Forum Culinar: Caut retete pentru napi (turnip/navet/Rübe) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut retete pentru napi (turnip/navet/Rübe)

#1 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 12 January 2015 - 11:55 PM

Am dat azi o fuga pana in Franta si am gasit la Cora pungi gata pregatite cu legume locale, alsaciene. Intr-o punga cu 5 kg de legume am avut: morcovi, ceapa, praz, varza alba, o capatana de telina si 1 kg de napi.

Eu pana acum nu am mancat, daca ma gandesc bine, cred ca i-am vazut prin magazin, dar de obicei, daca nu gust undeva inainte si sa imi placa, nu ma inghesui sa gatesc ceva nou, in cazul in care papila mea nu agreeaza gustul sau textura, nu imi place sa arunc mancarea...

Intrebarea mea se refera, asa cum apare si in titlu :) la napii astia. Cum se gatesc. Am mancat unul si are gust de gulie. Gulie am mai gatit, pus la supe, de cele mai multe ori sau impreuna cu alte legume facut ceva gen tocanita. Ma gandesc ca asa as putea prelucra si napii. Idei?

Merci fain,

Aici o poza sa stim despre ce vorbim

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-729-14210997427294.jpg

#2 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2015 - 04:17 AM

piure, exact ca cel de cartofi sau piure combinat cartofi + turnips. la mine in județ mulți adaugă turnip la piureul de cartofi.

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2015 - 08:13 AM

Navet , la mine-n sat ii zice. in suope, salate etc.
am gasit o reteta interesanta, dar n-am comis-o inca ( eu prefer napii porcesti/topinambour)

http://cuisine.journ...s-a-l-orientale

aici ai multe

http://www.aufeminin...t-76/navet.html

#4 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 13 January 2015 - 08:29 AM

Vezi postareaKiva, la 12 January 2015 - 11:55 PM, a spus:

Am dat azi o fuga pana in Franta si am gasit la Cora pungi gata pregatite cu legume locale, alsaciene. Intr-o punga cu 5 kg de legume am avut: morcovi, ceapa, praz, varza alba, o capatana de telina si 1 kg de napi.

Eu pana acum nu am mancat, daca ma gandesc bine, cred ca i-am vazut prin magazin, dar de obicei, daca nu gust undeva inainte si sa imi placa, nu ma inghesui sa gatesc ceva nou, in cazul in care papila mea nu agreeaza gustul sau textura, nu imi place sa arunc mancarea...

Intrebarea mea se refera, asa cum apare si in titlu :) la napii astia. Cum se gatesc. Am mancat unul si are gust de gulie. Gulie am mai gatit, pus la supe, de cele mai multe ori sau impreuna cu alte legume facut ceva gen tocanita. Ma gandesc ca asa as putea prelucra si napii. Idei?

Merci fain,

Aici o poza sa stim despre ce vorbim

Atasament rübe.jpg

buna
eu vad in poza...des navets
deci le punem in supa de legume sau rase crude in salata sau porc cu navets
uite aici multe retete de pe www.marmiton.org
http://www.marmiton....navets&type=all
succes

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 January 2016 - 12:53 PM

Mie imi plac rase in salata sau facute la cuptor cu cartofi.

O data le-am murat impreuna cu varza tocata, morcovi si conopida. :headbang:

In schimb de curand am vazut o reteta austriaca de coltunasi(gen ravioli) umpluti cu turnip, spek si ceapa.
O am pe lista.

Tot ei am vazut ca fac si tuica din ea. :violent6:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi