Forum Culinar: Meniurile mele de Craciun - Forum Culinar

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele de Craciun 2009, 2010, 2011...

#61 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 08:33 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 December 2011 - 12:29 AM, a spus:



sarbatori fericite in continuare, Maya! ovcourse eu astept cu sufletul la gura continuarea: masa de ajun, de revelion si de pe 1 :lol:

Nu prea am poze, decît vreo 2-3 asa din mers. Am sarbatorit în deplasare, la prieteni.
Dar pot sa-ti spun ce am dus eu la masa.

Eu am pregatit o rata la cuptor( cu mere în burta, care au fost delicioaaaaase!). Legumele caramelizate din jurul mac-macului le-am facut piure, am deglasat tava cu vin si împreuna cu pireul am corseat un sos delicios. Pe lînga rata cu sos am avut medalioane de polenta cu hribi si verdeturi la cuptor, cu olecuta de pecorino deasupra(normal era parmezan, dar am avut un accident cu parmezanul =)) ). Am mai facut si ardei grasi copti cu otet si mujdei de usturoi.
Gazda a servit un pui umplut cu sos de vin rosu si Serviettenknödel. A mai pregatit salata de buf(cu pui), platou cu brînzeturi si fructe si o pasta extraordinar de buna din seminte de dovleac. O s-o fac si eu, si revin cu reteta.
De baut au fost de toate, dar nu prea a mai avut loc. Am servit o gurita de cidru.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#62 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 08:35 PM

Vezi postareaCarpatica, la 31 December 2011 - 01:58 AM, a spus:

Wow, Maya! Am stat cu barbatu-meu si-am salivat la pozele tale! Tot imi zice ca stau mult pe Arta Culinara, si acuma l-am chemat sa vada de ce! Pai zic, de-aici ma inspir eu... da' mai am cale lunga pana sa ajung sa pregatesc mancarea ca si fetele astea! Maya, totul arata la superlativ! As hali pana si supa de dovleac (chiar daca mie nu-mi place dovleacul de fel) la cum arata la tine pe masa! Si decorul e superb si tot! Ferice de familia ta si de musafirii care-ti calca pragul! Esti artista de mare clasa!

Multumesc pentru cuvintele frumoase :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#63 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 08:36 PM

Vezi postareaRia, la 31 December 2011 - 04:07 AM, a spus:

Rafinat si cu mult bun gust, excelent totul .... ca de obicei! :lol:

Multumesc, Ria =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#64 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 08:36 PM

Vezi postareaEllani, la 31 December 2011 - 01:56 PM, a spus:

Ce sa mai zic altceva decat frumos,gustos,deosebit. :lol: Dar nu ma uimeste,pentru ca stiam la ce sa ma astept deja!

Merci, Ellani ;)
=))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#65 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 08:37 PM

Vezi postareastella, la 01 January 2012 - 03:00 AM, a spus:

Bun totul, dar eu as fi venit in ziua de Craciun, la tenta asiatica :lol:
Brava , as usual.

Hhaahhah, merci Stella. Mama a facut ochi cînd a auzit ce am halit chiar în ziua de Craciun =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#66 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 08:41 PM

Vezi postareaAlexandru, la 02 January 2012 - 12:20 PM, a spus:

Bai, ce bafta are Dan asta... :lol:

Baftos de numa!!! =))
El este de aceeasi parere ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#67 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 08:42 PM

Vezi postareaAngel, la 02 January 2012 - 01:07 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 02 January 2012 - 12:20 PM, a spus:

Bai, ce bafta are Dan asta... =))



hai lasa ca o avea si el parti bune :lol: o merita de-i face fata asa ceva ;)

Da, savureaza, îi place, apreciaza... si de aia îi fac ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#68 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2012 - 10:00 PM

Vezi postareaMaya, la 02 January 2012 - 08:33 PM, a spus:

Dar pot sa-ti spun ce am dus eu la masa.

Eu am pregatit o rata la cuptor( cu mere în burta, care au fost delicioaaaaase!). Legumele caramelizate din jurul mac-macului le-am facut piure, am deglasat tava cu vin si împreuna cu pireul am corseat un sos delicios. Pe lînga rata cu sos am avut medalioane de polenta cu hribi si verdeturi la cuptor, cu olecuta de pecorino deasupra(normal era parmezan, dar am avut un accident cu parmezanul :violent1: ). Am mai facut si ardei grasi copti cu otet si mujdei de usturoi.
Gazda a servit un pui umplut cu sos de vin rosu si Serviettenknödel. A mai pregatit salata de buf(cu pui), platou cu brînzeturi si fructe si o pasta extraordinar de buna din seminte de dovleac. O s-o fac si eu, si revin cu reteta.
De baut au fost de toate, dar nu prea a mai avut loc. Am servit o gurita de cidru.

Sa stii ca salivez si doar cand le enumeri si mi le imaginez. Insa cand tu pui poze e desfatare a simturilor numai asa prin poze ... desfrau culinar cred ca ati avut iar ... adicatelea cum: nu ati avut aperitive? :rolleyes:
Maine fac ratusca cu mere in burta! nu se punea si scortisoara?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#69 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2012 - 10:02 PM

Vezi postareaMaya, la 02 January 2012 - 08:42 PM, a spus:

Vezi postareaAngel, la 02 January 2012 - 01:07 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 02 January 2012 - 12:20 PM, a spus:

Bai, ce bafta are Dan asta... :violent1:

hai lasa ca o avea si el parti bune :rolleyes: o merita de-i face fata asa ceva :sm2:

Da, savureaza, îi place, apreciaza... si de aia îi fac :D

si tu esti norocoasa ca ai avut motoras pentru dezvoltarea creativitatii!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#70 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 January 2012 - 10:10 PM

Vezi postareaDaniella, la 02 January 2012 - 10:00 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 02 January 2012 - 08:33 PM, a spus:

Dar pot sa-ti spun ce am dus eu la masa.

Eu am pregatit o rata la cuptor( cu mere în burta, care au fost delicioaaaaase!). Legumele caramelizate din jurul mac-macului le-am facut piure, am deglasat tava cu vin si împreuna cu pireul am corseat un sos delicios. Pe lînga rata cu sos am avut medalioane de polenta cu hribi si verdeturi la cuptor, cu olecuta de pecorino deasupra(normal era parmezan, dar am avut un accident cu parmezanul :violent1: ). Am mai facut si ardei grasi copti cu otet si mujdei de usturoi.
Gazda a servit un pui umplut cu sos de vin rosu si Serviettenknödel. A mai pregatit salata de buf(cu pui), platou cu brînzeturi si fructe si o pasta extraordinar de buna din seminte de dovleac. O s-o fac si eu, si revin cu reteta.
De baut au fost de toate, dar nu prea a mai avut loc. Am servit o gurita de cidru.

Sa stii ca salivez si doar cand le enumeri si mi le imaginez. Insa cand tu pui poze e desfatare a simturilor numai asa prin poze ... desfrau culinar cred ca ati avut iar ... adicatelea cum: nu ati avut aperitive? :rolleyes:
Maine fac ratusca cu mere in burta! nu se punea si scortisoara?


Aperitive am avut ceva sunci fin taiate, brînzeturi cu fructe, salata buf, crema de seminte de dovleac.
Rata fu fara scortisoara. Aia cu, e rata Stellei, are am facut-o anul trecut. Aia ere mere pe lînga, cuisoare, scortisoare...etîcîuri :sm2:
Am avut si fursecuri, dar cine le mai pomeneste, ca sîntem deja satui de ele :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#71 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 January 2012 - 10:12 PM

Vezi postareaMaya, la 02 January 2012 - 10:10 PM, a spus:

Aperitive am avut ceva sunci fin taiate, brînzeturi cu fructe, salata buf, crema de seminte de dovleac.
Rata fu fara scortisoara. Aia cu, e rata Stellei, are am facut-o anul trecut. Aia ere mere pe lînga, cuisoare, scortisoare...etîcîuri :rolleyes:
Am avut si fursecuri, dar cine le mai pomeneste, ca sîntem deja satui de ele :violent1:

Atunci ce ai mai pus in burta, daor mere goale - cubulete? ce mirosenii pe deasupra si pe langa?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#72 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 January 2013 - 06:35 PM

Din mai multe motive, nu prea am fost în dispozitie de sarbatorit, dar totusi ne-am bucurat de Craciun, care a adus vacanta - mai mult timp petrecut cu familia, plimbari si iesiri mai nocturne, lenevit diminetile pîna la... prînz :Demon:
Noi nu mîncam mai mult decît de obicei nici în zilele de sarbatoare, si nici nu ne place sa mîncam mai multe zile aceeasi mîncare, asa ca nu gatesc în exces niciodata. În afara deserturilor care le-am pregatit înainte, totul a fost facut proaspat... daca tot am fost doar noi, nu a fost nevoie sa ma spetesc muncind. Cu oaspeti la masa, altfel sta treaba :toothy9;

Din meniul de Ajun si Craciun 2012, care nu e nici traditional, n-are nici o tema -
e doar un amestec de inspiratii bavareze, italiene, romanesti si blogosfera... adica meniu maya(sh) :rolleyes:


Aperitive:

- Ciupercute cu file de somon (reteta lui Cosmin - Simplu si bun)
- Turnulete alla parmigiana (reteta mea)
- Brînzeturi diferite cu fructe

Piese de rezistenta:

- Fripturici din file de vita cu sos de piper verde (pentru noi - reteta aici)
- File de porc împletit cu flan de spanac si parmezan ( pentru Denise, ca ea nu serveste vita)
- Rata coapta în vin cu galuste de cartofi si varza rosie cu mere

Deserturi pentru perioada de sarbatori - Ajun, Craciun... pîna s-au terminat :Demon:, la alegere:

- Cozonac cu mac si coaja de portocala confiata
- Înghetata de cafea
- Sorbet de ananas cu mar
- Diverse furescuri gen Bumbii Mosului în diferite variante
- Fursecuri cu cocos si ciocolata

La mîncarurile care nu am dat link, o sa revin pe parcurs cu retetele.


Aperitive: Ciupercutele cu somon, dupa reteta lui Cosmin, vi le recomand din tot sufletul.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575751576086.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575752525111.jpg

Turnulete alla parmigiana. Reteta o stiti. Sînt straturi din vinete grilate, rosii si mozzarella,
printre care am pus un pesto simplu din busuioc, usturoi, parmezan si ulei de masline.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575753280246.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575850312336.jpg

Brînzeturi diferite cu fructe.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575752872536.jpg



Piesele de rezistenta:

Reteta sosului de piper verde o gasiti aici. E si la noi pe forum. Reteta Andradei.
Pentru prepararea sosului recomand ingrediente de buna calitate. Un sos extraordinar de gustos.
De data asta nu am facut antricot maturat ci filé maturat. Si mai bun :boohoo:

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575753980285.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575754076663.jpg

Noua ne place medium. Deci 2-3 minute pe-o parte si pe cealalta (depinde de marimea/grosimea bucatii de carne).
Apoi la odihna cîteva minute. Cel mai bine învelit în "plic" din folie de aluminiu.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575754236064.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575754335005.jpg

File de porc împletit servit cu flan de spanac (reteta Danei, de la concurs) si parmezan.
Anul asta am avut ce am avut cu perele. Apar peste tot.
Chiar si de Revelion am caramelizat pere pentru platoul cu brînzeturi :mad:
Aranjati prima data farfuria cu sos si carne,
iar flanul îl scoateti pe farufrie exact înainte de a fi servit,
altfel riscati sa cada, asa cum mi s-a întîmplat mie =)) O sa revin cu retetele.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575754700352.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575754811008.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575754935426.jpg


Rata coapta, condimentata bine pe interior si exterior, umpluta cu sferturi de pere.
Mereu umpleam ratele cu mere, portocale sau amestecuri de cubulete de mere, portocale si condimente.
Cu pere a fost parca cea mai buna. Aromata, parfumata, iar perele au fost delicioase!
Am servit alaturi de varza rosie cu mere. De data asta am pus merele în final, pentru a ramîne mai crocante.
Mult mai bun!

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575755464312.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575755574693.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575755689888.jpg




Deserturi: Cozonacul cu mac si coaja de portocale confiata si un vinut fiert cu mirodenii.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575755910101.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575756083128.jpg


Înghetata de cafea a fost superba. De cînd am cumparat masina de înghetata (ultima) tot am vrut s-o fac.
Abia de sarbatori am reusit =))

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-1357575644576.jpg

A avut o textura perfecta.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575756596321.jpg


Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575756770926.jpg

Asta a fost meniul nostru de sarbatori.

__________________________________________________________






Revelionul l-am sarbatorit la prieteni cu prieteni. Eu am fost raspunzatoare de cîteva dintre aperitive si ceva dulce.
Pentru ca ciupercile cu somon au fost atît de bune, le-am facut si pentru aperitivele de anul nou. Au fost foarte bune si reci.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575757612337.jpg

În rest, am mai pregatit niste chiftelute cu sos din mustar simplu + mustar dijon cu miere si marar, creme fraîche si maioneza facuta de casa.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575758327431.jpg


Neaparat a trebuit si un platou cu brînzeturi
( chaumes, gorgonzola, lou perac, géramont, gruyère, si o brînza gen camambert cu leurda, dar nu-mi vine numele ) si struguri,
prosciutto crudo si honey melon (galben) , si pere caramelizate în ceva zahar brun si suc de lamîie.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575758948004.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575759108869.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575759217505.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13575759336153.jpg

Tortul a fost unul ciocolatos cu crema vanilie-ciocolata si zmeura. Detalii mai jos.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-1357575949224.jpg


Dulcegaria - Un blat de cacao taiat în trei, cu crema din budinca de vanilie în care am topit ciocolata amaruie. La montat am pus peste stratul de crema zmeurici congelate. Am lasat în inel peste noapte, iar a doua zi am facut o glazura/fondant dupa reteta tortului Sacher. E cea mai faina glazura dupa parerea mea. Îmi place textura, aroma si ca se taie bine. Am decorat cu rulouri zebrate din ciocolata. Stiu, total neinspirat si lipsit de talent, dar cum spun mereu... fiecare cît poate =))
Iar în ceea ce priveste decorarea/ornarea dulciurilor, inspiratia ma paraseste exact atunci cînd trebuie. Ca daca-l faceam pentru noi acasa, sigur era mai aratos :violent6:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#73 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 07 January 2013 - 06:58 PM

Apetisant totul,felicitari.
Tu spui simplu, eu spun delicios, elegant, a la Maya.
Imagine postata

#74 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 07 January 2013 - 07:52 PM

Draga mea, ca de obicei te-ai intrecut pe tine, y compris si deco-tort :rolleyes:
S-aveti un An Nou bun, cu sanatate si belsug, singura pb sa fie decoratul torturilor!

#75 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 January 2013 - 08:01 PM

Un menu de Chef , Maya .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#76 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 07 January 2013 - 08:05 PM

Tati ,tati arata de sa devorezi monitorul,ca de obicei,de altfel :occasion14: Dar n-am descoperit America nici azi,la sigur!

Iar cat priveste decorul tortului,chiar nu vad unde-i problemu'.Ba, as vrea chiar si 'sa-l copii' in curand,daca-mi dai voie si daca gasesc bastonase din astea,caci prin satul meu mai grele cu delicatetzurile .

#77 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2013 - 08:12 PM

Totul arata excelent :occasion14: , ca de fiecare data si as gusta din toate.
Imi place tot tot, incepind cu prezentarea pe farfurie, retete, decorul mesei. Si imi place mult si manichiura dumitale :floare:.
Ratusca mea asteapta cuminte in congelator, n-am mai facut-o pentru ca la fel ca si in 2011 a fost suficienta mancare si ar fi fost chiar pacat. Asa ca o s-o gustam asa cum trebuie ceva mai incolo.

#78 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 10:55 AM

Maya, ca intotdeauna, jos palaria! =))
Si faci tu niste poze, de iti vine sa mananci ecranul! :)
GEORGIA

#79 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 11:28 AM

Foarte frumos si simplu si elegant ca deobicei!!

Dar eu nu stiu reteta ciupercutelor cu somon....e pe aici?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#80 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 08 January 2013 - 11:41 AM

Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!! :)
Totul la superlativ!!!!!
Felicitari!!!!

=)) :) :) :) :)
ex Aninita

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi