Forum Culinar: Saratelele Ioanei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Saratelele Ioanei cu telemea

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 January 2015 - 12:08 PM

Aceasta este reteta Ioanei

Vezi postareaIoana, la 09 April 2011 - 07:14 PM, a spus:

Eu fac de fel..saratele, sunt preferatele sotului, doar ca la mine branza vine in aluat nu ca umplutura.Cum weekendul de fel fac saratele, am sa ii fac lui o portie normala sub forma de saratele si mie ca si pateuri.
Imagine postata
Saratelele mele sunt branzoase si cascavaloase ca asa le vrea al meu, reteta standard e doar pista de plecare
Imagine postata
Imagine postata


Vorbind despre forma marca Tescoma care e foarte utila la facut saratele
Imagine postata
am intrebat-o de reteta, ea mi-a scris-o, eu am facut-o si am devenit fan forever :)
Asa ca am decis ca merita subiect separat.
Din cauze de forta majora am facut aluatul de cu seara si saratelele le-am facut a doua zi dupa-amiaza, a fost perfect.
Inafara de cantitatile din reteta am mai folosit un ou pentru uns si deasupra am pus seminte de susan afumat.
Pentru vineri la prinz cred ca mai fac o tura, pot doar sa va zic ca Stefano le-a mincat si la micul dejun :P
Multumesc Ioana :-*
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-4-14205388932962.jpg

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 January 2015 - 10:36 PM

Interesanta reteta Ioana. Poate ar fi bine de facut un topik cu *saratele* ca trebuie sa fie ceva retete imprastiate ici-colo!

#3 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 06 January 2015 - 11:49 PM

Aici găsiți o rețetă de săratele monti.
Sorina

#4 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 January 2015 - 09:03 AM

Vreau si eu sa le fac in week end, arata tare fain si sigur sunt excelente. Am inteles bine , branza rasa se amesteca in compozitia aluatului ?

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2015 - 09:12 AM

Da, eu am facut aluatul in Thermomix asa ca am pus laptele, brinza, drojdia si untul mai intii si am amestecat bine mai ales pentru ca untul era tare de la frigider, apoi am adaugat faina si amestecat pina cind s-a format aluatul.

#6 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 January 2015 - 09:13 AM

Multumesc Adriana :-*

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 January 2015 - 12:32 PM

Adriana, cîte foi pentru sablonul tescoma ai întins din aluatul de mai sus? Stii cumva cam cîte saratele au iesit? Ca as vrea sa fac pentru ziua lui Dan la servici si sa stiu cam cîte sa fac.
Ai o reteta de aluat din care as putea sa fac pernitele (tot sablonul tescoma)dulci, umplute cu o crema de vanilie, gen crema pasticcera?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2015 - 01:13 PM

Mi-au iesit mi se pare 5 tavi, o tava=o taietura de sablon=o foaie, dar eu am intins foaia foarte subtire, doar pe ultimele, cele din poza le-am facut asa inalte, restul erau subtiri de tot ca mie-mi plac crocantele.
Pe pagina lu Tescoma zice ca ies 52 dintr-unul, tre sa le numar acasa sa vedem daca asa e deci eu as zice ca mi-au iesit 250 de bucati.
Tot uitindu-ma la filmuletul de pe pagina
http://www.tescomaon...I-linea-Delicia
ma gindeam sa folosesc forma patrata si sa fac pateuri cu aluat frantuzesc.
Tu ai putea sa le faci dulci cu crema de vanilie, nu-ti place ideea aluatului frantuzesc?
Daca nu o reteta pe care o folosisem eu ca sa fac biscuiti umpluti acu multi ani e asta
https://adriananicol...scuiti-umpluti/

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 January 2015 - 01:54 PM

Merci mult, Adriana :-*
M-am gîndit si eu la foietaj, dar daca se umfla/foieteaza tare, ies sigur strîmbe toate. Poate chiar se desfac foitele si se desprind de pernita mama :))))
De aia voiam un aluat asa cum e ala din reteta ta. O sa ma documentez mai departe :floare:

Deci tu ai mai taiat grisinele 1x în lungime. Ca ies 26 lungi dintr-o taietura, si înca 26 daca le tai tu înca odata, deci 52 :)

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14206319811496.jpgImagine atasata: monthly_01_2015/post-5-1420631988506.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2015 - 02:09 PM

Nu, nu le-am mai taiat deci 26x5=130 mi-au iesit
Doar ca eu n-am facut ca ei, tre sa incerc sa vad daca e mai practic. Eu intind foaia pe masa, tai cu sablonul si apoi pun fiecare fisie in tava.
Nu cred ca se desface aluatul frantuzesc cu conditia sa ungi marginile, cre ca incerc miine dupa-masa si-ti zic.

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 January 2015 - 02:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 January 2015 - 02:09 PM, a spus:

Nu, nu le-am mai taiat deci 26x5=130 mi-au iesit
Doar ca eu n-am facut ca ei, tre sa incerc sa vad daca e mai practic. Eu intind foaia pe masa, tai cu sablonul si apoi pun fiecare fisie in tava.
Nu cred ca se desface aluatul frantuzesc cu conditia sa ungi marginile, cre ca incerc miine dupa-masa si-ti zic.

Astept rezultatul, sorella :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 January 2015 - 08:03 PM

Faine de tot!Astea-s droguri, stiu eu. :-* :floare:

#13 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 January 2015 - 08:40 PM

Adriana, ma bucur ca v-au placut.

Cu galbenus amestecat cu lapte dulce sau batut le ung si eu.In reteta nu scrie, dar cum iti ziceam eu am modificat reteta de baza.

Dorina, eu amestec toate ingredientele odata, doar lichidul il pun treptat si la ochi in functie de ce am( lapte, zer, lapte batut, iaurt).
Margarina o pun cam juma juma cu untura, imi plac mai mult cum ies cu untura.Uneori pun si cascaval ras pe langa branza, pus si mac in compozitie, sau nu pun ci doar presar cu cascaval ras sau susan.

Imi place sa ma joc cu ele.Dar ce stiu e ca sunt preferatele sotului si fetei (parca ar fi tata si fiica :floare: )

Aa si numai cand ma grabesc le las doar juma de ora la rece in rest fac compozitia de pe o zi pe alta si o las la frigider.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 January 2015 - 10:52 PM

Vezi postareaMaya, la 07 January 2015 - 02:13 PM, a spus:

Astept rezultatul, sorella :)

Am luat aluat frantuzesc dreptunghiular si inauntru ma gindeam sa pun un pic de ricotta amestecata cu parmigiano si ou, eventual deasupra ung cu ou si pun iar seminte de susan.

Vezi postareaEataly, la 07 January 2015 - 08:03 PM, a spus:

Faine de tot!Astea-s droguri, stiu eu. :-* :floare:

Da, care s-au terminat in seara asta. Miine le refac

Vezi postareaIoana, la 07 January 2015 - 08:40 PM, a spus:

Adriana, ma bucur ca v-au placut.

Foarte mult, le mai facusem demult cu telemea dar fara drojdie, versiunea ta imi place mult mai mult.

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2015 - 09:30 AM

Sorella mea am facut ca in filmuletul de pe site, o sa deschid un subiect separat daca inca nu l-am facut pentru forma patrata. Adica am apasat-o pe prima foaie de aluat fratuzesc dreptunghiular, am uns toate taieturile cu ou, am pus in mijlocul fiecarui patrat o lingurita de umplutura* apoi am pus foaia cealalata deasupra (atentie la pasajul asta ca tre sa-ti amintesti exact cum ai pus sablonul pe prima ca sa il pui exact la fel pe a doua, pentru ca de exemplu foaia mea era un picut mai mare decit el si mi-a ramas o margine) am apasat un pic prin jurul umpluturii cum se face cind se fac paste umplute (ravioli si fratii lor) si apoi am pus sablonul deasupra si am taiat. Ramin un picut de tot inca lipite dar dupa ce le scoti de la cuptor se desprind fara probleme. Nu s-au deschis deloc, doar 2-3 atunci cind le desprindeam una de alta pentru ca erau fierbinti, dar daca le lasi un pic in tava si le desprinzi apoi una de alta cred ca nu se desface niciuna.

* umplutura mea era urda la cutie deci destul de moale, un ou si mult parmigiano, era destul de moale, ma gindeam sa ii pun ceva s-o usuc si mi-a venit in minte doar pesmet sau fulgi de cartofi dar am renuntat pentru ca nu mi se parea ca se potriveste niciuna. In primele parca s-a topit, nici nu se vedea, in tura a doua a ramas mai compacta, nici nu stiu cum sa-mi explic chestia asta. Asa ca vroiam sa-ti zic ca trebuie sa faci o crema de vanilie teapana, adica destul de taricica.
Imagine atasata: monthly_01_2015/post-4-14207897059928.jpg

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 January 2015 - 01:14 PM

Merci, Adriana! :D
Din pacate nu cred ca ajung sa fac sotului pe luni la servici saratele cu forma, ca tescoma mi-a trimis ieri în loc de forme un fund mare de taiat/tocat. Vitamino îl cheama. Am sunat la ei si au fost tare draguti, si-au cerut scuze de parca mi-ar fi trimis un sarpe cu clopotei, si cica, pentru neplacerile create sa pastrez fundul. Azi am primit deja mail ca formele sînt pe drum, dar banuiesc ca nu ajung pîna mîine, asa ca tai saratelele cu pintenul :D

Iaca-ta fundul cu care m-am ales

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-5-14208025203407.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 January 2015 - 11:46 PM

E fain, doar ca fiind alb mi-e teama ca dupa ceva folosire zimtii aia or sa ramina colorati, de la morcovi de ex, doar daca n-o fi facut dintr-un material special care sa ramina alb desi ma cam indoiesc, eu arunc tot in masina de spalat dar unele legume coloreaza tare.

Poti face saratelele in mod normal, nu ia timp mai mult, cit stai sa apesi pe forma tai imediat cu pintenul

Ioana sa stii ca lui Puffy ii plac saratelele astea tare de tot, a reusit sa le fure si azi si ieri in cele citeva secunde cit a ramas nesupravegheata in bucatarie.

#18 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 10 January 2015 - 09:10 PM

Facute, prima tava s-a si halit. Maine vin cu dovada, ca nu mai am energie de facut poze azi.

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 January 2015 - 12:15 AM

Eu le-am refacut joi dupa-masa portie dubla ca aveam un party vineri la serviciu, doar ca au venit foarte putini si le-am adus pe jumatate acasa asa ca acu avem pe saturate :)

#20 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 January 2015 - 12:44 PM

Iaca si dovada

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-780-14209728801237.jpg

Am inlocuit laptele cu lapte batut si mi-a intrat ceva mai multa faina , cred ca vreo 50 g , in rest reteta intocmai. Unse cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presarate cu seminte de in , chimen , cascaval ras si cateva gol-golute.
Usor rumenite la talpa , ca asa e cuptorul meu :)

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi