Forum Culinar: Concurs de iarna pe Arta Culinara - Forum Culinar

Salt la continut

  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Concurs de iarna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...

#61 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2014 - 12:04 AM

Vezi postareaDexter, la 26 December 2014 - 08:03 PM, a spus:

Zucchine alla velletrana

Un aperitiv de pe masa mea de crăciun, rețeta de Gianfranco Vissani, unul din chef-ii mei preferati :)

Atasament P1230678.JPG


ingrediente (cantități pentru 2 porții)

- 2 dovlecei mijlocii, cît mai tineri și proaspeți
- 100g de carne de vițel
- 2 mandarine (+ lichior de mandarine dacă aveți)
- o sfeclă roșie mică
- usturoi normal și usturoi verde
- rozmarin
- ulei de măsline evoo, sare, piper

cum se face

marinarea (de la jumătate de oră in sus)

dovlecei se taie in mirepoix, cit de mic puteți
se sărează și pun la marinat in ulei de măsline, usturoi și o rămurică de rozmarin

carnea de vițel se toacă din cuțit cît mai mărunt după care se pulsează două ture in mixer/blender/bimby
se sărează, piperează și se pune la marinat in suc de mandarine, alcool de mandarine (dacă aveți), ulei de măsline, usturoi normal + verde și rozmarin.
sfecla de coace in mo (in apă) cam 5 minute

montarea

se scurg toate sucurile de la dovlecei și de la carne intr-o tigaie și se face o "salsina" adăugînd un pic de apă și/sau suc de mandarine

montarea se face intr-o formă pătrată sau circulară, primul strat fiind felii foarte subțiri de sfeclă, un strat de zucchine, unul de carne și tot așa pînă umpleți forma. se decorează cu sfeclă
după ce se îndepărteaza forma, se toarnă cîteva picături/lingurițe de sosuleț

PS dacă cumva adăugați și o bucată de hîrtie in farfurie, aveți grijă să nu intre in sos :)


Dexter, am luat doar 200 de gr de carne si vreau sa-ti zic ca ne-am batut pe ea. Maica-mea mi-o fura din farfurie :)
Eu la ora asta dovleceii nu-i pot minca cruzi ca producatorul meu nu-i are si astia adusi de la distanta pina ajung in bucataria mea isi pierd toata prospetimea, aveam 2 destul de maricei mi se pare ca vin din Sicilia, i-am taiat bucatele mici mici si i-am copt in wok stropindu-i doar cu putin vin si lasindu-i sa se coaca in suc propriu doar cu putina sare cu arome.
Carnea am condimentat-o bine cu sare cu arome, piper, suc de lamiie ca n-am mandarine si un pic de amaretto di saronno (barul e in spatele bradului si nu pot sa scot nimic din el, pe asta il aveam afara pentru ca l-am folosit la biscuiti) plus binenteles ulei.
Foarte foarte bunut, mai fac :) mai ales cind s-or putea minca dovleceii cruzi.
Vad acum ca am uitat de sfecla ca doar o aveam, deasupra e un pic de otet balsamic pentru ca am gresit sticluta cu cel cremos de decorat :)
Imagine atasata: monthly_12_2014/post-4-14198906596719.jpg

#62 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 December 2014 - 12:08 AM

Arata misto!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#63 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 December 2014 - 12:19 AM

adriana, arată wow! mă bucur că v-a plăcut!
mie mi-a rămas un pic din carnea marinată, i-am pus restul de sosuleț in cap, am dat-o la frigider peste noapte și am mîncat-o a doua zi pe pîine prăjită :)

#64 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2014 - 12:22 AM

la noi a ramas cam o lingura de la prinz si a terminat-o mama in seara asta

#65 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 01 January 2015 - 05:21 PM

Iulia, super inceput de an :) !
Mi-am bagat nasul in bucataria domnisoarei Keiko :) , interesant ca majoritatea sunt retete de provenienta eurpoeana, multe sunt chiar si aici pe forum, dar sunt si unele pe care as vrea sa stiu cum se fac (nu mi-am facut cont, doar m-am uitat la poze deocamdata).

#66 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 January 2015 - 06:43 PM

Iulia nicoleta, multumim pentru participare, foarte frumoasa prezentare.

#67 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 January 2015 - 09:04 PM

Adi, Adriana, multumesc de aprecieri !
Cu greu am reusit sa ma mobilizez desi aveam reteta in cap de ceva timp. Insa sa apuc sa fac o reteta cap-coada cu Maria prin preajma e o adevarata aventura. Noroc ca ieri a dormit 2ore legate suficient cat sa mesteresc la ea.
Nu e o reteta complicata, sigurul lucru care mi-a ridicat probleme au fost tigaretele. Eu nu am mai lucrat pana acum cu foi de orez si nu mi-au ieist asa cum arata in pozele cofetarului. Nu stiu unde am gresit....

#68 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2015 - 01:35 PM

eu fac niste tigarete cu branza si verdeturi dupa reteta Pocai, cu foi filo.
Iulia, bravo, io cred ca Mariuca iti da avant.

#69 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 January 2015 - 08:13 PM

Iepure de camp, cu fructe si legume, la cuptor

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-100-14202195831798.jpg

Am avut un iepure de camp de cca 3 kg curatat. L=am portionat si l-am lasat cam o ora in apa rece cu otet.
Dupa ce l-am scos din apa, l-am sters cat de cat, l-am masat cu un amestec de condimente: boia dulce si iute, piper negru si rosu, rozmarin, cimbru, busuioc, usturoi granulat.
L-am asezat in tava, am pus peste carne cateva felii de sunca afumata, o mana de masline mici negre, o mana de masline verzi picante, o lamaie feliata, sare si l-am stropit cu ulei de masline. Am adaugat 200ml de supa de curcan, am acoperit tava cu folie de aluminiu si l-am pus la cuptor la foc mare.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-100-1420220209099.jpg

Intre timp am pregatit legumele si fructele: doua portocale, un mar mare, stafide, curmale fara samburi, cateva cepusoare rosii, doi morcovi, rosii cherry si normale.
Dupa 45 de min m-am uitat la carne, am intors-o in tava, am stropit-o cu sosul care se formase deja si am pus legumele pe langa. Am acoperit iar si i-am dat bice inca o ora.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-100-14202205047508.jpg

Cat carnea zacea in cuptor, am pregatit si o alta garnitura, ptr profani. Am curatat cinci cartofi, i-am feliat la Boerner si i-am pus in apa sarata care clocotea timp de fix 5min. Apoi i-am strecurat, i-am lasat sa se zvante si i-am prajit in untura de curcan. Va recomand calduros cartofii prajiti in felul asta, chiar se cunoste diferenta. Prin fierbere se expandeaza stratul de amidon de la suprafata cartofilor, iar prin prajire se formeaza un strat crocant, miezul ramanand pufos. Decadent!

Cat se prajeau cartofii am pescuit din tava de la cuptor fructele si legumele, mai putin maslinele si morcovii. Le-am dat la blender + trei felii de sunca caramelizata, le-am pus pe foc cu ceva vin rosu si un pic de supa de curcan. Au clocotit putin, am corectat aciditatea cu niste gem de caise, am pus o lingurita de sos iute de ardei si cateva picaturi de otet balsamic, sare. Cand mi-a placut gustul, le-am pasat prin strecuratoare. A iesit un sos consistent, lucios de la sunca afumata, dulce-acrisor-picant - f bun!
Cand am scos legumele din tava, am luat si folia de aluminiu si-am lasat carnea sa faca fatza.

Dupa 2h15min carnea era patrunsa bine, am stors peste carne restul de felii de portocala pe care le scosesem din tava si-am inchis focul.
Am trecut la poze si cand sa trec si la degustare cu tot familionul, mi-am dat seama ca am uitat biletul. Asa ca am scris unul la repezeala, am incurcat data si-am uitat si numele preparatului. Asa ca daca juriul nu valideaza reteta ptr concurs, nu ma supar :occasion14: doar rog sa mute reteta in alta parte.
Am avut si-o pietroasa alba si seaca, omul i-a pus chiar si gheata si ne-am declarat multumiti.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-100-14202216577821.jpg

Carnea are o aroma salbatica, diferita de iepurele de casa. In plus, am avut parte de-un iepure f atlet, niciun pic de grasime n-a avut, asa ca sunca afumata de casa a fost f potrivita. In farfurie am pus si-o feliuta de sunca caramelizata, nu stiu daca se observa din cauza culorii mult mai inchise a carnii.

#70 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 January 2015 - 10:02 PM

Vezi postareamoatza, la 02 January 2015 - 08:13 PM, a spus:

Asa ca am scris unul la repezeala, am incurcat data si-am uitat si numele preparatului. Asa ca daca juriul nu valideaza reteta ptr concurs, nu ma supar :occasion14: doar rog sa mute reteta in alta parte.

Imi pare rau, dar nefiind biletelul cum am cerut nu pot s-o validez :)
Am mutat-o aici si apoi facem cum doriti voi, ori un subiect cu toate retetele care n-au fost validate ori cite un subiect separat pentru diecare reteta.

#71 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 January 2015 - 11:26 PM

Moatzo, da nu mai ai carne sa refaci platoul?
E pacat sa ai spart gheata cu o reteta de mancare si nu dulce... Am si eu in cap o reteta cu sos asa...pana la urmatorul concurs am timp s-o fac :occasion14:
Eu am scris biletul de pe 31 dimineatza ca sa fiu cu mintea limpede...:)

#72 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2015 - 12:34 AM

La mine s-a vazut cat de limpede gandeam, am ratat bunatate de soare!

Dar oarescum tot am avut noroc, mi-a iesit o friptura de rata extraordinara, dar n-a avut noroc de poze, baterii decedate. Iar in pragul decesului lor, am pozat christmas cake-ul o sa vedeti de ce tocmai mureau!
Ne mai si distram! Eu vroiam sa pun bloody mary beef, dar uite ce-a iesit!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#73 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 January 2015 - 11:38 AM

nu-i bai, eram pe fuga ca de-obicei, si-am uitat complet de bilet.
iepurele a venit nesperat ca s-a luat la intrecere cu trenul si-a pierdut, deci nu era ceva planificat.
carne mai am, da' nu ma mai insir iar cu poze ca am altele de facut. astept musafiri.
oricum noua ne-a placut, iar eu am avut activitate, deci da!

#74 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 January 2015 - 12:25 PM

Scrie biletul de pe acum...cand vin musafirii pui biletul langa farfurie faci poza, duci farfuria la musafir si gata ! :occasion14:

#75 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2015 - 01:07 PM

Ramo, bine ai venit la concurs! :)

Iulia, acu doi ani de revelion in Romania, eu tot semifreddo am facut.Desi era frig de "ti se lipea nasul".
Si tot a avut succes.Nu stiu cum erau tigaretele originale, dar ale tale arata bine. :occasion14:

Moatza, pacat ca numai pentru vin iti dadeam premiu :) !
Dar cum i-am spus Olgutei, nimic nu se pierde, avem o alta reteta la catastif!

Ioana, cum ai facut bloody mary beef, ca l-ai mai pomenit pe undeva si mi s-au ciulit urechiile instinctiv.

#76 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 January 2015 - 02:32 PM

aoleuuuuuu ne mutam la alt spatiu sa detaliez??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#77 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 January 2015 - 03:09 PM

Vezi postareazerda, la 03 January 2015 - 02:32 PM, a spus:

aoleuuuuuu ne mutam la alt spatiu sa detaliez??


Musai!
Mi se pare ca ai poza, nu-i asa? Poti sa o pui la retete de mancaruri fara poze pas cu pas - pui reteta si poza finala si gata, ai scapat de durere :) .
... si pune si reteta de Christmas cake, te rog :occasion14: , nu-i nici o graba, ai timp pana prin Noiembrie :) ...

#78 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 03 January 2015 - 04:11 PM

Vezi postareazerda, la 03 January 2015 - 02:32 PM, a spus:

aoleuuuuuu ne mutam la alt spatiu sa detaliez??


Imagine postata Normal! Doar daca n-o faci din nou, cu bilet! Dar cum deja ai pus o reteta...Imagine postata

Vezi postareaadi_edi, la 03 January 2015 - 03:09 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 03 January 2015 - 02:32 PM, a spus:

aoleuuuuuu ne mutam la alt spatiu sa detaliez??


Musai!
Mi se pare ca ai poza, nu-i asa? Poti sa o pui la retete de mancaruri fara poze pas cu pas - pui reteta si poza finala si gata, ai scapat de durere :) .
... si pune si reteta de Christmas cake, te rog :occasion14: , nu-i nici o graba, ai timp pana prin Noiembrie :) ...


Aia cu Mary si cu vaca ar mai tenta si pe altii !Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#79 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 January 2015 - 04:54 PM

Olguta :occasion14: Stiam eu ca vei reveni in forta cu ceva super bun

#80 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2015 - 06:28 PM

Bravo Olguta esti in concurs :occasion14:

Arata acest topic


  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi