Dezhidrator de fructe, legume si altele
#1
Postat 31 July 2014 - 02:44 PM
#2
Postat 31 July 2014 - 03:02 PM
9Ramy9, la 31 July 2014 - 02:44 PM, a spus:
faina achizitie, Ramy, sa o folosesti din plin
#3
Postat 31 July 2014 - 07:46 PM
9Ramy9, la 31 July 2014 - 02:44 PM, a spus:
Poti regla temperatura ca la al meu nu se poate? Cit timp le-ai tinut? Cum le pastrezi dupa ce s-au dezhidratat?
Vroiam sa scriu si eu despre chestia asta, eu am uscat coaja de portocale si apoi am mixat-o.
Se pot face multe lucruri.
Cred ca ar fi bine sa fac subiect separat, sa fie gasit mai usor, nu? Ca sa ne putem schimba idei, experiente si impresii
#4
Postat 31 July 2014 - 08:19 PM
E alt model, dar inafara de banane nu am deshidratat nimic. Acum l-am ascuns ca ma incurca.
Voi il gasiti util? La ce se mai poate folosi?
#5
Postat 01 August 2014 - 10:22 PM
#6
Postat 01 August 2014 - 10:57 PM
Adriana, la 31 July 2014 - 07:46 PM, a spus:
9Ramy9, la 31 July 2014 - 02:44 PM, a spus:
Poti regla temperatura ca la al meu nu se poate? Cit timp le-ai tinut? Cum le pastrezi dupa ce s-au dezhidratat?
Vroiam sa scriu si eu despre chestia asta, eu am uscat coaja de portocale si apoi am mixat-o.
Se pot face multe lucruri.
Cred ca ar fi bine sa fac subiect separat, sa fie gasit mai usor, nu? Ca sa ne putem schimba idei, experiente si impresii
Scuze pentru raspunsul cu intarziere.
La deshidratorul meu se poate regla temperatura,de la 20 la 60,aerul circula in mod orizontal,are diverse programe,sau se poate alege cate ore doresti sa le lasi.Deci este util si crudistilor,celor care nu mananca alimente gatite,pentru ca se pot face creaker-si,biscuiti tip uscaturi care nu necesita cuptor.Se pot usca bezelele,figurinele de pasta de zahar.E cam ce am citit in stanga si in dreapta.Deocamdata nu am experimentat.
Deci la intrebarea cat le-am tinut,caisele si prunele injumatatite le-am lasat si 48 ore,oricum este de verificat daca mai trebuie lasate sau nu,in functie de marimea bucatilor de fructe sau legume.Smochinele le-am taiat in 4,deci le-am lasat cam 24-30 ore.Am mai facut si niste cirese(putine,doar 1 kg.),si capsuni(doar 1kg.) taiate felii puse pe hartie de copt,tot cam 24 ore-3o.
De pastrat deocamdata le-am pus in borcanele ce se inchid etans,dar vreau sa-mi cumpar o masinuta sa le pun in vid.Am una,dar nu-mi scoate aerul doar sigileaza pungile,cred ca s-a stricat.
Trebuie sa gasesc metoda ideala de pastrare,pe timp cat mai indelungat.Si ce am mai citit,ca trebuie pastrate la intuneric.
Trebuie sa mai testez,dar timpul ma omoara pe mine,ca piticul meu nu ma lasa o clipa sa respir,de multe ori fac noaptea cand doarme el.Intre el,munca si casa,timpul meu ramas este zero.
Da,ar fi bine sa faci subiect separat,mai invatam din experientele noastre pozitive sau negative.
#7
Postat 01 August 2014 - 11:22 PM
Ceea ce am incercat a fost mere felii pentru ca cele de cumparat sunt exagerat de scumpe, doar ca nu le-am taiat egale si nici nu stiam cit sa le las si au iesit dar nu prea uscate, pina la urma le-am scos ca ma plictisisem.
Dar tu trebuie sa faci ca sa pastrezi ceea ce produceti.
Iar masina de vidat tre sa-ti iei neaparat pentru ca e utila mai ales tie.
Si eu imi doresc una buna dar costa si inca n-am putut pune bani deoparte pentru ea, am dar prioritate altora ca pentru mine nu e asa de esentiala, am una de la Lidl dar nu videaza ca lumea deloc.
Te-nteleg perfect ca nu poti face nimic dar nu fi suparata pentru momentele astea sunt superbe si cind o sa inceapa sa fie cit mai independent ai sa vezi ca o sa-ti lipseasca.
#9
Postat 02 August 2014 - 11:49 AM
tu le-ai facut cu dezhidratorul? ne povestesti?
#10
Postat 07 August 2014 - 02:26 PM
Dupa uscare.
Am dezlipit-o de pe hartia de copt.
Le-am taiat fasii.
Si le-am rulat.
Nu am verificat,dar se spune ca se pastreaza si 6 luni de zile,rulate una cate una in folie trasparenta, puse intr-un borcan ermetic intr-un loc uscat,racoros si la intuneric.Eu le rontai in loc de caramele,sant fara zahar.
#11
Postat 07 August 2014 - 03:32 PM
Ramy- super ideea ta-super, super! Am sa incerc si eu sa dezhidratez suc de pulpa de fructe. Mi se intampla de multe ori sa mi se zbarceasca anumite fructe prin frigider, iar rolurile de fructe uscate sunt snack-ul perfect! Merci mult!
#12
Postat 08 August 2014 - 08:56 PM
Legumele le-am folosit la mancaruri, rosiile le-am pus in borcane cu condimente si ulei de masline. Fructele le-am folosit la ceaiuri sau le-am maruntit la rasnita si le-am folosit la creme sau inghetata.Am sa pun si pozici.
#13
Postat 12 August 2014 - 10:16 PM
#15
Postat 29 September 2014 - 09:47 PM
#17
Postat 01 October 2014 - 05:07 AM
Ramy te invidiez pentru deshidratorul profesional! Prunele deshidratate sunt o idee grozava!
De mult imi doresc si eu unul, insa mai am de lucrat la The Husband care nu-i vede utilitatea.
#18
Postat 03 October 2014 - 11:16 PM
Cristina, la 01 October 2014 - 05:07 AM, a spus:
Ramy te invidiez pentru deshidratorul profesional! Prunele deshidratate sunt o idee grozava!
De mult imi doresc si eu unul, insa mai am de lucrat la The Husband care nu-i vede utilitatea.
Cristina,nu este profesional,doar ca are mai multe obtiuni.
Noi producem fructe si legume,deci am in gradina proprie,stiu ce si cum le cultivam,deci conservarea lor pentru mine era o problema,pentru ca nu pot sa congelez orice,si de multe ori nu am spatiu in congelator.Fac si conserve,gemuri,compoturi,dar in plus am optat si pentru dezhidrator.
Pentru mine e util.
Inca nu-mi ies mie rosiile uscate,dar mai incerc.