Adriana, la 31 July 2014 - 07:46 PM, a spus:
9Ramy9, la 31 July 2014 - 02:44 PM, a spus:
Am cumparat un deshidrator(Biosec Domus 5 sertare) de legume-fructe,si l-am pus la treaba,cu caise,prune,smochine.Deocamdata.
Poti regla temperatura ca la al meu nu se poate? Cit timp le-ai tinut? Cum le pastrezi dupa ce s-au dezhidratat?
Vroiam sa scriu si eu despre chestia asta, eu am uscat coaja de portocale si apoi am mixat-o.
Se pot face multe lucruri.
Cred ca ar fi bine sa fac subiect separat, sa fie gasit mai usor, nu? Ca sa ne putem schimba idei, experiente si impresii
Scuze pentru raspunsul cu intarziere.
La deshidratorul meu se poate regla temperatura,de la 20 la 60,aerul circula in mod orizontal,are diverse programe,sau se poate alege cate ore doresti sa le lasi.Deci este util si crudistilor,celor care nu mananca alimente gatite,pentru ca se pot face creaker-si,biscuiti tip uscaturi care nu necesita cuptor.Se pot usca bezelele,figurinele de pasta de zahar.E cam ce am citit in stanga si in dreapta.Deocamdata nu am experimentat.
Deci la intrebarea cat le-am tinut,caisele si prunele injumatatite le-am lasat si 48 ore,oricum este de verificat daca mai trebuie lasate sau nu,in functie de marimea bucatilor de fructe sau legume.Smochinele le-am taiat in 4,deci le-am lasat cam 24-30 ore.Am mai facut si niste cirese(putine,doar 1 kg.),si capsuni(doar 1kg.) taiate felii puse pe hartie de copt,tot cam 24 ore-3o.
De pastrat deocamdata le-am pus in borcanele ce se inchid etans,dar vreau sa-mi cumpar o masinuta sa le pun in vid.Am una,dar nu-mi scoate aerul doar sigileaza pungile,cred ca s-a stricat.
Trebuie sa gasesc metoda ideala de pastrare,pe timp cat mai indelungat.Si ce am mai citit,ca trebuie pastrate la intuneric.
Trebuie sa mai testez,dar timpul ma omoara pe mine,ca piticul meu nu ma lasa o clipa sa respir,de multe ori fac noaptea cand doarme el.Intre el,munca si casa,timpul meu ramas este zero.
Da,ar fi bine sa faci subiect separat,mai invatam din experientele noastre pozitive sau negative.