Dulceata din flori de salcam Dulceata din flori de salcam
#1
Postat 12 April 2015 - 09:40 PM
As dori sa stiu daca este cineva care a facut dulceata din flori de salcam.
In principal m-ar interesa doua aspecte:
1) Cate kg de floare de salcam (proaspat culeasa) sunt intr-o galeata de 10L
2) Ce pot folosi pe post de indulcitor in loc de zahar. Am inteles ca se poate folosi ceva crema de mar insa nu stiu nimic de ea.
Reteta pe care consider sa o folosesc recomanda 500g zahar la 500g flori de salcam
#2
Postat 12 April 2015 - 10:08 PM
#3
Postat 15 April 2015 - 09:42 PM
#4
Postat 16 April 2015 - 01:29 PM
Exista pectina sub forma de praf/pulbere/pudra, extrasa din mar, care leaga dulceata, dar nu o îndulceste, cum spunea si Adriana. Are gust neutru.
Dar pectina si dulceata, iar nu se pupa, parerea mea.
Dulceata de salcîm nu am vazut, dar as face-o dupa metoda clasica. Prima data siropul din apa cu zahar pe foc lejer. Cînd acesta ar prinde textura as adauga florile si ceva suc de lamîie, mai un clocot scurt pe foc mai iute, testat picatura pe farfurie rece/sa fie perla...si cam atît
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 16 April 2015 - 09:03 PM
La florile albe am avut 0.650kg curatate, 2 kg de zahar, 2 cani de apa si 4 lamai. Am frecat florile cu zeama de lamaie, am fiert zaharul cu pa, pana s-a legat, apoi am adaugat florile si am fiert la foc iute, pana am facut proba cu picatura, cum a spus Maya. Mi-au iesit 45 de borcanele de 45 de gr.
#6
Postat 16 April 2015 - 09:26 PM
Mama a facut dar din flori albe...foarte buna si aromata. E o dulceata tare delicata, dar asta roz arata intr-un mare fel !
Poate anul asta incerc si eu macar doua- trei borcanele !
#7
Postat 16 April 2015 - 09:54 PM
#8
Postat 17 April 2015 - 12:02 PM
#11
Postat 17 April 2015 - 07:28 PM
Si zic si eu ca Iulia Nicoleta, cea roz e superba si ca aspect.
#12
Postat 18 April 2015 - 06:22 PM
#13
Postat 19 April 2015 - 04:09 PM
#14
Postat 07 May 2016 - 05:24 PM
cristt_cristt, la 07 May 2016 - 05:20 PM, a spus:
cris31, la 16 April 2015 - 09:03 PM, a spus:
La florile albe am avut 0.650kg curatate, 2 kg de zahar, 2 cani de apa si 4 lamai. Am frecat florile cu zeama de lamaie, am fiert zaharul cu pa, pana s-a legat, apoi am adaugat florile si am fiert la foc iute, pana am facut proba cu picatura, cum a spus Maya. Mi-au iesit 45 de borcanele de 45 de gr.
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
anul trecut am citit si eu pe site de dulceata de flori de salcam si am facut si mi-a iesit f buna si am uscat si florile si iarna asta ce a trecut am facut ceai pt tuse, raceala si probleme la rinischi.
Azi am gasit salcam cu flori roz si o sa fac dulceata......pomul era superb si chiar m-a intreb cum si unde sa caut salcam roz sa imi plantez in gradinita.