Mi-era o pofta nebuna de cornulete si cum eram la cumparaturi am agatat si o cutie de untura. Era, de fapt, singurul ingredient de care imi mai aduceam aminte...
Fara nici-o reteta la dispozitie (caietul meu mai vechi e dat disparut) am purces la informarea "netului".
Dupa ce am citit varii chestii care se contraziceau, am ajuns in sfarsit la urmatoarea concluzie...
Ingrediente:
500 g făină integrala
125 g untură
200 g iaurt
1ou
1 pliculeț drojdie uscată
25 g fructoza
vanilie
Pofta mare, asa ca eu am dublat reteta si am facut dintr-un kilogram de faina integrala.
Cum eu nu prea am mult timp la dispozitie si nici prea multa rabdare (m-a parasit... daca o gasiti indicati-i drumul catre mine)am pus totul intr-un castron si am framantat un pic. Nu m-am omorat prea tare cu framantatul, m-am oprit cand ingredientele erau toate amalgamate.
Ar fi trebuit sa las aluatul la odihnit o ora, dar eu dupa 40 de minute am purces la treaba.
Le-am umplut cu:
- visine (in suc propriu... fara suc)
- dulceata de capsuni cu migdale macinate
- nutella monti facuta de mine dupa reteta Adrianei si migdale macinate
- caise uscate si migdale macinate
La cuptor (175°C) timp de aproximativ 15 minute. Am facut 3 tavi. Prea bune!
Si acum dovezile... cele cu nutella si cele cu caisele uscate
... cele cu dulceata de capsuni
... si preferatele mele (cu visine)
A, sa va zic o chestie faina. Eu cand intind aluatul o fac mereu pe o hartie de copt (fiecare cu piticii lui). Cum nu am amestecat dulceata/nutella cu migdalele macinate ci puneam din fiecare cu lingutita, era normal sa mai cada pe langa. Asa ca atunci cand intindeam urmatoarea foaie bucatelele de migdale intrau in ea.
La inceput a fost o intamplare, dupa aia am facut-o intentionat. Asa de bune si frumoase au iesit...
Data viitoare voi gresi in mod intentionat de la prima foaie.
Pagina 1 din 1
Dieta Montignac - Cornulete cu untura ... F2
Arata acest topic
Pagina 1 din 1