentru azi la prinz dar nimic, s-a terminat toata.
Eu am mincat-o combinata cu salata de rosii.

#20 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 29 June 2015 - 03:06 PM

Adriana,eu am facut cu vinete coapte ca mai aveam in congelator,si sa scap de ele ca in curand o sa iasa cele noi.Am facut la fel reteta(fara vin) doar ca am pus la ochi vinetele,nu le-am cantarit.Era si mama mea la mine,si i-au placut si ei.De nota 10 si cu vinete coapte.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi