Titirimundi, la 31 October 2014 - 11:24 PM, a spus:
Daniella, la 29 October 2014 - 07:50 PM, a spus:
woaw! ce frumoase's pietele lor! sa va fie de bine plimbarea si sa va duceti cat de des in vacante de astea prin care sa ne plimbati si pe noi ....
Nu ai zis ce impersie ti-au facut stridiile? sunt mai curioasa decat pisica
ce e pe feliile alea de paine ... ca niste matze lungi albe? tipari?
care soric espandat Carmen? ala de langa carnaciorii "de bere"? jumari, adica?
eu as fi gustat oleaca de jamon, stridiile, paella aia cu negru de sepia si Chupito deYogur ...
Nu ai zis ce impersie ti-au facut stridiile? sunt mai curioasa decat pisica
ce e pe feliile alea de paine ... ca niste matze lungi albe? tipari?
care soric espandat Carmen? ala de langa carnaciorii "de bere"? jumari, adica?
eu as fi gustat oleaca de jamon, stridiile, paella aia cu negru de sepia si Chupito deYogur ...
Buna seara! Si Moata, iarta-ma ca m-a bagat asa in topicul tau
Daniela, este peste...se numeste "angulas" (nu stiu sa-l traduc in romana; wikipedia spune ca in engleza ar fi "eel"). Sunt tipice din nordul Spaniei si sunt extrem de scumpe (de la 200 euro in sus...pana la 1000-1500). Din cauza pretul s-a inventat o sora mai "saraca", care se face din surimi. Are acelasi aspect (nu insa si acelasi gust) si este accesibila ca si pret. Se spune ca ar o chestie tare buna la gust. Eu desi am avut posibilitatea sa le gust la cineva pe cele bune...nu am putut. Este ceva in aspectul lor care ma impiedica sa o fac (dar voi nu va luati dupa mine, eu nu pot sa mananc nici linte tot din motive de aspect)
Asta este modul tipic de servire:
interesant si bine de stiut, fiindca erau preparate cu ciuperci pe-acolo si-am vazut un japonez ca manca asa ceva din mers,pe mine m-a dus gandul la enoki.