Nu caut reteta, ci produsul, dar nu am stiut unde altundeva sa deschid topicul.
Cand eram la mama fata, pe vremea odiosului, exista la Alimentara o branza framantata spectaculoasa, care nu semana cu nimic altceva - crema de Focsani. Dupa 1990 nu am mai vazut-o.
Stie cineva unde as mai putea gasi?
Mare bucurie i-ar face batranei mele mame, dar si mie...
Pagina 1 din 1
Crema de Focsani?
Postat 25 August 2014 - 08:34 PM
ce m-as bucura si eu sa mai gasesc crema Focsani. N-am mai vazut nici nu stiu de cand.
Postat 26 August 2014 - 07:04 AM
la Focsani, pe vremea copilariei mele, era la orice alimentara.
prin primavara, tot la Focsani, am gasit crema iar, dar nu aducea deloc cu ce era odata. mi s-a parut un amestec din resturi de branza, fara gustul specific. nici consistenta nu mai era aceeasi, asta era mai granulata, de-aia mi s-a parut un amestec dubios.
deci la Focsani se mai gaseste din cand in cand.
prin primavara, tot la Focsani, am gasit crema iar, dar nu aducea deloc cu ce era odata. mi s-a parut un amestec din resturi de branza, fara gustul specific. nici consistenta nu mai era aceeasi, asta era mai granulata, de-aia mi s-a parut un amestec dubios.
deci la Focsani se mai gaseste din cand in cand.
Postat 28 August 2014 - 11:25 AM
Am cautat cu sarg pe net, dar nu am aflat decat ca "sezonul" la crema de Focsani e in luna mai si ca ar fi in Dej o fabrica (Kazal sau Cazalact), care ar mai face aceasta branza.
N-am idee daca o fi ca in copilaria noastra, dar tare as incerca, daca Dejul nu ar fi atat de departe de Bucuresti...
N-am idee daca o fi ca in copilaria noastra, dar tare as incerca, daca Dejul nu ar fi atat de departe de Bucuresti...
Arata acest topic
Pagina 1 din 1