Peter, la 05 May 2015 - 09:17 PM, a spus:
Netocat, la congelator, intotdeauna am fost tare multumit de metoda asta fara mare chin. Rupi direct din punga(aici deja il poti maruntii si portiona ca lumea) si-l arunci in zeama sau ce-o fi. Si iarasi inapoi in congi.

Dar nu asi tunde deja de acum.
Poate ai un urias de Liebstöckel, atunci poate da.
Nix ulei.
Peter
Leusteanul meu e o tufoaca mare, dar înca nu-l tai. Folosesc acum proaspat, iar în vara îl tund. În toamna e iar mare, cel putin 150 cm înaltime, masurat de jos, ca al meu e în gradina în pamînt, nu în ghiveci. Atunci mi se pare mie mult mai aromat... o fi chestie de sol, sau nasul meu simte asa...nu stiu. În orice caz, mie asa mi se pare, ca ajuns la maturitate e mult mai intensiv în aroma decît cînd e tinerel.
In congelator pun si eu tot netocat, apoi cînd e beton, îl bat în punga 10 secunde cu sucitorul, si se face marunt. Ramîne
streufähig
Dar mai congelez întreg cu tot cu tija asa: pun cîte 3-4 tije cu frunze pe folie transparenta si rolez/împachetez bine. Fac asa multe pachetele lunguiete si apoi le bag într-o punga, dupa care la congelator. Astea-s pentru aromatizare, apoi se îndeparteaza usor daca e nevoie...din zeama sau ce-o fi