Kuku De Vinete In Stil Italian reteta de Yotam Ottolenghi
#1
Postat 20 July 2014 - 10:29 PM
Eu am facut-o asa cum a modificat-o prietena de pe forumul italian.
Ingrediente:
- 2 vinete mari (ale mele erau in total 1 kg)
- 2 cepe mari
- 4 oua
- sare, ulei si alte ierburi ce va plac
- un catel de usturoi
- eu am folosit putin vin alb
- un plic de praf de copt sau bicarbonat si suc de lamiie
- 2 linguri de faina sau de malai
Am pus in tigaie cu capac pe foc mare cepele cu putin ulei si am presarat o sare aromatizata, apoi am inceput sa tai cuburi vinetele curatata de coaja si pe masura ce le taiam le puneam peste ceapa, am amestecat mereu si la un moment dat am adaugat un pic de vin alb, am lasat la foc mare amestecind des pina cind vinetele erau moi. Am adaugat apoi restul ingredientelor si am amestecat bine, am varsat aceasta compozitie intr-o forma de pyrex unsa cu ulei si deasupra am acoperit cu rosii mici taiate feliute si am copt pentru 50 de minute la 180°C in cuptoras.
E buna si rece si calda, mie mi-a placut foarte mult.
#5
Postat 25 July 2014 - 10:27 PM
#6
Postat 26 July 2014 - 01:02 PM
Adriana, la 25 July 2014 - 10:27 PM, a spus:
Adica asemanatoare "farinatei" de naut sau ceva de genu ala.Interesant kuku asta!
Editez ca m-am informat.
Asta cu bobi are oua.
#7
Postat 06 August 2014 - 06:28 PM
E super bun! mie mi-a placut mai mult rece.
Am facut si poza dar nu reusesc s-o descarc deocamdata.
Mersi pentru reteta!
#9
Postat 06 August 2014 - 06:46 PM
Cum folosesti sumacul ca am primit un borcan?
#10
Postat 06 August 2014 - 06:55 PM
Adriana, la 06 August 2014 - 06:46 PM, a spus:
Cum folosesti sumacul ca am primit un borcan?
Eu nu am sumac simplu, il am in amestec cu celelalte, amestec gata cumparat de la arabi.
Il folosesc in general cand gatesc vinete, dovlecei, chiar si cartofi. Il presar pe carnea de oaie care o fac la gratar. Amestecul e destul de puternic la gust, trebuie pus putin ca sa nu acopere complet gustul alimentelor.
Barate-miu il amesteca cu ulei de masline si il intinde pe pita arabeasca si il mananca alaturi de iaurt.
#12
Postat 22 August 2014 - 08:09 AM
Am executat kuku ieri și după ce s-au distrat de nume, ai mei l-au topit literalmente.
Cald, alălături de tzatziki rece a fost foarte bun și s-a terminat instantaneu, n-am apucat să văd cum e rece. N-am folosit vin la călitul vinetelor că n-am avut nicio sticlă destupată, dar tot bun a ieșit. Am condimentat cu piper alb și cimbru.
În mod sigur voi mai face rețeta cât se mai găsesc vinete, doar că voi folosi o tavă mai mică, să-mi iasă mai înalt.
#13
Postat 22 August 2014 - 08:59 AM
#14
Postat 22 August 2014 - 02:25 PM
#15
Postat 06 September 2014 - 11:09 PM
Multumim pentru reteta Adriana!
#17
Postat 16 October 2014 - 12:34 AM
Din pacate poze nu am... atacata de gasca :hungry:nu a ramas nimic
Multumim ptr reteta
#19
Postat 29 June 2015 - 08:22 AM
Aveam 4 vinete mici, le-am curatat si taiat cuburi si puse in tigaie peste o ceapa rosie calita in putin ulei, am adaugat un pahar de vin rosè si le-am lasat sa se faca moi cu capacul.
Apoi le-am amestecat cu 4 oua, un amestec de pesmet cu parmigiano si multa erba cipollina
Si in varianta asta au iesit exceptionale, credeam ca o sa-mi ramina o portie pentru azi la prinz dar nimic, s-a terminat toata.
Eu am mincat-o combinata cu salata de rosii.
#20
Postat 29 June 2015 - 03:06 PM