[quote name='moatza' date='20 October 2015 - 01:05 PM' timestamp='1445364325' post='231713']
[quote name='ariel' date='20 October 2015 - 03:57 PM' timestamp='1445345864' post='231711']
[quote name='moatza' date='20 October 2015 - 06:54 AM' timestamp='1445342051' post='231703']
bravo, Ariel, esti f harnica si f priceputa!
da' a fost? cand e?
[/quote]
Moatza, sunt harnica doar cand nu-s lenesa
Ziua curcii anu' asta a fost pe 12 Octombrie. Noi am sarbatorit-o pe 11, ca pe 12, zi libera in tara asta, sa ni se refaca colicistul
[/quote]
da' de ce la voi e alta zi decat la americani? nu vorbim de-aceeasi sarbatoare?
[/quote]
da' de ce la voi e alta zi decat la americani? nu vorbim de-aceeasi sarbatoare?
[/quote]
Habar nu stiu de ce, insa cred ca e pur si simplu o chestie de data aleasa de guverne: la Canadieni a doua zi de luni din luna Octombrie, la Americani e ultima zi de joi din Noiembrie.
Ambele natiuni celebreaza ziua recunostintei cam in acelasi fel(in jurul mesei cu familia si prietenii), aceleasi bucate (curcan umplut, bostan, cartofi, porumb), insa doar in US of A urmeaza nebunia cumparaturilor si a reducerilor de preturi.
Una peste alta, ziua recunostintei pe continentul asta e un fel de ziua recoltei de la noi. Cumva, face sens ca in Canada sa fie sarbatorita mai devreme, ca deh, e nordul mai aproape si recoltele se strang mai iute. Zic si eu, dar nu ma cita cumva, ca e foarte posibil sa gresesc!