Forum Culinar: Afumaturile mele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Afumaturile mele

#1 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 02 November 2014 - 09:53 PM

Anul asta i-am comandat sotului afumatoare cadou de ziua de nastere.
Pana acum am folosit-o de 3 ori si iata si pozele de rigoare:
Doama afumatoare:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149569630569.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149570125686.jpg

Prima incercare:
kaizer, piept de curcan di inca o bucata care nu imi mai aduc aminte ce e :)

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149570675154.jpg

A doua incercare:
Pui intreg, pastrama de oaie, piet de curcan, piept de pui

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149571819639.jpg

A treia incercare:

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-1414957712704.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149577579639.jpg

Carnati din carne de vita si un pic de grasime de oaie,

antricot de vita,

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149578140654.jpg

rulada din piept de curcan cu mustar dijon si usturoi,

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149578573018.jpg

rulada din piept de curcan cu dulceata de chili,

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149578980249.jpg

sinta vita

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-591-14149579851198.jpg

#2 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 02 November 2014 - 09:57 PM

Merci mult! Acum nu mai sint curioasa, ci sint doar geloasa :) in sens pozitiv... :)

#3 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 02 November 2014 - 10:15 PM

Carmella :)

Si acum impresii:

Pieptul de pui iese cam uscat, nu stiu daca o sa mai fie in program.
Pieptul de curcan iese delicios si nu este uscat. Am facut 3 feluri :
1 marinat + uns cu dulceata de chilli
2 marinat + uns cu paprika
3 marinat - rulada + dijon +pasta de usturoi + uns in timp ce era in afumatoare cu sos teriaky = the best!
4 marinat - rulada + dulceata de chili in interior + exterior

Pastrama de oaie - gustoasa dar cam taricica.

Antricot de vita - marinat + amestec de paprika +sare grunjiasa + zahar brun + piper + cimbru + in timp ce era in afumatoare sos de barbeque = WOW in mod cert nu va lipsi de acum.

Carnati - super

Sinta - fiarte buna rece taiata subtire la sandwich.

Pui intreg - arata bine, nu am dat pe spate, prefer ruladele de curcan.

Kaizer - alt WOW. Super gustos


Daca are cineva sugestii si retete de abia astept sa le pun la incercare :)

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 November 2014 - 11:07 PM

Chiar ca e de invidiat, e mai puternica decit a noastra.
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14149616925661.jpg
Noi am folosit-o extrem de putin, cre ca de 2 sau 3 ori pentru ca mi-e mila de bietul Stefano care sta linga ea non stop sa supravegheze carbunii asa ca renunt.
Ce a iesit cel mai bine din ce am incercat a fost cirnatul, ceafa de porc si macroul, pieptul de pui la fel iese prea uscat.
crud, in raftul dedesubt e pieptul de pui
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14149621318621.jpg
copt
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14149620774299.jpg

#5 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 02 November 2014 - 11:57 PM

Adriana, cred ca o poti folosi si tu in gengul cum e a mea daca faci ceva schimbari: scoti raftul de dedesubt si atarni de raftul de sus bucatile.

Eu bag cam 3-4 kg de carbuni si o aduc cam la150- 120 de grade C dupa care scade cam la 100. Pe langa carbuni mai adaug lemn de afumat de la weber pe care il tin in vin si il usuc cu hartie( asta il pun cam pe la jumatatea timpului) sau runegus.

Alaltaieri pentru ca a fost cam frig si a si plouat a stat cam 5 ore la 120- 100 C.
Felii nu am incercat, doar bucatoaie. :rolleyes:

Pestw inca nu am incercat si nici branza , dar le am in orogram pebtru anul viitor

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 November 2014 - 09:06 AM

de pesti voiam si eu sa-ti zic, noi am facut macrou si-a iesit o bunatate.
si toba de casa - sa nu te sperii, ca se face f usor! - si-afumata apoi e-un mare wow.
ma gandesc ca ati putea tine pieptul de pui mai putin, ca sa nu iasa uscat. sau nu se afuma suficient daca-l tii mai putin?
la noi am vazut si pulpe si aripioare afumate,la magazin. si picioare de porc. si cu toate ca cica nu-s sanatoase, mie-mi plac f mult prunele afumate, nu doar uscate.

#7 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 20 December 2019 - 10:20 PM

Am incheiat sezonul de pizza acu 2 saptamani si ieri am facut carnati iar azi i-am afumat

Carnita de gat de vaca + 15% grasime de oaie
Ustutoi, paprika dulce, paprika iute, sare, allspice 12- 14 boabe la 9 kile carne, si 300 ml vin rosu on care amestec toate mirodeniile inainte de a le baga in carne:

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-48999000-1576872601.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-81135000-1576872620.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-56545300-1576872657.jpg

Si am incercat un pic de carnita sa verific aromele, ale-alea..

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-18002500-1576872677.jpg

Si gata asamblati carnateii =))

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-50297200-1576872693.jpg

Pregatit carbunii in afumatoare

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-56249600-1576872707.jpg

Aruncat in afumatoare si o bucatica de lemn de maslin inmuiat in vin

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-50475200-1576872720.jpg

Fumul isi face treaba 😉

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-29149100-1576872756.jpg

Carnateii pus la afumat si sub ei pe o folie de aluminium am pus cativa cartofi taiati pe jumatate pe care se scurge zeama de la carnatei

Imagine atasata: monthly_12_2019/post-591-0-88165200-1576872738.jpg

Am facut 3 ture de afumare si o parte i-am lasat neafumati pentru facut maine la gratar. Bun bun

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 20 December 2019 - 10:23 PM


#8 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 December 2019 - 10:55 PM

f bun si voi f harnici!
ce capacitate are, adica cate kg de carnati ai afumat la o tura?
mai ai in plan si alte afumaturi?

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 December 2019 - 11:03 PM

Bravo sunteti profesionisti! Jos palaria!

#10 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 20 December 2019 - 11:29 PM

Vezi postareamoatza, la 20 December 2019 - 10:55 PM, a spus:

f bun si voi f harnici!
ce capacitate are, adica cate kg de carnati ai afumat la o tura?
mai ai in plan si alte afumaturi?


Am afumat cam 2,3 kg la fiecare tura. Intra cam pana la 3 kg dar mie imi place sa las un pus de spariu intre carnati, sa nu fie inghesuiti.

Deocamdata nu am in plan alte afumaruri pentru luna viitoare. Ar trebui sa fie iarna,sa ploua si sa fie frig dar vremea nh are nici o legatura ce ar trebui sa fie, asa ca nu stiu programul prea departe.

Vezi postareaany_annette, la 20 December 2019 - 11:03 PM, a spus:

Bravo sunteti profesionisti! Jos palaria!


Multymim 🤗

#11 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,834
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 December 2019 - 07:17 AM

Bravo Clau! Jos palaria! Sa aveti pofta la tot ce ai pregatit acolo. Foarte bine faci ca nu inghesui carnea sau produsele de afumat, asa facea si mama si socrii cand afumau produse, lasau loc putin intre ele, probabil sa se afume frumos si uniform. Mie personal imi place sa fie fumul un pic fierbinte sa faca o crusta de prajire usoara mai ales la kaizer sau sunca. Bravo! Imi place maxim cuptorul asta al tau!

#12 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 December 2019 - 07:50 AM

Mino, 🤗 fumul e firbinte ca eu afum la cald -incep pe la 120 de grade si las sa scada pana pe la 60 depinde de durata.

#13 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,834
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 21 December 2019 - 09:54 AM

Vezi postareaclau_ash, la 21 December 2019 - 07:50 AM, a spus:

Mino, 🤗 fumul e firbinte ca eu afum la cald -incep pe la 120 de grade si las sa scada pana pe la 60 depinde de durata.



Uite ca eu nu stiu ce temperatura aveau in afumatoarea lor, ca era facuta atunci intr-un butoi de tabla, ma rog chestie rustica, pe care nu o tin minte cum era asamblata dar care nu avea termometru. Stiu doar ca fumul era bun mai ales din lemnul de cires sau alt copac fructifer si de obicei afumaturile facute de socri la inceput erau crud afumate, nu aveau stratul ala subtire prajit, pana intr-un an cand au scapat focul mai tare la afumatoare si suncile care erau in afumatoare au iesit putin prajite si mi-au placut la nebunie. Si uite asa dintr-o greseala am descoperit ce imi place =)) chestie de gust in final. Mama pe alta parte, fierbea putin suncile in moare de varza si apoi le afuma in fumul fierbinte de ieseau si prajite si afumate in acelasi timp. Acum am terminat cu fumurile, doar le gustam! =))

#14 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2019 - 03:34 PM

aidicapu meu, asa ceva.... super, clau, nota 10 cu coronita

numai mie nu imi ies cârnații i-am bagat prin țuțumeaga speciala de la masina de tocat si mi-a iesit un fel de mortadella in loc de cârnați. tocatura s-a facut harcea parcea, a ajuns ca o pasta Imagine postata

#15 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 December 2019 - 05:44 PM

Vezi postareaDexter, la 21 December 2019 - 03:34 PM, a spus:

aidicapu meu, asa ceva.... super, clau, nota 10 cu coronita

numai mie nu imi ies cârnații i-am bagat prin țuțumeaga speciala de la masina de tocat si mi-a iesit un fel de mortadella in loc de cârnați. tocatura s-a facut harcea parcea, a ajuns ca o pasta Imagine postata


Dexter,🤗.
In legatura cu carnatii tai, ai scos cutitul cand i-ai umplut?trebuie sa fie o cheestie tot ca o cruxe dar fara cutit.
Mie mi-a iesea asa can am facut la cu masina de tocat de la kitchenaid.
Dypa aia am umplut cu aparatul de silicon 😂😂😂 dypa care am facut upgrade si mi-am luar aparatul asa de care sunt foarte multumita

#16 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 December 2019 - 05:51 PM

am scos cutitul dar carnea s-a storcit la a doua trecere prin masină Imagine postata acum ii cumpar iar masinaria am pus-o in strada, poate vrea cineva sa faca mortadella Imagine postata

#17 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 21 December 2019 - 07:43 PM

Eu am tocat carnea de 2 ori. Fiind matele subtiri, intotdeauna toc carnea de 2 ori. Iese ca pasta de mici

#18 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2019 - 06:17 PM

noi, din contra, la carnati tocam cu cea mai mare sita.
matusa-mea de la tara toca doar cu satarul.

#19 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,834
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 22 December 2019 - 07:01 PM

Vezi postareamoatza, la 22 December 2019 - 06:17 PM, a spus:

noi, din contra, la carnati tocam cu cea mai mare sita.
matusa-mea de la tara toca doar cu satarul.


Si eu tot asa stiu, carnea tocata cat se poate de mare si la tara, batranii si macelarii tocau cu satarul carnea! Acum nu stiu catimai toaca cu satarul, dar sita cu gaurile cele mai sunt sunt foarte ok!

Vezi postareaDexter, la 21 December 2019 - 05:51 PM, a spus:

am scos cutitul dar carnea s-a storcit la a doua trecere prin masină Imagine postata acum ii cumpar iar masinaria am pus-o in strada, poate vrea cineva sa faca mortadella Imagine postata


Carnea se storceste cand nu taie foarte bine cutitul atunci cand toci prima data si raman fibre pe carne netocate care se depun pe cutin cand dai a doua oara prin masina sau cand umpli matzele.

#20 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 949
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 22 December 2019 - 08:50 PM

Pai alea sunt mate de porc care sunt mai grosute. Eu fac cu mate de oaie care sunt cam cat degetul mic. Daca nu toc carnea bine e mai greu de umplut

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi