Asadar, am multumit prietenilor intru emigrare, vecinilor, colegilor....mioritei, lu' mama lu' Stefan cel Mare, mesterului Manole si tuturor celor care ne-au facut sa fim ceea ce suntem azi

Si cu ocazia asta, va multumesc si voua!
Ca de obicei, ideile pentru meniu si aranjatul mesei le-am luat de aici sau de pe vastul net.
Fata de masa am facut-o din material cumparat cu $1/metru de la Ikea.

Pe fiecare farfurie am pus cate un dovleac in miniatura....

Bauturile datatoare de curaj au fost mai tari...

Sau mai moi

Aperitive am servit un doua transe: unul pe baza de peste, unul pe baza de carne/branza
Din seria " malurile malureste, valurile valureste, nici o masa fara peste"....
Icre. Cumparate

Salam de caracatita. Eataly

Pasta de peste servita pe crakers. Tuna din conserva, macrou afumat, unt, ceapa maruntite in robot....

Cochilii de scoica umplute cu crab si alte E-uri. Cumparate.

A doua tura de aperitive:
Paine umpluta. Reteta mamei mele, despre care am discutat mai demult cu Adriana, pe undeva pe aici. Discutia a fost despre reteta, nu despre mama, sa fim bine intelese, da?

Ciupercile enoki cu bacon , idee furata de la La-Chef-A

Si rulouri de castravete cu branza. Castravetele taiat "panglica", un guguloi de pasta de branza (Philadelphia frecata cu putin unt, ceapa si marar), rulat, legat cu un fir de ceapa ciorii, decorat cu rosie cherry....

Nelipsitul platou de branzeturi

Si a urmat piesa de rezistenta, curcanul.
Trebuie sa va spun ca am dus lupte de strada cu pasarea maiastra

'mnealui avea inainte de decongelare la vo' 7 kile. L-am dezosat (cu greu, recunosc) si l-am transformat in

Ceea ce se vede erau la vo' 4.5-5 kile de carne. Pe care le-am sarat, piperat, uns cu mustar....

Umplutura am "confectionat-o dintr-un amestec de ciuperci calite cu ceapa si usturoi, maruntaiele curcanului taiate mai marisor, carne de carnati picanti si oua pentru legatura.

Am "rulat" carnea cum m-am priceput mai bine, am uns-o cu sare, piper, si alte mirodenii si pe deasupra si am bagat-o la cuptor pret de vreo 2 ore.....

A iesit tare bun, tare gustos si probabil ca daca o fi sa mai fac curcan vreodata, asa o sa-l fac

Si sectiune, pozata a doua zi

"Friptura" am servit-o alaturi de salsa exotica a Mayei....

La desert, doua rulade (ale Seimei) una cu cacao si crema de fructe de padure, una cu ciocolata alba si crema de nuci....
Din pacate, am uitat sa le fac poze in ziua cu pricina, asa ca am pozat a doua zi niste resturi

Si, de incheiere, o poza de grup