Ardei umpluti cu vara Caut reteta
#1
Postat 27 September 2014 - 11:07 PM
#2
Postat 28 September 2014 - 10:30 AM
Mutti, la 27 September 2014 - 11:07 PM, a spus:
Mutti, saramura o fierbi si-o lasi la racit! Mama, cand pune varza, Calculeaza o lingura cu varf cu sare neiodata la litrul de apa.Se fierbe, se raceste si se toarna peste muraturi.Chiar cu saramura, poti pune si putin otet.Vezi pe blogurile fetelor de pe aici, ca-i imposibil sa nu gasesti ceva.
Pe-aici te-ai uitat? http://artaculinara...._hl__+muraturi+
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#3
Postat 28 September 2014 - 11:53 AM
http://www.gardaculi...puca-craciunul/
#4
Postat 28 September 2014 - 11:55 AM
zoazorel, la 28 September 2014 - 10:30 AM, a spus:
Mutti, la 27 September 2014 - 11:07 PM, a spus:
Mutti, saramura o fierbi si-o lasi la racit! Mama, cand pune varza, Calculeaza o lingura cu varf cu sare neiodata la litrul de apa.Se fierbe, se raceste si se toarna peste muraturi.Chiar cu saramura, poti pune si putin otet.Vezi pe blogurile fetelor de pe aici, ca-i imposibil sa nu gasesti ceva.
Pe-aici te-ai uitat? http://artaculinara...._hl__+muraturi+
Merci , iubita, aici m-am uitat dar n-am gasit nimic.....
Mama-i pune cu otzet, eu asa nu ma prea omor dupa ei , asa ca m-am gandit sa-i pun cu sare.
Pun in butoi marar ,cimbru????, dafin si boabe de mustar ( hrean nu am dar adaog maine), varza am frecat-o cu sare si am pus si niste tzewlina si morcov, umplu ardeii , ii pun la butou si pun o lingura de sare la un l de apa.
Dar am frecat si varza cu sare , 12 kile de varza cu 4 maini de sare....n-o iesi prea sarat?
#5
Postat 28 September 2014 - 11:58 AM
Carmella, la 28 September 2014 - 11:53 AM, a spus:
http://www.gardaculi...puca-craciunul/
merci Carmella, cam asta cautam!!!!
Dar si sare si otzet`? De ce? Ai cumva idee ce s-ar imtampla cu gustul daca as renuntza la otzet?
#6
Postat 28 September 2014 - 02:34 PM
Mutti, la 28 September 2014 - 11:58 AM, a spus:
Carmella, la 28 September 2014 - 11:53 AM, a spus:
http://www.gardaculi...puca-craciunul/
merci Carmella, cam asta cautam!!!!
Dar si sare si otzet`? De ce? Ai cumva idee ce s-ar imtampla cu gustul daca as renuntza la otzet?
N-am idee, pentru ca eu pun aproape an de an de 20 de ani si numai cu reteta asta, cu otet, de ce-as schimba-o daca iese perfecta? Dar sa stii ca nu se simte mirosul si nu ies deloc acri, ca la alte muraturi, iese ca la cele cu saramura. E destul de diluat otetul in atita apa.
#7
Postat 28 September 2014 - 02:40 PM
Mutti, la 28 September 2014 - 11:55 AM, a spus:
zoazorel, la 28 September 2014 - 10:30 AM, a spus:
Mutti, la 27 September 2014 - 11:07 PM, a spus:
Mutti, saramura o fierbi si-o lasi la racit! Mama, cand pune varza, Calculeaza o lingura cu varf cu sare neiodata la litrul de apa.Se fierbe, se raceste si se toarna peste muraturi.Chiar cu saramura, poti pune si putin otet.Vezi pe blogurile fetelor de pe aici, ca-i imposibil sa nu gasesti ceva.
Pe-aici te-ai uitat? http://artaculinara...._hl__+muraturi+
Merci , iubita, aici m-am uitat dar n-am gasit nimic.....
Mama-i pune cu otzet, eu asa nu ma prea omor dupa ei , asa ca m-am gandit sa-i pun cu sare.
Pun in butoi marar ,cimbru????, dafin si boabe de mustar ( hrean nu am dar adaog maine), varza am frecat-o cu sare si am pus si niste tzewlina si morcov, umplu ardeii , ii pun la butou si pun o lingura de sare la un l de apa.
Dar am frecat si varza cu sare , 12 kile de varza cu 4 maini de sare....n-o iesi prea sarat?
Da, pui! Fa cum zice Carmella. Otetul ajuta la conservare mai buna! Am vazut de la inceput c-ai scris "Ardei umpluti cu vara" si tare-mi place ideea
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#8
Postat 28 September 2014 - 02:48 PM
Carmella, la 28 September 2014 - 02:34 PM, a spus:
Mutti, la 28 September 2014 - 11:58 AM, a spus:
Carmella, la 28 September 2014 - 11:53 AM, a spus:
http://www.gardaculi...puca-craciunul/
merci Carmella, cam asta cautam!!!!
Dar si sare si otzet`? De ce? Ai cumva idee ce s-ar imtampla cu gustul daca as renuntza la otzet?
N-am idee, pentru ca eu pun aproape an de an de 20 de ani si numai cu reteta asta, cu otet, de ce-as schimba-o daca iese perfecta? Dar sa stii ca nu se simte mirosul si nu ies deloc acri, ca la alte muraturi, iese ca la cele cu saramura. E destul de diluat otetul in atita apa.
Carmella, merci.
Inca o intrebare: cam cat e de mare ceasca ta? de lapte? de cafea?
#9
Postat 29 September 2014 - 09:20 PM
Mutti, la 28 September 2014 - 02:48 PM, a spus:
Carmella, la 28 September 2014 - 02:34 PM, a spus:
Mutti, la 28 September 2014 - 11:58 AM, a spus:
Carmella, la 28 September 2014 - 11:53 AM, a spus:
http://www.gardaculi...puca-craciunul/
merci Carmella, cam asta cautam!!!!
Dar si sare si otzet`? De ce? Ai cumva idee ce s-ar imtampla cu gustul daca as renuntza la otzet?
N-am idee, pentru ca eu pun aproape an de an de 20 de ani si numai cu reteta asta, cu otet, de ce-as schimba-o daca iese perfecta? Dar sa stii ca nu se simte mirosul si nu ies deloc acri, ca la alte muraturi, iese ca la cele cu saramura. E destul de diluat otetul in atita apa.
Carmella, merci.
Inca o intrebare: cam cat e de mare ceasca ta? de lapte? de cafea?
De cafea, vreo 100 ml...
Wow, 12 kile de varza?? Iti iese un butoi, cred
#10
Postat 04 October 2014 - 04:15 PM
#12
Postat 04 October 2014 - 06:49 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#13
Postat 06 October 2014 - 08:49 AM
Abia astept sa vad cum ti-au iesit, daca esti multumita de ei. Eu inca n-am pus, poate ma mobilizez intr-o seara sa toc niste varza si a doua zi sa umplu ardeii... tare as vrea sa am macar citiva pe masa de Craciun.
#15
Postat 15 October 2014 - 05:41 PM
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!