Afumaturile mele
#1
Postat 02 November 2014 - 09:53 PM
Pana acum am folosit-o de 3 ori si iata si pozele de rigoare:
Doama afumatoare:
Prima incercare:
kaizer, piept de curcan di inca o bucata care nu imi mai aduc aminte ce e
A doua incercare:
Pui intreg, pastrama de oaie, piet de curcan, piept de pui
A treia incercare:
Carnati din carne de vita si un pic de grasime de oaie,
antricot de vita,
rulada din piept de curcan cu mustar dijon si usturoi,
rulada din piept de curcan cu dulceata de chili,
sinta vita
#2
Postat 02 November 2014 - 09:57 PM
#3
Postat 02 November 2014 - 10:15 PM
Si acum impresii:
Pieptul de pui iese cam uscat, nu stiu daca o sa mai fie in program.
Pieptul de curcan iese delicios si nu este uscat. Am facut 3 feluri :
1 marinat + uns cu dulceata de chilli
2 marinat + uns cu paprika
3 marinat - rulada + dijon +pasta de usturoi + uns in timp ce era in afumatoare cu sos teriaky = the best!
4 marinat - rulada + dulceata de chili in interior + exterior
Pastrama de oaie - gustoasa dar cam taricica.
Antricot de vita - marinat + amestec de paprika +sare grunjiasa + zahar brun + piper + cimbru + in timp ce era in afumatoare sos de barbeque = WOW in mod cert nu va lipsi de acum.
Carnati - super
Sinta - fiarte buna rece taiata subtire la sandwich.
Pui intreg - arata bine, nu am dat pe spate, prefer ruladele de curcan.
Kaizer - alt WOW. Super gustos
Daca are cineva sugestii si retete de abia astept sa le pun la incercare
#4
Postat 02 November 2014 - 11:07 PM
Noi am folosit-o extrem de putin, cre ca de 2 sau 3 ori pentru ca mi-e mila de bietul Stefano care sta linga ea non stop sa supravegheze carbunii asa ca renunt.
Ce a iesit cel mai bine din ce am incercat a fost cirnatul, ceafa de porc si macroul, pieptul de pui la fel iese prea uscat.
crud, in raftul dedesubt e pieptul de pui
copt
#5
Postat 02 November 2014 - 11:57 PM
Eu bag cam 3-4 kg de carbuni si o aduc cam la150- 120 de grade C dupa care scade cam la 100. Pe langa carbuni mai adaug lemn de afumat de la weber pe care il tin in vin si il usuc cu hartie( asta il pun cam pe la jumatatea timpului) sau runegus.
Alaltaieri pentru ca a fost cam frig si a si plouat a stat cam 5 ore la 120- 100 C.
Felii nu am incercat, doar bucatoaie.
Pestw inca nu am incercat si nici branza , dar le am in orogram pebtru anul viitor
#6
Postat 03 November 2014 - 09:06 AM
si toba de casa - sa nu te sperii, ca se face f usor! - si-afumata apoi e-un mare wow.
ma gandesc ca ati putea tine pieptul de pui mai putin, ca sa nu iasa uscat. sau nu se afuma suficient daca-l tii mai putin?
la noi am vazut si pulpe si aripioare afumate,la magazin. si picioare de porc. si cu toate ca cica nu-s sanatoase, mie-mi plac f mult prunele afumate, nu doar uscate.
#7
Postat 20 December 2019 - 10:20 PM
Carnita de gat de vaca + 15% grasime de oaie
Ustutoi, paprika dulce, paprika iute, sare, allspice 12- 14 boabe la 9 kile carne, si 300 ml vin rosu on care amestec toate mirodeniile inainte de a le baga in carne:
Si am incercat un pic de carnita sa verific aromele, ale-alea..
Si gata asamblati carnateii
Pregatit carbunii in afumatoare
Aruncat in afumatoare si o bucatica de lemn de maslin inmuiat in vin
Fumul isi face treaba 😉
Carnateii pus la afumat si sub ei pe o folie de aluminium am pus cativa cartofi taiati pe jumatate pe care se scurge zeama de la carnatei
Am facut 3 ture de afumare si o parte i-am lasat neafumati pentru facut maine la gratar. Bun bun
Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 20 December 2019 - 10:23 PM
#8
Postat 20 December 2019 - 10:55 PM
ce capacitate are, adica cate kg de carnati ai afumat la o tura?
mai ai in plan si alte afumaturi?
#10
Postat 20 December 2019 - 11:29 PM
moatza, la 20 December 2019 - 10:55 PM, a spus:
ce capacitate are, adica cate kg de carnati ai afumat la o tura?
mai ai in plan si alte afumaturi?
Am afumat cam 2,3 kg la fiecare tura. Intra cam pana la 3 kg dar mie imi place sa las un pus de spariu intre carnati, sa nu fie inghesuiti.
Deocamdata nu am in plan alte afumaruri pentru luna viitoare. Ar trebui sa fie iarna,sa ploua si sa fie frig dar vremea nh are nici o legatura ce ar trebui sa fie, asa ca nu stiu programul prea departe.
any_annette, la 20 December 2019 - 11:03 PM, a spus:
Multymim 🤗
#11
Postat 21 December 2019 - 07:17 AM
#12
Postat 21 December 2019 - 07:50 AM
#13
Postat 21 December 2019 - 09:54 AM
clau_ash, la 21 December 2019 - 07:50 AM, a spus:
Uite ca eu nu stiu ce temperatura aveau in afumatoarea lor, ca era facuta atunci intr-un butoi de tabla, ma rog chestie rustica, pe care nu o tin minte cum era asamblata dar care nu avea termometru. Stiu doar ca fumul era bun mai ales din lemnul de cires sau alt copac fructifer si de obicei afumaturile facute de socri la inceput erau crud afumate, nu aveau stratul ala subtire prajit, pana intr-un an cand au scapat focul mai tare la afumatoare si suncile care erau in afumatoare au iesit putin prajite si mi-au placut la nebunie. Si uite asa dintr-o greseala am descoperit ce imi place chestie de gust in final. Mama pe alta parte, fierbea putin suncile in moare de varza si apoi le afuma in fumul fierbinte de ieseau si prajite si afumate in acelasi timp. Acum am terminat cu fumurile, doar le gustam!
#14
Postat 21 December 2019 - 03:34 PM
numai mie nu imi ies cârnații i-am bagat prin țuțumeaga speciala de la masina de tocat si mi-a iesit un fel de mortadella in loc de cârnați. tocatura s-a facut harcea parcea, a ajuns ca o pasta
#15
Postat 21 December 2019 - 05:44 PM
Dexter, la 21 December 2019 - 03:34 PM, a spus:
numai mie nu imi ies cârnații i-am bagat prin țuțumeaga speciala de la masina de tocat si mi-a iesit un fel de mortadella in loc de cârnați. tocatura s-a facut harcea parcea, a ajuns ca o pasta
Dexter,🤗.
In legatura cu carnatii tai, ai scos cutitul cand i-ai umplut?trebuie sa fie o cheestie tot ca o cruxe dar fara cutit.
Mie mi-a iesea asa can am facut la cu masina de tocat de la kitchenaid.
Dypa aia am umplut cu aparatul de silicon 😂😂😂 dypa care am facut upgrade si mi-am luar aparatul asa de care sunt foarte multumita
#16
Postat 21 December 2019 - 05:51 PM
#17
Postat 21 December 2019 - 07:43 PM
#18
Postat 22 December 2019 - 06:17 PM
matusa-mea de la tara toca doar cu satarul.
#19
Postat 22 December 2019 - 07:01 PM
moatza, la 22 December 2019 - 06:17 PM, a spus:
matusa-mea de la tara toca doar cu satarul.
Si eu tot asa stiu, carnea tocata cat se poate de mare si la tara, batranii si macelarii tocau cu satarul carnea! Acum nu stiu catimai toaca cu satarul, dar sita cu gaurile cele mai sunt sunt foarte ok!
Dexter, la 21 December 2019 - 05:51 PM, a spus:
Carnea se storceste cand nu taie foarte bine cutitul atunci cand toci prima data si raman fibre pe carne netocate care se depun pe cutin cand dai a doua oara prin masina sau cand umpli matzele.
#20
Postat 22 December 2019 - 08:50 PM