Nu prea ma incanta pe mine retetele fara cantitati fixe dar imi doream asa de mult o prajitura de mere buna care sa se faca si in mare viteza incat am zis sa risc de data asta.
Am mers pe mana lu' Zozo si am ales mai mult decat bine.
Ingrediente:
(cum tava mea e un pic mai mare decat a lu' Zozo eu am marit cantitatile)
- mere acrisoare la ochi bre, pana umpleti jumatate de tava (min 6 in cazul meu)
- 50g fructoza
- scortisoara (cu cat e mai multa cu atat mai bine)
Se dau merele pe razatoare direct in tava, se amesteca cu fructoza (daca iti aduci aminte, daca nu o asezi in ultimul moment deasupra). Prima data am facut frumos, ca la carte, acum am uitat si scortisoara... Mi-am adus aminte dupa vre-un sfert de ora de cuptor... da' tot am pus-o.
Deci, dupa cum va spuneam, nivelati bine merele, ca daca nu o faceti patiti ca mine... la sfarsit va raman merele in tava...
Si bagati tava la cuptor pt o jumatate de ora la 180°C.
Buuuun, suntem deja la un bun punct. Trecem la blat.
- 6 oua
- 3 linguri (rase) de fructoza
- 200g de migdale macinate de mine
- scortisoara (cu de la mine putere)
- un pic de sare
Separam albusurile de galbenusuri. Punem mixerul in functiune si montam albusurile cu un pic de sare. Dupa ce s-au infoiat bine adaugam fructoza si continuam sa mixam pana fructoza se topeste.

Batem galbenusurile cu un pic de sare cat sa le desfacem putin (cu furculita) si le incorporam la albusuri cu ajutorul unei linguri de lemn.

Rapid am tocat migdalele...

... si le-am incorporat in albus impreuna cu scortisoara.

Intre timp a sunat porcusorul. Jumatatea de ora trecuse, asa ca am scos tava cu merele... Se vede ca mi-am adus aminte mai tarziu de scortisoara. Nu-i bai, e tare buna si asa.

Am pus aluatul peste mere...

... si peste am aruncat 100g de migdale, oups, am deschis punguta gresita, in cazul acesta 100g de alune

Din nou cu tava la cuptor pt 15- 20 minute. Vedeti voi, ca incepe imediat sa miroasa a ars. Cam asa arata prajitura de azi imediat scoasa din cuptor...

Lasam sa se odihneasca 10 minute in tava, dupa care o rasturnam... si eventual, in caz de nevoie ajutam merele sa cada frumos peste blat. Prima oara mi s-a intamplat, azi nu (se vede ca le-am nivelat mai bine).

Se asteapta in functie de rabdare (eu nu sunt dotata de asa ceva) si se trece la atac...


Pofta buna (cu frisca)!

... prea buna...