Este originar din Zimbabwe, unde i se spune "castravete african". Este cultivat intens in Israel, Noua Zeelanda si America Centrala, zone de unde se si importa.
Este un fruct portocaliu, de dimensiunile unei portocale, cu forma ovaloida si tepi rari. Cu siguranta va atrage atentia in supermarketuri.
Miezul este verde-gelatinos, la interior prezinta boabe suculente de culoare verde, cu sambure in mijloc. Gustul este intre lamaie, banana, dovlecel si castravete, fiind considerat un fruct delicios. Pentru aspetul sau, kiwano este folosit si ca ornament.
Acest fruct se poate consuma cu tot cu coaja.
Kiwano – continut nutritional
Kiwano este bogat in proteine, vitamine precum vitamina C, vitamina B2, B5, B6, vitamina E, iar coaja este bogata in beta-caroten. Fructul contine de asemenea sodiu, potasiu, magneziu, mangan si antioxidanti. Kiwano este bogat in carbohidrati de buna calitate si nu contine grasimi sau colesterol.
Kiwano – bneficii pentru sanatate si frumusete
Kiwano ajuta in scaderea colesterolului rau
Continand 0 colesterol, insa fiind bogat in antioxidanti si vitamine, kiwano accelereaza usor metabolismul si stimuleaza ficatul in scaderea sintezei de colesterol. Kiwano este un fruct care poate fi consumat de persoanele care sufera de hipercolesterolemie.
Kiwano ne mentine tineri
Bogat in vitamine C, kiwano ajuta in regenerarea tisulara si mentine tineretea pielii, din interior. Vitamina C ajuta in sinteza de colagn, o proteina ce formeaza reteaua subcutanata, acea retea care, prin destramare, duce la aparitia ridurilor si vergeturilor.
Kiwano este totodata foarte sarac in calorii, de aceea poate fi consumat cu incredere la dieta. Kiwano este de asemenea bogat in proteine, fiind recomandat in perioada de post sau vegetarienilor. Un kiwano contine aproxiativ 4 g de proteine, o cantitate aproximativ egala cu a unei linguri de unt de arahide.
Kiwano este excelent in perioadele de suprasolicitare, dar si pentru sportivi, fiind foarte hidratant – 90% apa.
Intrebare: cum se curata/consuma?