Forum Culinar: Buttermilk biscuits - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Buttermilk biscuits reteta rapida

#1 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,617
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 June 2015 - 04:01 AM

http://southern.food...-biscuits-26110

Cantitati pentru 10 biscuiti:
2 cani faina + cateva linguri pt presarat pe planseta
¼ lingurita bicarbonat
1 lingura praf de copt
1 lingurita sare
6 linguri unt rece, din frigider (aproximativ 70 g)
1 cana lapte batut (daca nu aveti, puteti amesteca 1 lingura otet sau zeama de lamaie cu 1 cana lapte)
Eu am considerat cana de 250 ml, daca mergeti pe link si transformati din US in metric zice 1 cana=236.59 ml :scratch:

Incalziti cuptorul la 450 F (230 C).
Combinati faina, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol (sau in bolul unui processor).
Taiati untul bucati si adaugati la amestecul de faina (exista un cutit special pentru astfel de aluaturi) sau folositi procesorul, cateva pulsatii. O sa arate ca niste firmituri, si mai mari si mai marunte.
Adaugati laptele batut doar cat sa se incorporeze. Daca pare prea uscat mai adaugati lapte batut, trebuie sa fie un aluat lipicios. Secretul aluatului consta in aceea ca trebuie amestecat si manevrat cat mai putin, altfel super-stimuleaza glutenul si biscuitii ies tari.
Puneti aluatul pe o planseta pe care ati presarat faina, si turtiti aluatul usor cu mana (nu folositi sucitorul!), sa fie aproximativ ½ inch de gros (1,27 cm, mai precis...). Impaturiri aluatul de 5 ori (eu cred ca l-am impaturit de 3 sau 4 ori) si intindeti din nou, tot cu mana, sa fie gros de 1 inch (2,5 cm aproximativ).
Taiati cu o forma rotunda.
Resturile ce raman le puteti aduna si forma inca 1-2 “gogoase”, dar nu vor fi la fel de bune ca acelea taiate.
Daca va plac marginile mai moi, puneti-le una langa alta; daca vreti marginile mai crocante puneti-le in tava la distanta de 2.5 cm una de alta, dar nu vor creste asa mult ca acelea moi.
Coaceti aproximativ 10-12 minute, sa fie aurii si deasupra si dedesubt.
Puteti sa puneti la congelator (dupa ce ati format biscuitii, dati la congelator asa cruzi, iar cand vreti sa-i papati coaceti la 450 F sau 230 C pentru 20 de minute).

Uff, mi-a luat mai mult sa scriu decat sa-i fac....

Eu i-am facut ca nu aveam paine si mi-a fost lene sa merg la cumparaturi. Fiica-mea i-a rontait asa, calzi, fara nimic. Am cumparat niste biscuiti in oras, parca erau mai crocanti si mai sfaramiciosi, mi-au placut mai mult, dar mai experimentez eu – am gasit si o alta reteta care cere aluat de “biscuiti” din astia, revin dupa ce o fac.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2015/post-192-1433296766942.jpg


#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 03 June 2015 - 07:30 AM

Eu cred ca o sa-i fac de curiozitate si o sa-i mananc goi! Chiar m-am gandit cer fasc cu resturile, ai vreo idee?? Nu le-as face biscuti, sa zica lumea ca sunt fainosi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,617
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 June 2015 - 11:03 AM

Vezi postareazerda, la 03 June 2015 - 07:30 AM, a spus:

Eu cred ca o sa-i fac de curiozitate si o sa-i mananc goi! Chiar m-am gandit cer fasc cu resturile, ai vreo idee?? Nu le-as face biscuti, sa zica lumea ca sunt fainosi!


Din resturi am facut inca doi biscuiti, am incercat cum zic ei sa nu-i manevrez prea mult, la gust n-au iesit prea deosebiti de cei "originali" - observatia despre gustul "resturilor" face parte din reteta originala, nu a mea, noi nu suntem asa pretentiosi. Am incercat sa tai cercurile cat mai aproape unul de altul (unii biscuiti ziceai ca-s... eclipse partiale :scratch: ), asa ca nu mi-a ramas prea multe resturi. Dar nu vad de ce nu i-ai putea taia patrate, iar alta reteta zicea ca se ia din aluat cu lingura de inghetata si se pun asa in tava, fara sa mai intinzi aluatul.
Stiu ca faceam mai demult niste biscuiti din astia dupa o reteta asemanatoare, dar aveau si branza si ceapa verde in compozitie, aia chiar ca ii mincai goi! Pe astia stiu ca-i taiam patrate.

#4 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 03 June 2015 - 11:32 AM

Aici se numesc scones si sunt yummi Imagine postata Rupte la jumatate (orizontal) cand sunt calde si unse cu unt si gem sau clotted cream si gem. Mic dejun super. Chiar o sa fac in weekend daca tot mi-ai facut pofta Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#5 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,617
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 June 2015 - 12:26 AM

Vezi postareazerda, la 03 June 2015 - 07:30 AM, a spus:

Eu cred ca o sa-i fac de curiozitate si o sa-i mananc goi! Chiar m-am gandit cer fasc cu resturile, ai vreo idee?? Nu le-as face biscuti, sa zica lumea ca sunt fainosi!


Ahhhh, mi-am amintit ca am gasit ceva bun - data viitoare fac si "bombe" (pe scurt, se intinde un pic aluatul, se pune un cub de branza in mijloc si se face o mingiuta, aveti grija sa fie branza acoperita in intregime, "sigilata"; se dau prin unt topit aromat cu usturoi, apoi prin parmezan amestecat cu patrunjel uscat - se coc la 375 F sau 200 C)
http://www.spendwith...c-cheese-bombs/

#6 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,617
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 June 2015 - 12:32 AM

Vezi postareaalpha, la 03 June 2015 - 11:32 AM, a spus:

Aici se numesc scones


Sa stii ca m-am gandit care o fi diferenta intre biscuits si scones - aceeasi marie cu alta palarie :scratch: ! Ca am facut si scones =)) cu cranberries (nu acum, alta data).

#7 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 04 June 2015 - 11:50 AM

Vezi postareaadi_edi, la 04 June 2015 - 12:32 AM, a spus:

Vezi postareaalpha, la 03 June 2015 - 11:32 AM, a spus:

Aici se numesc scones


Sa stii ca m-am gandit care o fi diferenta intre biscuits si scones - aceeasi marie cu alta palarie :scratch: ! Ca am facut si scones =)) cu cranberries (nu acum, alta data).


Imagine postata in retetele pt scones te atentioneaza sa nu manevrezi aluatul prea mult si sa nu-l intinzi cu sucitorul ca rezulta biscuiti in loc de scones.
Si in reteta ta spune sa intorci aluatul de 5 ori si gata. Si sa-l intinzi cu mana. Cred ca e doar alt nume si nu e de fapt nici o diferenta.
Probabil in sudul Americii scones sunt biscuits si biscuits sunt cookies Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#8 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 04 June 2015 - 12:13 PM

Cred ca-i fac si eu in we, numai sa nu uit sa iau unt si lapte batut!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 26 June 2015 - 04:20 PM

Adi-edi, din intamplare, am facut ieri biscuitii astia fara sa fi citit reteta ta, doar ca cu ceva mai mult unt - 8 linguri si doar cu praf de copt. Au iesit extrem de buni si pufosi in interior.

Eu i-am desfacut pe jumate si am pus fie o feliuta de salam fie una de branza cat erau calduti. Peste noapte i-am lasat pe masa si dimineata i-am mancat cu unt si marmelada. La fel de buni si gustosi.

Eu vroiam sa ii repet ca mai am buttermilk, sunt periculos de buni :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi