Carmella, la 08 January 2013 - 09:22 PM, a spus:
Pe linga ca e minunat tot meniul
![:crying:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/crying.gif)
...ce sa mai zic ca cele mai multe dintre preparate sint si Monti?
Borcanasele alea mi-au placut la maxim, ca si ce e in ele.
Motul de piure de linga rata din farfurie din ce e facut?
E galusca de cartof. Am mai vorbit noi pe la niste subiecte de galustele astea. O sa scriu reteta si aici.
Le cheama jumi-juma (cartofi fierti + cruzi razuiti fin), dar nu e chiar jumi juma aluatul
![:wub:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/wub.gif)
Fac mereu mai multe, ca mie frica ca se împrastie vreuna, dar nu s-au împrastiat... si noi le-am mîncat. Nu deodata, desi nu-s asa mari. 5 cm
![:-*](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/11.gif)
Galustele de cartofi se fac în multe feluri. Eu prefer varianta asta ca arata mai ciufuliti asa (dupa fierbere) de la fîsiutele de cartofi razuiti, si ne plac noua mai bine la gust.
Iar din cutiuta cu tipsuri si tricksuri va dau un pont veritabil
![:)](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Daca aveti o oala arsa/mai maronita pe fund, fierbeti galustele astea în ea, apoi scoateti galustele si lasati apa în oala acoperita peste noapte. Cel putin 10-12 ore. Veti fi încîntati de rezultat. Nu se face oala ca noua, dar se curata super bine
Edite sa pun reteta.
Ingrediente pentru 6-8 bucati:
- 300 g cartofi decojiti fierti pe abur cel mai bine
- 240 g cartofi decojiti cruzi, dati pe razatoare fina
- 2 galbenusuri
- 50-60 g amidon de cartofi
- sare
- piper
- nuscsoara
Cartofii fierti pe abur se lasa pîna la racirea completa, apoi se dau prin presa de cartofi.
Cartofii cruzi se dau pe razatoarea fina-fina, se storc bine, se amesteca cu cei fierti, se adauga galbenusurile si amidonul, se sareaza, pipereaza si se adauga nuscoara razuita fin dupa gust. Cu mîinile înfainate (daca va ajuta) se formeaza din acest aluat bile de 5 cm. Se fierb în apa cu sare care nu clocoteste decît usor, circa 10-15 minute.
Se poate înlocui amidonul cu faina, vine ceva mai putina... sau se poate adauga si o lingura de gris... se pot umple cu diverse, ceapa prajita, pesto, costita rumenita, crutoane aromate...