Am dat azi o fuga pana in Franta si am gasit la Cora pungi gata pregatite cu legume locale, alsaciene. Intr-o punga cu 5 kg de legume am avut: morcovi, ceapa, praz, varza alba, o capatana de telina si 1 kg de napi.
Eu pana acum nu am mancat, daca ma gandesc bine, cred ca i-am vazut prin magazin, dar de obicei, daca nu gust undeva inainte si sa imi placa, nu ma inghesui sa gatesc ceva nou, in cazul in care papila mea nu agreeaza gustul sau textura, nu imi place sa arunc mancarea...
Intrebarea mea se refera, asa cum apare si in titlu la napii astia. Cum se gatesc. Am mancat unul si are gust de gulie. Gulie am mai gatit, pus la supe, de cele mai multe ori sau impreuna cu alte legume facut ceva gen tocanita. Ma gandesc ca asa as putea prelucra si napii. Idei?
Merci fain,
Aici o poza sa stim despre ce vorbim
Pagina 1 din 1
Caut retete pentru napi (turnip/navet/Rübe)
#2
Postat 13 January 2015 - 04:17 AM
piure, exact ca cel de cartofi sau piure combinat cartofi + turnips. la mine in județ mulți adaugă turnip la piureul de cartofi.
#3
Postat 13 January 2015 - 08:13 AM
Navet , la mine-n sat ii zice. in suope, salate etc.
am gasit o reteta interesanta, dar n-am comis-o inca ( eu prefer napii porcesti/topinambour)
http://cuisine.journ...s-a-l-orientale
aici ai multe
http://www.aufeminin...t-76/navet.html
am gasit o reteta interesanta, dar n-am comis-o inca ( eu prefer napii porcesti/topinambour)
http://cuisine.journ...s-a-l-orientale
aici ai multe
http://www.aufeminin...t-76/navet.html
#4
Postat 13 January 2015 - 08:29 AM
Kiva, la 12 January 2015 - 11:55 PM, a spus:
Am dat azi o fuga pana in Franta si am gasit la Cora pungi gata pregatite cu legume locale, alsaciene. Intr-o punga cu 5 kg de legume am avut: morcovi, ceapa, praz, varza alba, o capatana de telina si 1 kg de napi.
Eu pana acum nu am mancat, daca ma gandesc bine, cred ca i-am vazut prin magazin, dar de obicei, daca nu gust undeva inainte si sa imi placa, nu ma inghesui sa gatesc ceva nou, in cazul in care papila mea nu agreeaza gustul sau textura, nu imi place sa arunc mancarea...
Intrebarea mea se refera, asa cum apare si in titlu la napii astia. Cum se gatesc. Am mancat unul si are gust de gulie. Gulie am mai gatit, pus la supe, de cele mai multe ori sau impreuna cu alte legume facut ceva gen tocanita. Ma gandesc ca asa as putea prelucra si napii. Idei?
Merci fain,
Aici o poza sa stim despre ce vorbim
rübe.jpg
Eu pana acum nu am mancat, daca ma gandesc bine, cred ca i-am vazut prin magazin, dar de obicei, daca nu gust undeva inainte si sa imi placa, nu ma inghesui sa gatesc ceva nou, in cazul in care papila mea nu agreeaza gustul sau textura, nu imi place sa arunc mancarea...
Intrebarea mea se refera, asa cum apare si in titlu la napii astia. Cum se gatesc. Am mancat unul si are gust de gulie. Gulie am mai gatit, pus la supe, de cele mai multe ori sau impreuna cu alte legume facut ceva gen tocanita. Ma gandesc ca asa as putea prelucra si napii. Idei?
Merci fain,
Aici o poza sa stim despre ce vorbim
rübe.jpg
buna
eu vad in poza...des navets
deci le punem in supa de legume sau rase crude in salata sau porc cu navets
uite aici multe retete de pe www.marmiton.org
http://www.marmiton....navets&type=all
succes
#5
Postat 15 January 2016 - 12:53 PM
Mie imi plac rase in salata sau facute la cuptor cu cartofi.
O data le-am murat impreuna cu varza tocata, morcovi si conopida.
In schimb de curand am vazut o reteta austriaca de coltunasi(gen ravioli) umpluti cu turnip, spek si ceapa.
O am pe lista.
Tot ei am vazut ca fac si tuica din ea.
O data le-am murat impreuna cu varza tocata, morcovi si conopida.
In schimb de curand am vazut o reteta austriaca de coltunasi(gen ravioli) umpluti cu turnip, spek si ceapa.
O am pe lista.
Tot ei am vazut ca fac si tuica din ea.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1