Forum Culinar: Concurs de iarna pe Arta Culinara - Forum Culinar

Salt la continut

  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Concurs de iarna pe Arta Culinara regulament, discutii, intrebari...

#201 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 January 2015 - 10:46 AM

Maya, am ridicat astazi coletul. Multumesc mult pentru premiu si pentru extra bonus. Cineva va fi tare fericita azi cand vine de la scoala. Zilele trecute si-a rupt ascutitoarea cu Hello Kitty si ieri a venit cu liniarul rupt, a plans de mama focului ca nu mai are liniar cu HK :) M-a pus sa-i promit ca-i cumpar altele , tot cu HK. Parca ai avut o presimtire :occasion14:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-780-1422521100623.jpg

Tre' sa-mi dai idei la ce sa folosesc trufele :)

#202 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 January 2015 - 03:57 PM

Vezi postareaPhoenix, la 29 January 2015 - 10:46 AM, a spus:

Maya, am ridicat astazi coletul. Multumesc mult pentru premiu si pentru extra bonus. Cineva va fi tare fericita azi cand vine de la scoala. Zilele trecute si-a rupt ascutitoarea cu Hello Kitty si ieri a venit cu liniarul rupt, a plans de mama focului ca nu mai are liniar cu HK :) M-a pus sa-i promit ca-i cumpar altele , tot cu HK. Parca ai avut o presimtire :occasion14:

Atasament IMG_0136.JPG

Tre' sa-mi dai idei la ce sa folosesc trufele :)


Ma bucur c-a ajuns cu bine. Presimtiri nu am avut, dar am si eu o pisica, care în cîteva zile face 18 ani si înca-si mai cumpara bombonele PEZ cu HK :)
Cîte despre trufele la borcanel, îti spun drept, nu am folosit niciodata. Nu stiu cum sînt, dar am mi-am luat si mie un borcanel cu doua bucati...deci poate gasim idei împreuna :)
Ma gîndeam la niste paste cu sos alb, sau de ciuperci albe...habar nu am.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#203 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 January 2015 - 04:58 PM

Vezi postareaMaya, la 29 January 2015 - 03:57 PM, a spus:


Cîte despre trufele la borcanel, îti spun drept, nu am folosit niciodata. Nu stiu cum sînt, dar am mi-am luat si mie un borcanel cu doua bucati...deci poate gasim idei împreuna :occasion14:
Ma gîndeam la niste paste cu sos alb, sau de ciuperci albe...habar nu am.


Pot sa dau o sugestie? Are Laura Laurentiu pe blog o rulada de vitel cu trufe care arata tare bineee...si inca o reteta cu trufe !
Stiu ca dupa ce am vazut retetele am cautat si eu trufe, dar se pare ca la noi in tara se vand doar la kilogram....

#204 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 January 2015 - 05:48 PM

Vezi postareaMaya, la 29 January 2015 - 03:57 PM, a spus:

Vezi postareaPhoenix, la 29 January 2015 - 10:46 AM, a spus:

Maya, am ridicat astazi coletul. Multumesc mult pentru premiu si pentru extra bonus. Cineva va fi tare fericita azi cand vine de la scoala. Zilele trecute si-a rupt ascutitoarea cu Hello Kitty si ieri a venit cu liniarul rupt, a plans de mama focului ca nu mai are liniar cu HK :) M-a pus sa-i promit ca-i cumpar altele , tot cu HK. Parca ai avut o presimtire :occasion14:

Atasament IMG_0136.JPG

Tre' sa-mi dai idei la ce sa folosesc trufele :)


Ma bucur c-a ajuns cu bine. Presimtiri nu am avut, dar am si eu o pisica, care în cîteva zile face 18 ani si înca-si mai cumpara bombonele PEZ cu HK :)
Cîte despre trufele la borcanel, îti spun drept, nu am folosit niciodata. Nu stiu cum sînt, dar am mi-am luat si mie un borcanel cu doua bucati...deci poate gasim idei împreuna :)
Ma gîndeam la niste paste cu sos alb, sau de ciuperci albe...habar nu am.



Si eu tot in paste le-am folosit des, dar am folosit si in combinatie de piure cartofi dulci cu topinambur pe langa friptura de vitel

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-479-14225464012065.jpg


O mica specificatie o sa va fac.daca imi aduc aminte pe borcanel scrie pastrat la loc racoros, locul ala racoros dupa deschidere sa fie frigiderul ca daca nu se inmoaie si prind floare.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#205 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2015 - 06:40 PM

Ioana am luat azi cartofi dulci de curiozitate pentru prima oara, cum ai facut piureul asta?

#206 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 January 2015 - 07:59 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2015 - 06:40 PM, a spus:

Ioana am luat azi cartofi dulci de curiozitate pentru prima oara, cum ai facut piureul asta?



ca orice piure, fiert cartofii apoi amestecati cu unt si putin lapte si la final eu mai pun parmesan.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#207 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 January 2015 - 08:17 PM

Adriana, mie îmi plac cartofii dulci taiati în felii groase pe lungime/wedges, cu pastîrnac & morcovi - taiati în 2-4 tot pe lungime, catei de usturoi în coaja, seferturi de ceapa violeta/echalote, toate stropite cu ulei de masline, sare marina si rozmarin, la cuptor pîna sînt rumenite frumos. Mmmm,lecker! :occasion14:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#208 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2015 - 08:23 PM

Vezi postareaIoana, la 29 January 2015 - 07:59 PM, a spus:

ca orice piure, fiert cartofii apoi amestecati cu unt si putin lapte si la final eu mai pun parmesan.

plus topinambur? ca de aceea te intrebam
mi-e curioasa combinatia

#209 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2015 - 08:24 PM

Vezi postareaMaya, la 29 January 2015 - 08:17 PM, a spus:

Adriana, mie îmi plac cartofii dulci taiati în felii groase pe lungime/wedges, cu pastîrnac & morcovi - taiati în 2-4 tot pe lungime, catei de usturoi în coaja, seferturi de ceapa violeta/echalote, toate stropite cu ulei de masline, sare marina si rozmarin, la cuptor pîna sînt rumenite frumos. Mmmm,lecker! :occasion14:

ok, incerc, mersi, pastirnacu numa nu-l am
daca s-o fi chemind pastinaca pe italiana pe undeva am vazut-o dar n-am luat-o niciodata

#210 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 January 2015 - 08:27 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2015 - 08:24 PM, a spus:


daca s-o fi chemind pastinaca pe italiana pe undeva am vazut-o dar n-am luat-o niciodata

asta e, si e tare bun asa copt, rumenit frumos!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#211 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2015 - 08:37 PM

Atunci cind o vad o iau, mersi frumos :occasion14:

#212 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 January 2015 - 10:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2015 - 08:23 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 29 January 2015 - 07:59 PM, a spus:

ca orice piure, fiert cartofii apoi amestecati cu unt si putin lapte si la final eu mai pun parmesan.

plus topinambur? ca de aceea te intrebam
mi-e curioasa combinatia



da si topinaburul la fel fiert si pasat impreuna cu cartoful.mie-mi place tare mult in combinatia de piure decat in supa.am zis ca am sa-l incerc odata si copt in coaja dupa reteta Janellei Pursell
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#213 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2015 - 10:25 PM

am numa 3 cartofi acu, fac experimente :)

#214 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2015 - 01:37 PM

Multumesc, Adriana!

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-90-14226178546701.jpg
Imagine postata

#215 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2015 - 02:10 PM

Ce frumoase-s la tine :)

#216 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 01 February 2015 - 09:51 PM

deconspirarea a fost înfăptuită iar martorii se află intr-o locație cunoscută numai de Dex, unde taie lemne împreună :)

la locul faptei, pe dinafară

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1215-14228194609305.jpg

și pe dinautru

Imagine atasata: monthly_02_2015/post-1215-14228194584325.jpg

gianduiotti se află și ei intr-o locație indescifrabilă, indescriptibilă și incoruptibilă

PS mulțumiri din nou și ne citim pe topicul vegetarian

#217 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2015 - 12:41 PM

Vezi postareaDexter, la 01 February 2015 - 09:51 PM, a spus:

gianduiotti se află și ei intr-o locație indescifrabilă, indescriptibilă și incoruptibilă

elibereaza-i numa' inainte de a expira :)
Bine ca a ajuns totul cu bine :)

#218 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 February 2015 - 07:28 PM

io=s tare curioasa si-as aprecia daca fetele ne-ar arata si noua cum se folosesc. nu-mi dau seama doar din ce vad.

#219 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 02 February 2015 - 09:28 PM

De acord cu Moatza ! Cu ocazia asta isi desconspira Dexter si mainile ! :hungry:

#220 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,252
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2015 - 09:54 PM

Eu trebuie sa evit desconspirarea ca de nu ma trimite la taiat lemne :hungry: asa ca va zic eu cum se folosesc =))

Cea din stinga sus e o paleta, de ex eu ieri am taiat sunculita si am luat-o cu paleta si pus-o in wok, Dexter o s-o foloseasca exclusiv pentru legume :hungry:
eu o am marca Tescoma si e asa
Imagine atasata: monthly_02_2015/post-4-14229068295164.jpg
Cea de alaturi e o protectie pentru degete atunci cind tai, adica bagi degetele in inelele alea si o tii peste leguma de taiat, cutitul aluneca pe scudul asta si nu te tai, lumea priceputa taie si fara scud.
uite asa
Imagine postata
cea din stinga jos e semiluna
Imagine postata
cea de alaturi e pentru curatat sparanghel

si ultima e pentru scobit legume gen dovlecei
Imagine postata

Arata acest topic


  • 12 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi