Curcanul recunostintei
#1
Postat 18 October 2014 - 02:35 PM
Asadar, am multumit prietenilor intru emigrare, vecinilor, colegilor....mioritei, lu' mama lu' Stefan cel Mare, mesterului Manole si tuturor celor care ne-au facut sa fim ceea ce suntem azi
Si cu ocazia asta, va multumesc si voua!
Ca de obicei, ideile pentru meniu si aranjatul mesei le-am luat de aici sau de pe vastul net.
Fata de masa am facut-o din material cumparat cu $1/metru de la Ikea.
Pe fiecare farfurie am pus cate un dovleac in miniatura....
Bauturile datatoare de curaj au fost mai tari...
Sau mai moi Pentru a ramane in tematica portocalie a bostanului, pe post de frapiera am folosit un bostan scobit, l-am umplut cu gheata si sticle de vin
Aperitive am servit un doua transe: unul pe baza de peste, unul pe baza de carne/branza
Din seria " malurile malureste, valurile valureste, nici o masa fara peste"....
Icre. Cumparate
Salam de caracatita. Eataly
Pasta de peste servita pe crakers. Tuna din conserva, macrou afumat, unt, ceapa maruntite in robot....
Cochilii de scoica umplute cu crab si alte E-uri. Cumparate. Promit ca alta data nu mai fac, nu de alta dar in afara de aspect nu era nimic de capul lor.
A doua tura de aperitive:
Paine umpluta. Reteta mamei mele, despre care am discutat mai demult cu Adriana, pe undeva pe aici. Discutia a fost despre reteta, nu despre mama, sa fim bine intelese, da?
Ciupercile enoki cu bacon , idee furata de la La-Chef-A
Si rulouri de castravete cu branza. Castravetele taiat "panglica", un guguloi de pasta de branza (Philadelphia frecata cu putin unt, ceapa si marar), rulat, legat cu un fir de ceapa ciorii, decorat cu rosie cherry....
Nelipsitul platou de branzeturi
Si a urmat piesa de rezistenta, curcanul.
Trebuie sa va spun ca am dus lupte de strada cu pasarea maiastra Cam am vrut eu sa fiu mai cu motz, si sa fac ceva intre ruladele de iepure a lui any si traditionalul curcan.....
'mnealui avea inainte de decongelare la vo' 7 kile. L-am dezosat (cu greu, recunosc) si l-am transformat in
Ceea ce se vede erau la vo' 4.5-5 kile de carne. Pe care le-am sarat, piperat, uns cu mustar....
Umplutura am "confectionat-o dintr-un amestec de ciuperci calite cu ceapa si usturoi, maruntaiele curcanului taiate mai marisor, carne de carnati picanti si oua pentru legatura.
Am "rulat" carnea cum m-am priceput mai bine, am uns-o cu sare, piper, si alte mirodenii si pe deasupra si am bagat-o la cuptor pret de vreo 2 ore.....
A iesit tare bun, tare gustos si probabil ca daca o fi sa mai fac curcan vreodata, asa o sa-l fac
Si sectiune, pozata a doua zi
"Friptura" am servit-o alaturi de salsa exotica a Mayei....
La desert, doua rulade (ale Seimei) una cu cacao si crema de fructe de padure, una cu ciocolata alba si crema de nuci....
Din pacate, am uitat sa le fac poze in ziua cu pricina, asa ca am pozat a doua zi niste resturi
Si, de incheiere, o poza de grup Singura pe care am apucat sa o fac; dupa asta am fost ocupata sa mananc
#2
Postat 18 October 2014 - 03:53 PM
sa va fie de bine recunostinta, si merci ca ne-ai delectat si pe noi.
#4
Postat 18 October 2014 - 04:43 PM
#5
Postat 18 October 2014 - 05:23 PM
Wowerful, la 18 October 2014 - 04:43 PM, a spus:
Wowerful, sunt încântată. Numai ca, vezi tu, ideile nu mi aparțin...
Însă, dar din dar se face raiul, din idee în idee creăm mese frumoase și copioase.
#6
Postat 18 October 2014 - 06:38 PM
#10
Postat 18 October 2014 - 11:12 PM
ariel, la 18 October 2014 - 08:18 PM, a spus:
Nu aștepta până la anu
Ocazii fericite sa ai!
Ai dreptate; ma gandeam la dovleac si la curcan, ca nu le cumpar de obicei decat in octombrie. Eu curcanul doar il "azvarl" in cuptor si gata (marinat, umplut, "clasic"), nu stiu cand o sa ma incumet la ce-ai facut tu- poate ar trebui sa exersez pe un pui , cred ca am vazut tehnica pe undeva.
#11
Postat 19 October 2014 - 04:17 AM
ariel, la 18 October 2014 - 02:35 PM, a spus:
Pai matale nu esti inca canadian ?
Arata superb totul! Idei minunate Eu curcanul il fac intreg, dar ii masez pieptul, pe sub piele, cu unt aromat
Imi place rulada mult
#12
Postat 19 October 2014 - 12:21 PM
Iti multumesc ca te-ai gandit si la noi si ne-ai impartasit si noua.
Mie cel mai mult mi-a placut frapiera, bostanul umplut cu gheata e...WOW!
#13
Postat 19 October 2014 - 01:57 PM
#14
Postat 19 October 2014 - 03:03 PM
Imi plac ideile cu castravetele "îmbrînzat". Ador chestiile astea mititele
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#15
Postat 19 October 2014 - 03:33 PM
adi_edi, la 18 October 2014 - 11:12 PM, a spus:
ariel, la 18 October 2014 - 08:18 PM, a spus:
Nu aștepta până la anu
Ocazii fericite sa ai!
Ai dreptate; ma gandeam la dovleac si la curcan, ca nu le cumpar de obicei decat in octombrie. Eu curcanul doar il "azvarl" in cuptor si gata (marinat, umplut, "clasic"), nu stiu cand o sa ma incumet la ce-ai facut tu- poate ar trebui sa exersez pe un pui , cred ca am vazut tehnica pe undeva.
Asa "tratam" si eu curcanul inainte. Si-mi ramaneau resturi pe care le plimbam prin frigider cam 3-4 zile dupa aia....Asa, am oasele de supa si rulada s-a mancat toata.
Exact asa am facut si eu, am dezosat mai demult un pui si m-am gandit ca si cu curca tre' sa fie la fel. Pe Youtube am gasit un filmulet al Marthei Stewart (boning a turkey), insa mie mi-a luat de 3 ori mai mult timp decat i-a luat ei. Dar nah, eu nu-s Martha, si nici la pucarie n-am fost
Data viitoare cand l-oi face, o sa execut si un sosulet langa.
#16
Postat 19 October 2014 - 03:35 PM
#17
Postat 19 October 2014 - 03:37 PM
Eataly, la 19 October 2014 - 12:21 PM, a spus:
Iti multumesc ca te-ai gandit si la noi si ne-ai impartasit si noua.
Mie cel mai mult mi-a placut frapiera, bostanul umplut cu gheata e...WOW!
Eataly, sa stii ca ala a facut toti banii. Cand au intrat musafirii in dining room, au vazut masa si au inceput care mai de care sa scoata aparatele sa faca poze. Bostanul meu frapiera era ca marile vedete inconjurate de paparazzi
#19
Postat 19 October 2014 - 03:49 PM
Maya, la 19 October 2014 - 03:03 PM, a spus:
Imi plac ideile cu castravetele "îmbrînzat". Ador chestiile astea mititele
Maya, eu am o idee fixa sa nu fac de prea multe ori, si mai ales la aceeasi musafiri, aceleasi aperitive. Sau macar sa fie prezentate altfel....Asa ca orice idee de aperitiv ma atrage!
Ce am uitat sa spun e ca panglicile alea de castravete le-am sarat, si le-am lasat o vreme sa "transpire". Inainte de-a le "imbranzi" le-am tamponat bine cu hartie, sa scot umezeala din ele...
Dupa ce am stabilit meniul si facut cumparaturile, am mai vazut undeva o idee tare misto de aperitiv; pe care o voi pune in aplicare cu prima ocazie:
rosii cocktail, scobite ca pentru rosii umplute. In ele se toarna un strop de ulei de masline si unul de otet balsamic. Apoi se "umplu" cu bocconcini (aici se gasesc bile de mozzarella de diferite dimensiuni. Teoretic bila de branza ar trebui sa fie un pic mai mica decat interiorul tomatei) si se decoreaza cu frunze de busuioc...Cel putin in poza vazuta de mine aratau tare bine! Si iaca e aceeasi combinatie de rosie/branza dar prezentata altfel....
#20
Postat 19 October 2014 - 05:12 PM
Am si eu cateva fete de masa facute cu material luat de la Ikea, dar vreau sa zic ca tu l-ai luat extrem de ieftin, aproape "dijiaba" .
Bravo, felicitari pentru tot!