Mere (cam un kg, functie de tava si de mere)
Zahar
Scortisoara
Margarina(p-asta am uitat-o la poza, c-am spart cutia)
La astea n-am scris cantitatile, fiindca difera de la tava la tava.Tava mea e de 20x30 cm.Au fost cam 6 mere

Am uns tava cu margarina (cam 100 g), apoi am ras mere, direct in tava, asa, cu coaja cu tot, pana a ajuns la jumatatea inaltimii tavii.Deasupra am pus cam 100 g zahar (dupa cat de dulce vrea fiecare) si-un pachetel (7 g) de scortisoara

Am bagat tava la cuptor, la foc mediu (eu am aragaz vechi, pe gaze, fara gradatii si trepte) jumatate de ora, pana s-au inmuiat merele (si moooaaamaaa, cum miroseaa! )
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
nuca (1/2 din pachet, cata vrea fiecare)
sare
Am separat albusurile si le-am batut spuma cu zaharul, am adaugat galbenusurile presarate cu putina sare, am amestecat bine, am pus si faina, cate putin si-am amestecat usor, sa nu se lase.




Compozitia asta am turnat-o peste mere , am pus nuca si, iar la cuptor, pana trece de testul scobitorii.


Se scoate din cuptor, se lasa 10 min sa se raceasca si se rastoarna pe o tava.


Si cateva feliute pentru voi:
